Translate

31 octombrie 2011

CUM SĂ SCĂPĂM DE SURPLUSUL NOSTRU DE KILOGRAME



Înaintând în vârstă, ne îngrăşăm. Dar nu trebuie să lăsăm să se strângă prea multe kilograme, le vom pierde numărul şi, în final, ne vor strica viaţa. Deci ... la atac !
Mult timp "am hăituit" un biet kilogram, instalat în partea superioară a coapselor şi în mijlocul pântecului. Abia observabil, a fost înlăturat, deşi acest lucru părea dificil. Kilogramul a revenit, dar nu mă deranjează numai el. A fost urmat de altele, kilogramele unui trai bun şi ale leneviei. Mai pot fi kilogramele căpătate în urma maternităţii sau a unei boli. Asta este - creşterea în greutate face parte din viaţa fiecărei femei.
O mare influenţă asupra ideilor de frumuseţe feminină o au manechinele de modă! 

Primele manechine pentru îmbrăcămintea de damă au fost femei foarte planturoase şi voluptoase. Ele aveau trupuri atât de atrăgătoare încât captau toată atenţia şi îmbrăcămintea pe care o etalau era ignorată deseori. Pentru a pune capăt acestei probleme, au început să fie alese femei foarte slabe, astfel încât oamenii să se uite mai degrabă la haine decât la trupurile lor. Ca rezultat, tipul de trup feminin ales ieri ca să fie ignorat, a devenit idealul nostru astazi! Dar dacă întrebăm bărbaţii, vor recunoaşte sincer că e mai plăcut să îmbrăţişezi o femeie moale, cărnoasă şi voluptoasă decât una numai piele şi os. Şi atunci de ce am dori noi să devenim mai puţin senzuale, ba chiar mai bolnăvicioase şi mai puţin rezistente doar din cauza mesajelor din mass-media ?!? Multe femei (şi chiar bărbaţi) sunt nefericite din cauza greutăţii lor corporale şi asta pentru că se raportează la imaginea femeii promovate în mass-media, deşi promovarea are un scop mercantil. După cum ştim, nu e suficient ca manechinele să fie foarte slabe, ele trebuie să se încadreze în anumite dimensiuni, aşa încât să nu mai dea bătaie de cap designerilor şi croitorilor şi orice costumaţie să poată fi purtată de oricare dintre ele, oricând.
Pentru a începe cu începutul, trebuie să-ţi cultivi o concepţie completă şi pozitivă legată de tine însuţi. Trebuie să înţelegi că nu toate trebuie să ajungem manechine pe scenă ci suntem femei obişnuite care trebuie să trăiască împăcate cu ele însele. Trebuie să te placi pe tine şi pe cei din jur, precum şi să te tratezi pe tine cu iubire şi indulgenţă, nu pedepsindu-te. Fiinţa ta fizică nu îşi ia forma direct din ceea ce mănânci şi din exerciţiile fizice pe care le faci, ci şi din atitudinea pe care o ai faţă de eul tău. Din momentul în care îţi îmbunătăţeşti imaginea de sine şi începi să-ţi reduci încordarea interioară, vei începe şi să-ţi eliberezi corpul de grăsimea exterioară. Trupul tău este efectul combinat al vieţii pe care o duci şi cel al minţii tale şi gândurilor pe care ea le produce. Iată ce putem face pentru ambele părţi ale ecuaţiei.

1800 calorii pe zi!!!

Un studiu efectuat de Centrul european de cercetare şi informare asupra surplusului de greutate a arătat că miile de femei interogate au luat, în medie, 10.6 kg între 20 şi 50 de ani. Aceasta nu ne împiedică să facem ceva, să nu ne lăsăm în voia sorţii. Dar, atenţie, nu este niciun motiv pentru a începe cu ochii închişi ultimul regim la modă ! Nici pentru a ne înfometa consumând 1000 de calorii pe zi. Ideal ar fi să luaţi un mic dejun consistent, care va reprezenta 25 % din caloriile zilnice (1.800 în total), un dejun şi o cină echilibrate alcătuite din proteine (1 sau 2 ouă, 150 de grame de carne slabă, peşte...), legume verzi şi alte alimente hrănitoare (pâine sau trei linguri de cereale), un fruct, puţină grăsime (trei linguriţe de ulei) şi foarte puţine zaharuri rapide (produse de patiserie, bomboane...). Un truc pentru cele care vor să urmeze un regim: nu schimbaţi nimic din obişnuinţele voastre, mâncaţi cu un sfert mai puţin decât înainte. Şi, mai ales, practicaţi regulat un sport, timp îndelungat. Este singura modalitate de a vă menţine muşchii fermi şi deci de a vă îngrăşa mai puţin. În sfârşit, cumpăraţi-vă o pereche de blugi mai strâmţi, cu scopul de a vă motiva, dacă nu mai puteţi stăpâni kilogramele !
MASA GRASA - MASA SLABĂ
  • Metabolismul bazal, necesar supravieţuirii (să respirăm, să digerăm...) consumă 60-75 % din energia zilnică.

  • E bine de ştiut : muşchii (masa slabă) ard mai multe calorii decât grăsimea (masa grasă).

  • Mai clar: este indispensabil să păstrăm un corp cu muşchi puternici.
Coloana vertebrală ne controlează metabolismul !

Cele 33 de vertebre ale coloanei, pe lângă faptul că ne menţin organismul în poziţie verticală, au şi alte funcţii importante. Ştim cu toţii că acestea asigură, de asemenea, susţinerea măduvei spinării şi a căilor nervoase ce dictează funcţionarea organelor interne.Vertebrele lombare prezintă un interes deosebit pentru noi, deoarece conţin secţiunea de măduvă responsabilă pentru reglarea metabolismului. Cu alte cuvinte, dacă măduva lombară este degenerată (patologică), precum la dislocarea vertebrelor, avem tendinţa de a creşte sau a scădea rapid în greutate. Se explică astfel, în mod simplu, de ce unii oameni care nu mănâncă mult, se îngraşă, în timp ce alţii slăbesc, deşi mănâncă mai mult decât ar trebui. Ambele categorii prezintă schimbări patologice ale vertebrelor lombare.

Greutatea anormală este provocată de degenerarea vertebrelor lombare care interferează cu transmiterea impulsurilor nervoase către organele interne, care perturbă funcţionarea lor la parametri normali. Acest fenomen este descris în mod obişnuit ca dereglări de metabolism. Procesul de fluctuaţie a greutăţii este mai dramatic în cazuri mai severe de degenerare a măduvei lombare.
Vă veţi întreba: "Cum se poate corecta o coloană deteriorată?" Despre asta va voi vorbi dupa ce prezint şi alte cauze ale obezităţii.
Cauzele directe ale obezităţii (dereglări hormonale, procesarea neadecvată a grăsimilor şi carbohidraţilor) îşi au deseori originea în deteriorarea măduvei lombare. De aceea, niciun regim de slăbire nu poate opri pe termen lung scăderea sau creşterea în greutate anormală. Dietele sărace în calorii, limitarea numărului de mese sau formulele de slăbit (sub formă de capsule, prafuri sau lichide) nu îndeparteaza cauzele greutăţii anormale - nu fac decât să combată simptomele. Susţinerea unor regimuri de slăbire pe perioade îndelungate de timp este foarte periculoasă pentru sistemul circulator. Organismul nostru construieşte aproximativ 10.000 de metri de vase sanguine pentru a deservi un kilogram de ţesut adipos. Dacă greutatea fluctuează în mod frecvent (din cauza regimurilor), se exercită o presiune constantă asupra sistemului circulator, rezultatul fiind deteriorarea gravă a vaselor şi venelor. Majoritatea oamenilor care experimentează constant diferite regimuri de slăbire au vene umflate în mod vizibil (mai ales la picioare) sau vase de sânge sparte sub piele. În concluzie, limitarea aportului de hrană poate conduce la reducerea greutăţii pentru o perioadă dar, cu siguranţă, poate conduce la deteriorarea stării generale de sănătate, anemie, stări depresive şi, mai grav, deteriorarea sistemului circulator.
De ce sunt insuficiente programele de slabire ?

Până în prezent, există trei metode alese de cei care se luptă cu obezitatea: formulele de slăbire, dietele hipocalorice şi exerciţiile fizice.

Să le analizăm pe rând!

Formulele de slabire
Formulele farmaceutice de slăbire, foarte populare în ultimul timp, produc doar efecte temporare asupra reducerii greutăţii. În majoritatea cazurilor, efectele pozitive dispar la două sau trei luni de la finalizarea regimului. Ceea ce rămâne este o deteriorare de nedescris a organismului, în special a ficatului, stomacului, pancreasului şi sistemului circulator. Formulele produc deshidratarea corpului, schimbă compoziţia sângelui, făcându-l mai gros, cresc aciditatea organismului (dăunător!!!), etc., efectele negative nefiind în totalitate previzibile. Aceste terapii se bazează pe formule artificiale, făcute să acţioneze fără nicio implicare psihologica din partea pacientului. Individualitatea noastră merita mai multa apreciere - corpurile noastre sunt diferite unul de celălalt şi fiecare are trăsăturile sale unice.


De aceea, fiecare dintre noi trebuie să găsească o metodă individuală de a ne menţine sănătatea trupului, o metodă bazată pe fiziologia unică a corpului nostru, nu pe formule vândute în masă. Procesul de pierdere a greutăţii în exces ar trebui să fie direcţionat de propria noastră minte. Vrem sa scăpăm de greutatea în exces pentru a ne îmbunătăţi sănătatea, nu pentru a deschide calea bolilor.


Dietele hipocalorice
După cum ştim, apa este baza ţesutului adipos ce se acumulează în corp. Orice regim sau formulă de slăbire declanşează mecanismele de apărare a corpului : atunci când nu primeşte suficientă hrană, trebuie să folosească din propria grăsime ca sursă de energie pentru îndeplinirea diferitelor procese fiziologice. Apa este un produs secundar al procesării grasimilor şi este eliminată de organism. În loc de slăbire, organismul nostru începe să semene cu un fruct uscat. Apar riduri pe faţă şi pe corp, muşchii slăbesc, suferim de dureri de cap, de ficat şi de stomac. În final, senzaţia constantă de foame şi de slăbiciune ne forţează să oprim regimul. Ţesutul adipos acţionează ca un burete gata să absoarbă apa. Întoarcerea la obezitate se poate întâmpla foarte rapid.

Exerciţiile fizice
Cu un organism nepregătit pentru un asemenea efort, exerciţiile aerobice, joggingul, etc., pot provoca grave probleme de sănătate. Acest lucru se întâmplă deoarece exerciţiile fizice intense , intensifică circulaţia sângelui şi încălzesc corpul. Depozitele dăunătoare acumulate în organism în locuri precum intestinele şi vasele de sânge (oamenii obezi au în general asemenea depozite în cantităţi mari) devin mai acide, iar cantitatea de substanţe toxice creşte. Transpiraţia abundentă elimină o parte dintre acestea, dar sângele absoarbe grosul şi le transportă prin organism, cauzând auto-intoxicare. Starea generală de sănătate se deteriorează, cu dureri acute de cap şi depresie ca prime simptome. În special oamenii peste 40 de ani nu ar trebui să încerce să slăbească prin exerciţii fizice intense.

Oamenii obezi care încearcă să slăbească printr-una dintre metodele menţionate mai sus fac două greşeli fundamentale:
  1. Regimurile pe o anumită perioadă de timp, de-a lungul cărora se consumă doar alimente cu un conţinut caloric scăzut. (De fapt "Dietă" înseamnă "Stil de viaţă" în limba greacă, nu "perioadă de timp" ).

  2. Încercarea de a slăbi foarte mult într-o perioadă scurtă   de timp.
Nu există nicio cale rapidă - dacă în decurs de mai mulţi ani am acumulat în greutate, atunci ne va lua timp (două sau trei luni) pentru a schimba acest proces şi a începe să slăbim.

Unul din pricipiile fundamentale ale naturii spune că nimic nu dispare fără urmă şi nimic nu apare din nimic. 

Acest principiu conţine cea mai importantă lecţie pentru un obez: mănâncă mai puţin.
SFATURI PENTRU A REUŞI SĂ MĂNÂNCI MAI PUŢIN
    • Foloseşte farfurii mici.

    • Învaţă să mănânci încet. Mestecă fiecare înghiţitură de 50 de ori.
Noi asociem obezitatea cu o formă dezagreabilă a corpului, dar ea e, în primul rând, o boală care implică multe disfuncţionalităţi ale proceselor fiziologice. Ca orice altă boală, obezitatea necesită un tratament lung şi chinuitor. Dacă este neglijată, poate cauza degradarea permanentă a sănătăţii. Obezitatea afectează toate grupele de vârstă, tineri şi bătrâni. Pentru a ne lupta cu o boala, trebuie să-i cunoaştem cauzele. În cazul obezităţii, cauzele sunt obiceiurile şi dependenţele noastre proaste.

Stai gol în faţa oglinzii şi uită-te bine la corpul tău, observă tot excesul de grăsime pe care-l porţi după tine, nu întoarce capul şi nu te fă că nu observi, nu te aşeza într-un unghi favorabil...priveşte în faţă efectele lăcomiei şi ale lipsei de voinţă asupra corpului tău.Te va motiva să acţionezi.


OBICEIURILE PROASTE CE CONDUC LA OBEZITATE

Ar fi bine sa daţi atenţie următoarei liste de obiceiuri proaste, care sunt în mare măsură responsabile pentru obezitatea oamenilor, şi încercaţi să le eliminaţi din viaţa voastră. Veţi fi plăcut surprinşi de rezultate ...
  1. Obiceiul de a mânca repede fără a mesteca bine mâncarea.Este cauza unei digestii slabe şi a formării straturilor de grasime în corp. Mestecatul nu e o activitate foarte dificilă - mestecă fiecare îmbucătură de 50 de ori.

  2. Băutul lichidelor în timpul mesei - cauzează disfuncţia sistemului digestiv şi hormonal. Atunci când bei în timpul mesei, apa te îngraşă. Bea cu cel puţin 20 de minute înainte de masă şi o oră, sau o oră şi jumătate după masă.

  3. Consumul de alimente dulci, coapte în cuptor - duce la blocarea cu amidon a pereţilor absorbanţi ai tractului digestiv şi contribuie la producerea de mucus în exces. Mai mult decât atât, dulciurile duc la creşterea în greutate. Este mai bine să te tratezi cu fructe uscate, seminţe (de floarea-soarelui sau dovleac) şi o cantitate moderată de nuci.

  4. Obiceiul de a mânca ceva frecvent sau mestecatul continuu - pune prea mult stres asupra anumitor sisteme din organism şi le reţine de la alte activităţi importante. Spre exemplu, leucocitele sunt întrerupte de la activitatea lor de apărare a organismului de câte ori băgăm ceva în gură şi limba transmite acel impuls nervos creierului. De aceea, primii care se îmbolnăvesc de gripă, de exemplu, sunt cei care obişnuiesc să mănânce câte ceva tot timpul. O altă problemă cauzată  de mâncatul continuu este slăbirea enzimelor digestive produse de organsimul nostru. Enzime mai slabe înseamnă o digestie incompletă şi producţie de grăsimi în loc de apă şi dioxid de carbon. Atentie : guma de mestecat are acelasi efect!

  5. Combinarea incorectă a alimentelor - duce la o digestie dificilă, precum şi la slăbirea mecanismelor de digestie, deoarece fiecare aliment are nevoie de un anumit tip de enzime digestive. Din cauza combinării incorecte, anumite alimente ajung să putrezească, în timp ce celelalte sunt transformate în grăsime.

  6. Culcatul după masă - activează mecanismele care funcţionează în mod normal în timpul somnului şi îndepărtează atenţia de la digestie. Dacă se poate, după masă încearcă să faci un timp exerciţiul de mers pe călcâie, pentru a creşte aportul de sânge în stomac şi a îmbunătăţi digestia.

  7. Stilul de viaţă sedentar - nu foloseşte multă energie, iar organismul nu are ocazia de a utiliza depozitele de grăsime. Este bine să facem cel puţin o mie de mişcări energice în timpul unei zile pentru a creşte energia consumată.

  8. Obiceiul de a mânca în timp ce te uiţi la televizor. Dieteticienii din Antichitate spuneau că trebuie să fii "mut şi surd la masă". Dacă mănânci în timp ce te uiţi la televizor, creierul se încurcă, trebuie să proceseze informaţia de pe ecran şi să administreze procesul de digestie în acelaşi timp. Acest lucru interferează cu digestia şi provoacă mâncatul peste măsură.

  9. Mâncatul în stare de nervozitate. Ficatul este primul care reacţionează în condiţii de stres, iar căile biliare se îngustează. Bila nu ajunge în intestinul subţire, iar mâncarea rămâne nedigerată.

  10. Mâncatul înainte de culcare sau în timpul nopţii este dăunător, deoarece în timpul somnului toate procesele din organism sunt îndreptate către reconstrucţia celulelor şi întinerirea întregului organism. Organele interne nu au energia suficientă pentru a procesa corect alimentele în timpul nopţii. Mâncatul noaptea nu ne dă decât grăsime, pietre la ficat (fiere) şi rinichi.

  11. Obiceiul de a mânca cu precădere produse alimentare rafinate şi gătite duce la deficienţa în vitamine şi microelemente naturale. Chiar dacă mâncăm cantităţi mari, continuăm să ne simţim înfometaţi şi să dorim să mâncăm mai mult. În acest fel ajungem să mâncăm de la cinci până la zece ori mai mult decât ar trebui.
Acum inţelegem cauza obezităţii: atunci când pierdem capacitatea de a procesa şi absorbi mâncarea, organismul nostru începe să depoziteze grăsime în jurul şoldurilor, coapselor, burţii, gâtului... Cauzele psihologice sunt mai complicate. Cel mai important este să înţelegem că obezitatea e o boală şi nu avem nicio scuză pentru a o tolera.



CUM SLĂBIM?

Este nevoie de patru etape:
  1. Corectarea alinierii vertebrelor lombare.

  2. Creşterea graduală şi sistemică a activităţii fizice.

  3. Susţinerea unor programe de curăţare internă şi postul periodic.

  4. Combinarea corectă a alimentelor.

CE FACEM PE PLAN MENTAL?

Iată câteva moduri pozitive în care să te gândeşti la hrană:
  • Mănâncă alimentele care îţi fac cu ochiul pentru că sunt acele alimente care îţi satisfac o anumită nevoie într-un anumit moment.

  • Gândeşte pozitiv. Vinovăţia şi plăcerea nu fac casă bună împreună. Hrănirea trebuie să confere satisfacţie şi plăcere ca să fie eficientă.

  • Libertatea de a mânca orice îţi va da şi libertatea de a nu mânca. Nu te pedepsi privându-te de la anumite alimente, doar fi atentă la cantităţi.

  • Priveşte alimentele ca pe nişte catalizatori care ajută organismul să absoarbă mai multă energie de la Dumnezeu, nu ca pe un combustibil care se introduce ca să se transforme în ţesut şi masă grasă.
Dieta care se ţine în pat:

Această dietă NU îţi spune să renunţi la alimente şi nici să faci exerciţii fizice în exces. În schimb, ÎŢI IMPUNE să ţii regim de gândire negativă şi să faci exerciţii mintale. Această dietă te poate ajuta să-ţi schimbi modul de a gândi, sentimentele şi aspectul. Te poate face să te simţi bine cu tine şi cu propria viaţă şi asta e de fapt tot ceea ce ne dorim.
Foloseşte afirmaţii pozitive prin care îţi programezi mintea şi corpul. Ca să fie mai puternice, scrie-le de 10-20 de ori pe zi.

Exemple:
  •  Eu ..., merit să-mi menţin greutatea perfectă de ... kilograme.

  • Eu ..., merit să-mi menţin greutatea perfectă de ... kg, indiferent ce aş mânca.

  • Eu ..., merit să-mi păstrez greutatea perfectă de ... kg, indiferent ce aş mânca.

  • Eu ..., este uşor să-mi păstrez greutatea perfectă de ... kg dacă mă gândesc la asta. 
Nu am uitat de zona lombară pentru care vă sugerez să faceţi elongaţii la bară şi câteva exerciţii zilnice, scurte dar eficiente, masaj terapeutic cu creme revulsive, eventual şi plasturi calmanţi.


                      

Vă doresc succes! 

                                 î z i a n a 💜



FONOTERAPIE PENTRU REDUCEREA KILOGRAMELOR:







© Copyright 2015 
Max's concept

Niciun comentariu: