Translate

03 octombrie 2011

FOLOSIREA LĂMPILOR CU LUMINĂ

Lampă cu leduri


LAMPA CU LUMINĂ


Lămpile cu lumină terapeutice sunt de mai multe tipuri: lampa cu leduri, lampa cu lumină polarizată și lampa cu lumină laser.


LĂMPILE CU LEDURI



Se folosesc pentru tratamente dermatologice și cosmetice. Au apărut diverse dispozitive cu leduri care folosesc lumina continuă sau pulsată, schimbând culorile sau luminând într-o culoare continuă.


Efectul culorilor în terapia pielii, pe scurt:

1. LUMINA ROȘIE 
Lungimea de undă: 620 - 630 nanometrii; pretabilă oricărui tip de piele; îmbunătățește circulația sângelui, reconfigurează poziția fibrelor de colagen, reface și întărește elasticitatea fibrelor din stratul de profunzime.

2. LUMINA ALBASTRĂ
Lungimea de undă: 465 - 470 nanometrii; pretabilă tenurilor sensibile și celor grase; reduce acneea, sprijinind procesul de vindecare și eradicarea proceselor inflamatorii; stimulează o producție echilibrată de colagen.

3. LUMINA GALBENĂ
Lungimea de undă: 580 - 590 nanometrii; reduce suprafețele petelor; micșorează nivelul de melanină din țesut.

4. LUMINA VERDE
Lungime de undă: 510 - 515 nanometrii; reduce sensibilitatea pielii; reduce dilatația porilor.

5. LUMINA PORTOCALIE
Lungime de undă: 645 - 655 nanometrii; reduce pilozitatea excesivă.

6. LUMINA ALBĂ
Lungime de undă: 0 nanometrii; decongestionează zonele inflamate; ajută la îndepărtarea pistruilor; reduce condițiile de apariție a dermatitelor.

7. LUMINA ALBASTRU DESCHIS
Lungimea de undă: 480 - 490 nanometrii; atenuează și restrânge ridurile fine și cele de la coada ochiului; atenuează cearcănele.

IONIZAREA - o altă funcție a acestor dispozitive cosmetice - diminuează cantitatea de toxine acumulate; reface procesul de hrănire a pielii; revitalizează celulele; reface vigoarea pielii; reduce ridurile, petele și punctele negre; diminuează cantitatea de melanină îmbunătățind nivelul de albire și catifelează pielea.

Și organele sunt formate din țesut (de diferite tipuri). Prin urmare, această terapie poate fi valabilă pentru întregul organism, doar că mai trebuie să găsim și căile de aplicare.

LAMPA CU LUMINĂ POLARIZATĂ

Cercetătorii care lucrează în domeniul tehnicii laserului au descoperit că lumina polarizată liniar, care vibreaza într-un singur plan, are efecte stimulative deosebite asupra organismului uman. Astăzi, se ştie că această nouă metodă terapeutică are o mulţime de efecte benefice asupra sănătăţii fizice şi psihice a omului. 

În Elveţia, aceste cercetări s-au concretizat prin apariţia practică a unei surse de lumină polarizată. Acesta este aparatul BIOPTRON, folosit în momentul de faţă în numeroase spitale şi clinici din lume, ca şi în tratamentele la domiciliu. Cu ajutorul acestui aparat se tratează o mulţime de afecţiuni, mai grave sau mai puţin grave, cu foarte bune rezultate,deoarece lumina polarizată poate reface membrana celulară din ţesuturi, întăreşte sistemul imunitar şi reduce stările inflamatorii.Terapia cu lampa bioptron este o terapie blândă, fără efecte secundare sau contraindicaţii. Nu e de mirare că numeroşi savanţi şi medici consideră lumina şi culorile ca fiind adevăratele medicamente ale viitorului.

Asupra psihicului, lampa are un efect colosal, antidepresiv, ca o zi însorită de vară, prin scăderea secreţiei de hormoni a epifizei şi prin urmare reducerea sau chiar dispariţia depresiei sezoniere.

Capacităţile de vindecare ale omului sunt mult mai mari decât ne putem imagina, ele fiind intrinsec legate de ceea ce se întâmplă în noi, la nivel celular. Fiecare dintre 

trilioanele de celule din uluitoarele noastre corpuri are capacitatea de a deţine şi utiliza lumina sub forma de biofotoni – particule subatomice ale luminii. Când este luminată o celulă, este luminat şi ADN-ul ei, ceea ce ne deschide calea spre înţelepciunea universală, existentă în matricea sa. Punând în acord microcosmosul (celula), cu 

macrocosmosul (energiile universale), ne deschidem spre adevărata noastră natură şi ne împlinim măreţul potenţial.

Lampa Bioptron tratează corpul la nivel celular, prin acel fascicol de lumină polarizată ce pătrunde în adâncimea ţesuturilor noastre, având efect până la nivelul organelor interne.



Iată cum arată bioptronul de la Zepter:


Acesta este bioptronul mic (Compact III), cu diametrul de 4 cm. El acţionează la fel de puternic pe zone mici ca şi cele mai mari pe zone mai mari, singura neplăcere e că trebuie mutat punctual pe toată suprafaţa. Are un autoprogramator care emite un bip la fiecare 2 minute aşa încât ne putem măsura singuri timpul de acţionare. E de preferat pentru tratamente aplicate în zona capului, urechilor, gâtului, şi în punctele dureroase de pe corp.

Unele firme comercializează acest aparat în 3 mărimi : mic, mijlociu şi mare. 


DATE TEHNICE BIOPTRON MARIME MICA 
(COMPACT III)

Aproximarea diametrului filtrului4 cm
Alimentarea la reţea100-230 V~, 50/60 Hz
Consumul de energie56 VA
Puterea specifică becului de halogen20 W
Clasa de protecţieClass II, IP 20
Tipul de aparatTip BF
Greutate (fără trepied)0,5 kg
Temperatură ambientală
     - Funcţionare+10°C până la +40°C
     - Depozitare-30°C până la +45°C
Lungimea de undă480 - 3400 nm
Gradul de polarizare>95% (590 - 1550 nm)
Densitatea de putere specificăav. 40 mW/cm2
Energie luminoasă per minutav. 2.4 J/cm2
Etichetră CE


Lampa mică este un aparat de mână , conceput pentru utilizare casnică, la domiciliu. Este foarte utilă în tratarea unor probleme mici, cum ar fi herpes, veruci, calmarea durerilor de dinţi şi de urechi. La acest aparat pot fi ataşate şi filtre pentru terapia cu culori - cromoterapia (6 filtre, la care sunt ataşate şi preparatele medicinale-cosmetice sub forma unor flacoane cu geluri bioinformate şi 12 programe de tratament expuse într-un ghid însoţitor). Un filtru are diametrul de 4 cm iar lampa funcţionează cu un bec halogen de 20 W. Acest aparat are încorporat un contor care emite un sunet din 2 in 2 minute dar nu se opreşte singur, ci trebuie oprit de la butonul de power (întrerupătorul prevăzut pe carcasă). Totodată, trebuie avut grijă la gradul de încălzire al aparatului, el trebuind să fie ţinut în poziţie verticală şi, în orice situaţie, să fim atenţi să nu obstrucţionăm aerisirea prin fante, acolo unde acţionează şi un mic ventilator intern. Când simţim că s-a încălzit prea tare (de obicei cam după 10 - 15 bipuri) trebuie să-l oprim, să facem pauză cel puţin 10-15 minute, până se răceşte.



DATE TEHNICE BIOPTRON MIJLOCIU (PRO ONE )

Aproximarea diametrului filtrului11 cm
Alimentarea la reţea100-240 V~, 50/60 Hz
Consumul de energie90 VA
Puterea specifică a becului de halogen50 W
Clasa de protecţieClass II, IP 20
Tipul de aparatTip B
Greutate
- cu suport pentru masă3.4 kg
- cu suport pentru podea7.8 kg
Temperatura mediului
- Funcţionare+10°C până la +40°C
- Depozitare-30°C până la +45°C
Lungimea de undă480-3400 nm
Gradul de polarizare>95% (590-1550 nm)
Densitatea de putere specificăav. 40 mW/cm2
Energie luminoasă pe minutav. 2.4 J/cm2
Etichetare CE



Lampa normală este un aparat de fototerapie destinat atât utilizării casnice, cât şi sanitare şi cosmetice. Poate fi folosită la tratarea unor probleme dermatologice cu o extindere mare, dar şi pentru tratamentul feţei. Lampa este instalată pe un stativ special, cu ajutorul căruia poate fi reglată uşor în poziţia dorită, capul bioptronului putând fi şi el rotit, acest model având prevăzut un cap flexibil. Funcţionează cu un bec halogen de 50 W, iar diametrul filtrului e de 11 cm. Acest aparat e prevăzut şi cu un afişaj digital, având posibilitatea de a programa minutele unei expuneri , după care se opreşte automat. Putem să-l reprogramăm şi să-l folosim la mai multe expuneri consecutive dar să evităm încălzirea lui prea tare. Acest bioptron are prevăzut un senzor care , la încălzirea prea tare a aparatului, opreşte alimentarea şi nu va mai porni până nu ajunge din nou la temperatura optimă. De asemenea, avem posibilitatea de a folosi şi cromoterapia, având un set propriu de lentile colorate de mărime potrivită, dar care se achiziţionează separat.




DATE TEHNICE BIOPTRON MARIME MARE (PRO 2)

Aproximarea diametrului filtrului15 cm
Alimentarea la reţea100-240 V~, 50/60 Hz
Consumul de energie1.4 - 1.0 A
SiguranţăT2A/250 V
Puterea specifică becului de halogen90 W
Clasa de protecţieClass I , IP 20
Greutate (fără trepied)4,3 kg
Temperatură ambientală
- Funcţionare+10°C până la +40°C
- Depozitare-30°C până la +45°C
Lungimea de undă480 - 3400 nm
Gradul de polarizare>95% (590 - 1550 nm)
Densitatea de putere specificăav. 40 mW/cm2
Energie luminoasă per minutav. 2.4 J/cm2
Etichetră CE

Lampa familială - este proiectată pentru folosinţă profesională,spitalicească,cosmetică,dar şi la domiciliu. Este recomandată în cazul problemelor cu extindere mai mare sau mai serioase, putând fi folosită în acelaşi timp cu toţi ceilalţi membri ai familiei. Datorită structurii sale, este foarte uşor de folosit. Lampa are un înveliş confecţionat din spumă de poliuretan şi funcţionează cu un bec de 90 W, are comandă electronică şi contor. Diametrul filtrului este de 15 cm. Durata ciclurilor de tratament este de la 1 minut la 95 de minute şi este uşor de reglat. Funcţionează pe baza unui circuit electronic încorporat, care asigură o pornire şi o oprire treptate. Datorită formei arcuite, poate fi fixata in 4 poziţii diferite, în acest fel putând fi tratată întreaga suprafaţă a corpului, fără aparate complementare. Pentru acest model încă nu a aparut şi setul pentru cromoterapie.

Trebuie să evităm să scapam aparatele pe jos, să le trântim, să le lovim sau să le spălăm cu detergent, spirt sau alte soluţii. Este suficientă ştergerea de praf cu o cârpă moale şi acoperirea lor cu o husă atunci când nu le folosim.


LAMPA CU LUMINĂ LASER


Safe Laser SL-500

Ca ultimă noutate: a apărut Safe Laser-ul, care pare a fi mai eficient decât lumina polarizată (ex. Bioptron, Activelight, Vivalight…). 
Și acest tip de lampă este comercializat în 3 dimensiuni diferite:

  • Safe Laser 1800 Infra (SL 1800);
  • Safe Laser 500 Infra (SL 500);
  • Safe Laser 150 (SL 150).

Lumina laserului are efecte mult mai benefice din punct de vedere fiziologic, deoarece lumina sa nu este doar polarizată, (vibrează în plan) precum lumina polarizată a lămpii, ci este monocromatică (unicoloră) și coerentă (proprietăți de undă regulate). Aceste trei calități sunt necesare pentru ca lumina sa aibă efecte benefice nu numai pe suprafața pielii, ci și în straturi mai profunde. Laserele monocromatice emit 100% din randamentul lor pe cele mai importante lungimi de undă din punct de vedere fiziologic. De exemplu, între lungimile de undă 660-665 nm emisia este de 1000 ori mai mare decât a luminii polarizate, rezultând o vindecare mai rapidă.



În lumina coerentă a laserului, undele luminoase care vibrează în aceeași fază și modularea intensității pe suprafața tratată activează procesele biologice celulare în organismul nostru. Coerența luminii laserului nu se pierde în timp ce penetrează țesuturile, joacă un rol esențial în vindecarea straturilor mai profunde (de exemplu tulburări locomotorii). 


Efectele luminii laser:
  • accelerează și declanșează procesele de vindecare ale organismului (biostimulare);
  • analgezic, reduce inflamația și edemele;
  • îmbunătățește circulația sanguină și circulația limfatică;
  • stimulează regenerarea nervilor deteriorați.
Experimentele au dovedit, că rănile tratate cu laser s-au recuperat cu 20% mai repede decât cele tratate cu lumină polarizată. În plus, plăgi ulcerative, care nu au fost vindecate prin terapie convențională cu lumină polarizată, au fost cicatrizate si vindecate cu tratamente laser. 

Dispozitivele laser au un avantaj suplimentar față de dispozitivele de iluminare polarizată: sunt adecvate și pentru tratarea bolilor care pot fi vindecate prin iluminarea orificiului nazal.



î z i a n a 💜

© Copyright 2015 
Max's concept

145 de comentarii:

Marius Laurentiu spunea...

Ma numesc Cojocariu Marius Laurentiu si sunt consultant/specialist al firmei Zepter pe brand Medical.
Orice informatii aveti nevoie despre produsele noastre, ma puteti contacta prin e-mail sau telefonic.
stillcccp@yahoo.com sau 0724.787.863 - 0763.448.626

Anonim spunea...

Salut Marius,
Spune-mi te rog daca este indecat pt adenomul de prostata, sau e contraindicat.

Serena spunea...

Domnule Anonim, dupa cum am scris in postare, Bioptronul nu are contraindicatii. Pentru afectiuni ale prostatei sau prevenirea lor se procedeaza astfe:
dupa curatarea zonei, se lumineaza cu lampa Bioptron direct zona prostatei 8-10 minute, de 2 ori pe zi. Atentie: terapia nu substituie tratamentul prescris de doctor ci o ajuta.
Daca folositi si cromoterapia: se foloseste emulsia pentru lumina si se lumineaza apoi direct prostata timp de 10 minute folosind culoarea portocalie. In cazul cancerului de prostata, se va folosi culoarea verde. Dupa terminarea sedintei se aplica pe zona tratata gelul egalizator. Sedinta de 10 minute se repeta de 2 ori pe zi. Tratamentul nu are limita in timp iar durata poate fi apreciata in functie de gravitatea bolii si de rezultatele obtinute.

Anonim spunea...

Buna ziua.Ce culori din cromoterapie si durata,se pot folosi dupa o operatie de varice la membrle inferioare?

Serena spunea...

1. Se pulverizeaza Oxy-spray pe zona de tratat.
2. In primele zile se va folosi culoarea albastra , timp de 4-6 minute pe fiecare zona (daca e afectata o zona mai mare se lumineaza pe bucati fiecare in parte). Lampa trebuie sa nu fie la distanta mai mare de 2 cm de zona tratata. Daca nu aveti lentila albastra, folositi lentila fara culoarea si faceti luminarea pintr-un material albastru foarte subtire.
3. Dupa 4 zile, pe locul afectat se poate aplica lumina naturala fara culoare,asta daca nu aveti setul de lentile colorate. Altfel se va folosi culoarea portocalie timp de 4 minute pe fiecare zona si,daca se poate, de 2 ori pe zi, pana la vindecare.

Anonim spunea...

Pot folosi Bioptron pentru reabilitarea dupa ihtus madular? Multumesc anticipat pentru raspuns.

Serena spunea...

Nu ati specificat daca este vorba de ictus medular ischemic sau hemoragic si in ce zona e localizat. Banuind ca este intr-o zona a creierului, putem sa precizam ca da, bioptronul poate fi un tratament adjuvant excelent. Putem sa va indicam o procedura daca ne dati mai multe detalii, eventual pe adresa de email coolwater@safe-mail.net

Anonim spunea...

Buna ziua,
Ma intereseaza achizitionarea unui Bioptron Compact III pentru o persoana varstnica, cu picior diabetic.
Imi puteti furniza cateva detalii, pretul, modalitati de plata si detalii de utilizare?
Va multumesc.

Serena spunea...

Nu ati specificat in ce judet/localitate locuiti ca sa va pot recomanda un reprezentant Zepter, dar puteti afla toate detaliile de contact daca accesati harta reprezentantelor zonale la http://www.zepter.ro/TreeMenu/Contact.aspx Pot sa va recomand cu caldura acest tratament, atat pentru picior, cat si pentru pancreas si alte zone ale corpului. Am vazut cazuri de picior cangrenat din cauza diabetului, vindecat , e drept dupa cateva luni de tratament zilnic, cu bioptronul mic, care actioneaza foarte bine aplicat punctual, pe zona cu probleme.

daria spunea...

Buna ziua,
Vin si eu cu o intrebare legata de utilizarea Bioptrunului.De 2 luni la nivelul tamplei stangi mi-a aparut o inflamatie, pentru care am facut si un CT si un RMN. Rezultat CT: masa temporo-zygomatica stanga epicraniana cu perete iodofil si cu centru hipodens, bine delimitate si fara invazia structurilor osoase adiacente.In urma unei consultatii clinice termocomputerizate se pare ca nu ar fi vorba despre o tumora maligna. In acest caz se poate utiliza Bioptronul, nedorind sa fac o interventie chirurgicala pentru inlaturarea acestei mase aparute? Multmesc mult,

Serena spunea...

Da, bioptronul e bun si in cazurile astea.
Daca peretele acelei mase hipodense este bine delimitat e mai mult ca sigur ca este vorba de o masa benigna si nu una invaziva, maligna. Mai mult ca sigur ca doctorii nu v-au recomandat chimioterapie, in acest caz. Din proprie experienta pot sa va spun ca am folosit bioptronul si colorterapia intr-un caz similar, dar in alta parte a corpului, si tumora era atat de mare incat doctorii ma trimiteau la operatie la urgenta. Dupa cativa ani de folosire a bioptronului a disparut fara urma, dar ... inca de la inceput bioptronul a oprit cresterea si extinderea tumorii. La mine a fost mare, 10cm x 12cm x 9cm, e normal ca tratamentul cu bioptron sa necesite un anumit timp, dar acum sunt intreaga si sanatoasa si fara organe scoase. Puteti incerca, categoric. Pe langa asta ati putea asocia si un tratament la un bioenergoterapeut pentru ca bioenergia functioneaza foarte bine la chisturi, tumori si chiar cancere, inainte de orice sedinta de chimioterapie, precum si o detoxifiere si o deparazitare generala a organismului. Desigur, eu nu sfatuiesc pe nimeni sa faca ce am facut eu, e alegerea fiecaruia, si in plus, conteaza si stadiul si gravitatea bolii. Oricum, analizele trebuiesc refacute din cand in cand ca sa nu aveti surprize. Multa sanatate !

daria spunea...

Multumesc mult pentru raspuns, in cazul meu tumoarea are aprox. 2,3 cm. Numai bine.

Anonim spunea...

Am avut acum cativa ani reumatism la mana dreapta, am facut tratament pana ce aslo a fost in valori normale.Actualmente am dureri in mana dreapta (degete ,metacarpienele si carpienele).Ma poate ajuta Bioptrunul sa scap de dureri?Multumesc

Serena spunea...

Da,bioptronul calmeaza durerile pana la disparitia lor completa. In caz de reumatism, se lumineaza cu lampa bioptron direct zona afectata cel putin 6 minute, de 2-3 ori pe zi. Zona trebuie luminata atat din fata, cat si din spate. Se poate folosi si cromoterapia, culoarea albastra fiind calmanta.

Anonim spunea...

Buna ziua! am acest set de la Zepter pe care nu l-am folosit niciodata. Daca este cineva interesat, gasiti numarul de telefon in anunt! Multumesc frumos! http://www.tocmai.ro/bioptron-set-12378643.html

Anonim spunea...

Buna ziua,

Pentru un ulcer varicos al bunicii, deschis, se poate folosi?Multumesc

Serena spunea...

Da, categoric da. Bioptronul poate vindeca orice plaga, atat plagi minore, facute prin taiere, contuzii, accidente, arsuri, cat si ulecere de presiune (cauzate, spre exemplu, de imobilizare prelungita la pat), plagi dupa interventii chirurgicale, ulcere varicoase ale gambei (cauzate de probleme circulatorii), accidente sportive, dureri lombare, dureri cervicale si de umar, pentru ca bioptronul stimuleaza procesele regeneratorii si reparatorii ale organismului. Lumina bioptron poate fi aplicata pe orice parte a corpului. Cu bioptron au fost vindecate ulcere varicoase deschise chiar si la pacienti diabetici, la care vindecarea se produce, de regula, mai greu sau deloc. Daca aveti si colorterapia, incepeti tratamentul pentru cateva zile cu culoarea albastra (calmanta si dezinfectanta) si apoi continuati cu culoarea portocalie (regeneranta). Tratamentul cu lumina bioptron trebuie aplicat de cel putin 2 ori pe zi, cate 10 minute minim, si se continua pana la vindecarea completa.

Anonim spunea...

Buna ziua! sunt reprezentant Zepter si daca e cineva interesat sa foloseasca gratuit acest aparat , sa se convinga de eficacitatea lui, va ofer un card de terapie gratuit cu 6 sedinte, tratamentul se sfectueaza la sediul firmei noastre unde promovam acest aparat. Numele meu e Lucretia si nr meu este 0722589212. Va astept cu drag!

Anonim spunea...

Buna ziua. Bioptronul se poate folosi pt tratarea acneei si intretinerea pielii in zona fetei? Se poate cumpara se in rate?

Anonim spunea...

Doamna Lucretia, unde este sediul dvs? Eu nu sunt din Bucuresti. M-ar interesa sa incerc...

Anonim spunea...

pt dureri mari de genunchi si in general dureri de picioare este bun acest bioptron ?

Serena spunea...

Bioptronul este chiar foarte indicat pentru acnee si intretinerea fetei. Cromoterapia ii sporeste efectul, culoarea rosie ajutand la eliminarea rapida a impuritatilor pielii si chiar la regenrearea ei dupa arsuri sau accidente. Culoarea albastra ajuta extraordinar la calmarea durerilor, opreste infectiile si normalizeaza temperatura corpului. Bioptronul ajuta la calmarea oricaror dureri, chiar si renale, care sunt unele dintre cel mai greu de suportat, dar culoarea albastra ii grabeste efectul calmant. Este indicat sa luati si cromoterapia, pe langa bioptron, pentru ca atunci efectul tratamentului este total. Chiar si fara cromoterapie puteti calma durerile din zona cervicala, a umarului, lombara, etc., insa adaugand si culori, vindecarea e accelerata si se poate merge pe un tratament tintit, in functie de afectiune. Eu vorbesc in cunostinta de cauza pentru ca am folosit bioptronul si inainte de a avea cromoterapia si ma salveaza din orice situatie de cativa ani buni. Este o terapie care in acelasi timp te si relaxeaza si iti confera o stare de bine. Investitia isi merita toti banii.

Anonim spunea...

As dori sa stiu daca acest aparat este bun si pt epidermoliza buloasa distrofica ,pt regenerarea pielii.

Serena spunea...

Cred ca merita incercat si in cazul acestei afectiuni. Ar fi bine sa aveti propriul aparat pentru a-l folosi zilnic, dimineata si seara.

Anonim spunea...

De ce oare unii reprezentanti Zepter sfatuiesc sa nu fie folosit in cazuri de cancer iar aici este recomandat? Oare nu vorbiti aceasi limba, toti distribuitorii Zepter? Asta nu arata decat interesul de a vinde, nu conteaza daca face bine sau nu!

Anonim spunea...

Si apropo, banuiesc ca nu vei publica acest mesaj, Serena!

Serena spunea...

Chiar acei reprezentanti de care vorbiti sunt agenti de vanzari si probabil ca nu sunt bine documentati. Eu nu vand produse Zepter, nici nu sunt platita de ei sa le fac reclama. Eu am cumparat si folosesc bioptronul. In plus lampa cu lumina polarizata nu a fost inventata de Zepter, ei doar au cumparat patentul si il comercilizeaza sub brandul lor. Asa ca ma banuiti gresit de interese pecuniare. In fine, e algerea fiecaruia, dar din experienta va spun ca bioptronul inhiba dezvoltarea tumorii, sau cel putin o tine pe loc, daca e mare. Este un lucru testat de mine personal. Dar, ca la orice tratament, raspunsul organismului poate fi diferit de la om la om. Pe de alta parte, un doctor din Ungaria care foloseste acest tratament la pacientii sai indica chiar un protocol exact de tratare a tumorilor maligne cu lampa bioptron. Dar, nu ma mir, cei mai multi reprezentanti habar nu au ce vand. Eu am facut un curs la Zepter unde doamna doctor care instruia reprezentantii a vorbit numai pe langa subiect si ne tot arata ce are ea in geanta, oscillococcinum si alte remedii homeopate de care credea ca noi nu am auzit. Asta e !

Serena spunea...

Dupa cum vezi, ti-am si raspuns, la obiect. E alegerea fiecaruia, pentru ca fiecare e propriul lui doctor pana la urma. Eu am ales calea asta si am reusit, de aceea am vrut sa impartasesc si altora experienta mea. Daca altii stiu alte cai de vindecare, cu atat mai bine, sper sa ne impartaseasca si ei din experienta lor.

Serena spunea...

Ca o glumita asa, ca sa nu ne intristam:
"Medicii cred că mulţi pacienţi care pur şi simplu au plecat
dezamăgiţi înainte să intre la consult – sau după prima consultaţie şi n-au
mai revenit –, au reuşit să se vindece!" – Don Herold (1889-1966)*

Anonim spunea...

Bunica mea are pe nas o rana greu vindecabila si se presupune ca ar fi un cancer de piele de natura maligna.este indicat tratamentul cu lumina bioptron?

Serena spunea...

Parearea mea este ca tratamentul cu lumina nu are cum sa faca rau, el nu contravine legilor naturii. Eu v-am dat exemplul meu, care sunt un caz concret, real, de vindecare cu lumina folosind lampa bioptron. Pe mine nu m-a interesat de ce natura e tumora mea, dupa primul consult am terminat cu doctorii si m-am tratat singura (cu bioptron si urmand curele descrise pe site). Acum ma simt excelent. In alte cazuri, nu ma pot pronunta si este bine sa intrebati medicul curant pentru orice decizie luata.

Serena spunea...

Lampa cu bioptron ofera un tratament bland cu lumina ce e conform legilor naturii si chiar invataturilor Bibliei. Nu cred ca exista vreo boala in care sa fie recomandat intunericul.

Anonim spunea...

Bioptronul este eficient si in tratarea chisturilor sinoviale? Multumesc

Serena spunea...

Puteti sa-l folositi ca tratament ajutator.

Anonim spunea...

Buna ziua,

Va rog frumos sa-mi raspundeti daca Bioptronul poate fi folosit in tratarea escarelor care sunt vechi de 6 luni la un pacient care a suferit o operatie partea stanga de AVC hemoragic? Multumesc

Serena spunea...

In caz de convalescenta dupa AVC bioptronul este un excelent adjuvant. Se lumineaza direct partea afectata, minim 6-8 minute , de cate 2 ori pe zi. In caz de hipertonie, se lumineaza si regiunea cervicala in ambele parti. Terapia ar trebui completata cu masaj, facut intotdeauna de jos in sus, incepand de la varfurile degetelor, insistand pe partea slabita dar si pe spate. In caz de paralizie partiala pe partea afectata, se lumineaza si zona gleznei piciorului, genuchiul si cotul mainii, de 2 ori pe zi. Trebuie urmat si un program de dezintoxicare (spre exemplu cu plasuri detoxifianti) sau chiar cu bioptronul.
Cromoterapie: se foloseste culoarea albastra pe zona AVC si violet pe zona cervicala. Pentru incheieturi se foloseste culoarea portocalie. Se unge zona de tratat cu gel light si la sfarsit cu gel egalizator (aceste geluri se primesc cu setul pentru cromoterapie). Daca nu aveti setul pentru cromoterapie, se pulverizeaza zona de tratat cu Oxyspray. Nu conteaza ca au trecut 6 luni, tratamentul o sa-si faca efectul dupa o perioada. Sper ca v-am fost de folos.

Anonim spunea...

Multumesc mult, prietenul meu are doua escare urate una de 10 cm si una de 5 cm, momentan asistentele medicale il panseaza cu SORBALGON pensament Hartmann si nu vad imbunatatiri urgente. Asa de greu se vindeca aceste escare, pentru ca au trecut 6 luni ? Multumesc

Serena spunea...

Depinde si de organism, spre exemplu la diabetici vindecarea se produce greu. Daca aveti posibilitatea sa folositi bioptronul, vindecarea va fi mult accelerata si nu raman cicatrici. De asemenea, eu am sfatuit persoanele care au fost supuse diverselor operatii sa foloseasca produsul BCAA (Branched Chain Amino Acid Complex) - vezi la Secom.ro - care ajuta refacerea organismului dupa traume, operatii, etc.. Desigur, trebuie consultat si medicul curant inainte. Multa sanatate si sper sa aud vesti bune.

MARIANA spunea...

Buna seara!Imi puteti spune pentru ridurile din jurul ochilor ,care este culoarea potrivita si durata in minute?de asemenea as dori sa va intreb daca poate fi folosit pt varice nu foarte grave sau vinisoare sparte pe picioare?si daca da ,care este culoarea potrivita si minutele recomandate.Multumesc!

Anonim spunea...

Bună seara.fetiţa mea a fost zgâriată pe pleoapă de pisică.am bioptron,dar mi-e frică să nu îi afecteze ochiul dacă îl folosesc.m-ar interesa părerea dumneavoastră.aştept răspuns.mulţumesc

Anonim spunea...

Bună seara.fetiţa mea a fost zgâriată de o pisică pe pleoapă.avem bioptron,dar mi-e teamă să îl folosesc chiar pe ochi.credeţi k poate afecta ochiul?mulţumesc.aştept răspuns.

Serena spunea...

Pentru ridurile "laba gastei" se poate proceda astfel: se curata suprafata de tratat cu lapte demachiant, daca aveti oxyspray pulverizati putin, apoi luminati zona cu riduri 4-8 minute, dupa care masati usor cu crema antirid. E si mai bine daca folositi culoarea portocalie.
Pentru varice si vinisoare sparte la picioare se poate folosi cu succes culoarea verde si apoi culoarea portocalie. Un tratament poate dura 4-8 minute pe aceasi zona si se repeta de 2 ori pe zi. Este bine sa pulverizati inainte si dupa tratament cu Oxy-spray, daca aveti.

Serena spunea...

Nu se poate infecta de la bioptron, ba din contra, cred ca o sa se vindece repede locul. Bioptronul nu trebuie tinut foarte aproape de ochi ci la distanta de 4-5 cm si ochiul sa fie inchis. Daca aveti oxy spray, pulverizati putin inainte si dupa tratament, dezinfecteaza. Daca aveti culoarea verde e si mai bine. Puteti tine 8 minute odata si repetati de 2 ori pe zi. Eu am folosit bioptronul si pe zona ochilor, si pe rani, escare,arsuri etc., si mi-a facut numai bine.

Serena spunea...

Nu lipiti bioptronul de ochi, pastrati o distanta de 5 cm si luminati zona pleoapei 8-10 minute. Repetati in cursul zilei, Nu afecteaza ochiul pentru ca nu e laser si nici nu are UV. Eu mi-l pun des si in zona fruntii si a ochilor si nu mi-a afectat ochii in sens negativ, ba din contra.

Anonim spunea...

Nu doresc sa fac reclama in nici un fel aparatului Bioptron...dar cred ca e de bun simt sa aduc un argument in plus pentru folosirea lui mai ales daca am avut rezultate...am o catelusa de 18 ani si acum un an a facut o tumoare care supura la sani...doamna doctor a recomandat extirparea tumorii, a liniei intregi de sani (partea stanga) si sterilizare...dar la varsta de 17 ani nu mai aveam sperante ca se va mai trezi din operatie...operatia a fost ok,batranica mea s-a trezit din operatie,dar ce vreau sa spun e ca operatia s-a prins in maxim 6-7 zile facand sedinte zilnice cu ajutorul acestui Bioptron cu toate ca dupa 2 zile se desprinsese din nou si a prins-o inapoi d-na doctor de aceasta data fara anestezie...a fost greu dar acum e bine...deci e ok de folosit aparatul si la operatii grele...si parca de atunci e mai vioaie,e reinnoita...

Anonim spunea...

Pentru semnele lasate pe fata de acnee este indicat? Daca da.. Cam de cate ori ar trebui sa fac pe zi si cate minute?

Serena spunea...

Da, tratamentul cu bioptron este bun pentru tratarea acneei, eczemelor, arsurilor, etc.
Etapele pe care trebuie sa le urmati:
- se curata foarte bine suprafata afectata cu lapte demachiant
- se aplica masca antiacnee sau impachetarea, se lasa sa actioneze 5-10 minute, apoi se clateste foarte bine cu apa calduta
- se lumineaza 4-8 minute fiecare punct de tratat (in functie de gravitate)
- se pulverizeaza in strat subtire Oxy spray si se lasa sa se usuce
- se lumineaza zona cu bioptron conform indicatiilor de mai jos
- se unge fata cu o crema adecvata.
Tratamentul se incepe imediat dupa primele semne ale afectiunii.
CROMOTERAPIE:
- culoarea INDIGO - 6 minute, urmata de PORTOCALIU 2 minute, de doua ori pe zi;
- culoarea GALBEN pe chakra plexului solar si zona pielii afectate - 10 minute, combinata cu VIOLET - 2 minute, o data pe saptamana.
Tratamentul trebuie urmat pana la ameliorara vizibilia sau vindecarea totala a pielii.

Anonim spunea...

Mulțumesc mult. Dar pentru ridurile de langa ochi?

Serena spunea...

Puteti citi mai sus. Am descris procedeul la raspunsul utilizatorului Mariana.

Anonim spunea...

Buna ziua,cu Bioptronul pot trata VITILIGO la copii?

Nae spunea...

Spuneti-mi va rog daca este indicat pentru urmatoarele afectiuni: tinitus, tulburari schizoafective, psouriasis, pleoape cazute

Serena spunea...

Buna ziua ! Bioptronul nu este indicat la copii sub 1 an. De asemenea, poate ajuta la ameliorarea bolii, dar nu am date despre vindecarea ei cu ajutorul luminii polarizate. Desi doctorii nu recomanda restrictii alimentare la cei cu aceasta afectiune, totusi am citit undeva pe un site american ca boala s-a imbunatatit mult la cei care au evitat glutenul, si-au administrat enzime digestive si au luat pe termen lung omega 3. Desigur, trebuie consultat medicul curant inainte de toate.

Serena spunea...

Da, se pot trata toate cu lumina polarizata. Sunt protocoale deja stabilite. Spre exemplu, pentru schizofrenie, trebuie tratat pacientul de 2 ori pe zi timp de 3 saptamani si apoi 1-2 sedinte pe saptamana pentru intretinere. De preferat este insa tratamenul cu cromoterapie, fiind foarte eficient. Tinitusul poate avea mai multe cauze, dar in medicina chineza el este asociat cu o slabiciune a rinichilor si aparatului genital. Se poate aplica tratament si direct pe ureche. Pentru psoriazis se aplica tratament diferentiat pentru zonele cu solzi si cele unde deja solzii au devenit eczematiformi. Tratamentul e lung si de durata si e de preferat ca pacientul sa aiba un bioptron la domiciliu.

Anonim spunea...

Va rog sa imi spune-ti daca bioptronul, poate fi folosit si pentru recuperarea unei fracturi de femur operat cu tija.

Serena spunea...

Puteti incerca sedinte scurte, care sa nu provoace incalzirea tijei, dar sincer nu as recomanda acest tratament in cazul unor astfel de implanturi.

Anonim spunea...

Buna ziua
Bioptronul poate trata si epilepsia?

Serena spunea...

Din pacate, nu.

Anonim spunea...

Copilul meu are 11 ani si jumatate .L-am tratat cu acesta lampa de dermatita atopica.Sunt multumita de rezultat deoarece nu a mai aparut nimic pe corp.Lui ii iesea pe picioare dermatita.Va intreb insa cat timp pot sa folosesc Bioptronul,?Mentionez ca -l folosesc de 2 luni ,de 2 ori pe zi
cate 4 minute.

Serena spunea...

Bioptronul nu are efecte secundare. El poate fi folosit si preventiv. Spre exemplu, daca o sa-l folositi zilnic sau de cateva ori pe saptamana in zona fetei, o sa aratati mereu cosmetizata si nu va va mai aparea niciun rid. Personal, il folosesc de 8 ani de zile, in tot felul de scopuri, inclusiv seara daca adorm greu pentru ca imi da o stare de calm si de liniste. In cazul copilului dvs., chiar trebuie sa-l mai folositi 1-2 luni, cel putin o data pe zi, pentru vindecare definitiva. Nu va pati nimic rau, garantat.

Anonim spunea...

Va multumesc pentru raspuns!

Anonim spunea...

Buna,sunt o mamica disperata,am o fetita de 4 luni si are dermatita atopica.Am incercat multe creme, am fost la un dermatolog, nici un rezultat...ii trece, ii apare ...bioptronul este bun la dermatita atopica?

DeeaMaryy spunea...

Am 16 ani si am acnee dar nu foarte "dura" ,oricum vreau sa scap .Imi puteti spune ce lumina trebuie folosita,unguiente,cat costa,de unde pot cumpara si daca la varsta mea e indicat sa il folosesc si cam de cate ori pe saptamana sau luna..?

Serena spunea...

Da, este bun pentru dermatita atopica.

Serena spunea...

La varsta asta acneea e un lucru normal si va trece. Totul e sa nu freci pielea si sa nu storci cosurile, asta ca sa nu ramai cu semne sau pete. Pentru eruptii "normale" poti folosi o lotiune care sa contina pana la 2% acid salicilic, cum este cea de la Avon (vezi toata gama de produse antiacnee Avon, pentru ca sunt foarte eficiente). Daca vrei o varianta mai naturala, poti folosi ulei din arbore de ceai sau chiar patrunjel verde. Cand simti ca apare un cos, infasoara un cub de gheata intr-o carpa subtire sau prosop de hartie si tine-l pe zona respectiva, ridicandu-l din cand in cand, timp de 15 minute. Sau aplica local, pe cos, putina masca de fatza cu argila si lasa sa actioneze toata noaptea sau cel putin 30 de minute. Se indeparteaza cu apa calduta.
Dimineata aplica o lotiune purificatoare (pentru ten gras) cu dischete demachiante. Apoi aplica o crema hidratanta fara grasimi, pentru ca nu e voie ca pielea sa se usuce. Foloseste pe timpul zilei o crema hidratanta cu efect mat si care are si factor de protectie (SPF min. 15). Soarele nu face bine acneei, desi la prima vedere pare ca usuca cosurile, dar in realitate accentueaza inflamatiile. Aplica corector purificator peste cosuri sau petele ramase (exista asa deva la Avon). Exista si tratament intensiv transparent pentru cosuri, cu acid salicilic, din aceeasi gama. Bioptronul accelereaza vindecarea si reduce inflamatiile. Se poate folosi dimineata si seara, dupa curatarea fetei. Se pot folosi culorile albastru si verde, alternativ, cate 10 minute fiecare, pe zonele cu probleme. Te sfatuiesc sa nu folosesti unguente din farmacii pentru ca au efecte adverse urate, desi nu sunt specificate pe prospect in cele mai multe cazuri.

DeeaMaryy spunea...

ok...multumesc frumos :)

Anonim spunea...

buna ziua ! as dori sa stiu daca pt unghie incarnata este bun bioptronul si cum se foloseste ? va multumesc !

Serena spunea...


Terapia cu bioptron nu vindeca propriu-zis, dar ajuta sa nu se infecteze degetul in timpul si ca urmare a operatiei de scoatere a unghiei la suprafata, care se face cam asa: se baga piciorul in apa calda si se tine pana se inamoaie bine unghia. Se ridica usor unghia, pana se poate baga o bucatica mica de vata sub ea, astfel incat sa se dezlipeasca usor de piele. Faceti asta cateva zile la rand, atat cat este necesar. Puneti bioptronul in toata aceasta perioada, zilnic, 10-20 de minute, direct deasupra degetului cu problema, cam la 3-4 cm distanta. Daca aveti si lentile colorate, e indicat sa folositi culoarea albastra. Pe viitor, taiati unghiile drept si nu mai folositi incaltaminte stramta care sa apese unghia in jos. Succes !

Anonim spunea...

Ati vindut biotronul? Ma intereseaza.0740235981

Anonim spunea...

va multumesc pt raspuns .. am incercat insa unghia este f tare oricat de mult as sta in apa ..dar o sa mai incerc ...dar vata aceea trebuie tinuta acolo pana la urmatoarea inmuiere ? si v`as mai ruga daca se poate sa`mi spuneti ce rol are OXYsprayul in tratamentele cu bioptron ..si daca poate fi inlocuit cu altceva de la farmacie sau plafar..de exemplu apa oxigenata ..pt ca mi se pare enorm de scump si daca nu il folosesti nici prea des arunci banii... eu mai am jumatate de tub din 2012 care a expirat..si nu cred ca mai poate fi folosit .. sau ma rog poate nu are nimic ..dar totusi poate exista si altceva ..va multumesc !

Serena spunea...

Inteleg, unghia e foarte tare si daca e si ingrosata atunci e mai greu sa reusiti singura. Vata trebuie sa ajute sa se ridice putin cate putin unghia, astfel incat sa ajunga sa se dezlipeasca de piele ca sa poata fi ridicata mai mult . Puteti incerca si punand putina solutie de inmuiere a calcaielor, spre exemplu, in apa. Daca nu merge atunci trebuie sa va vada un specialist. Incepeti cu o pediuchiurista si vedeti ce va spune.
Oxysprayul are rolul de deinzfectant si in acelasi timp inmoaie porii astfel incat sa patrunda mai bine lumina polarizata. Daca nu aveti Oxyspray, atunci incercati cu un spray cu apa termala, desi nu are acelasi efect (se gaseste la farmaciile Sensiblue, Helpnet, s.a.). Cred ca sprayul pe care il aveti ar mai putea fi folosit, pentru ca produsele de calitate de la Zepter nu se altereaza nici dupa data expirarii, raman la fel ani de zile. Eu le-am folosit pana la capat, chiar si cremele lor care miroseau la fel de bine si erau la fel de eficiente chiar si dupa 2-3 ani de la data expirarii. Incercati sa sprayati o zona mica si vedeti daca apar iritatii.
Cititi si aici, poate gasiti o pedichiurista care monteaza un asemenea suport.
http://www.jurnaluldeestetica.ro/tratamente-sigure-pentru-vindecarea-unghiilor-incarnate-sau-deformate

Anonim spunea...

Buna ziua

Am si eu o rugaminte.

Ce imi puteti recomanda pentru sotia mea ( 56 ani)care are ciocuri la calcaie ( exostoza calcaneana aciliana bilaterala )

Am parcurs toate etapele fara nici un rezultat : fizioterapie, roentgen-terapie ( facuta de doua ori la braila) , singurul produs care amelioreaza durerea, dar numai cand il iei este vimovo .

Analiza ptr. Osteoporoza si acid uric – in limite normale

In speranta unui sfat, va multumesc anticipat.

niculita paraschiv - galati

Szerena spunea...

Szerena a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "BIOPTRONUL":

Calcaneus - dureri in calcâie, ciocuri "pinten de cocos", poate fi tratat cu Bioptron. Se lumineaza direct calcâiul, câte 10-15 minute, de 2 ori pe zi. Este imperios necesar să poarte talonete ortopedice.
De asemenea, se mai poate adăuga şi terapia cu impulsuri magnetice, spre exemplu cu aparatul Magen.
http://www.revistamagazin.ro/content/view/3253/21/

Anonim spunea...

Buna ziua, am vitiligo, ajuta acest aparat? cum? multumesc

Anonim spunea...

pentru rinita cronica hipertrofica si sinuzita funcționează tratamentul cu bioptron ? Daca răspunsul este da va rog să-mi spuneți si modul de folosire al bioptron ului

Szerena spunea...

Bioptronul actioneaza asupra campului energetic mai mult decat asupra corpului fizic. Efectele tratamentului se vad dupa un timp mai indelungat dar rezultatele sunt definitive. Nu am avut experienta vindecarii acestei afectiuni folosind doar lampa bioptron dar merita incercat. Lumina polarizata asociata cu energia culorilor accelereaza regenerarea la nivel celular. Culorile indicate ar fi portocaliu, alternativ cu indigo, cate 10 minute, de doua ori pe zi, prin iluminarea zonelor afectate.
Despre sfaturi privind alte tratamente puteti citi si aici (copiati in bara de adrese a brouser-ului dvs. linkul de mai jos):

http://www.flu.ro/articole/Frumusete_si_dieta/Tratamentul_care_te_scapa_de_Vitiligo.html

Szerena spunea...

Se lumineaza de 2 ori pe zi, dimineata si seara, cate 10 minute (se poate prelungi cu inca 5-10 minute in cazul unei afectiuni cronice) urmatoarele zone: radacina nasului, tamplele, maxilarul inferior si superior, ceafa sub par (daca aveti si dureri de cap care nu trec dupa tratament, repetati dupa o ora tratamentul in aceasta zona, dupa ce faceti si un masaj usor, manual, in zona cervicala), zona timusului si sub brat. De obicei durerile de cap cedeaza dup 5-10 minute de la terminarea tratamentului. Culoarea recomandata este albastru.

Constanta spunea...

Buna ziua,am un chist popliteu ,ma ajuta tratamentul cu bioptron ,daca da cate minute si de cate ori pe zi. Va multumesc

Szerena spunea...

Tratamentul cu lampa Bioptron poate ajuta şi chiar vindeca. Totul e să fiţi perseverent şi să faceţi tratamenul zilnic pentru minim 2-3 săptămâni. Procedeu: Se luminează zona genunchiului atât în partea din faţă, cât şi în spate, de 2-3 ori pe zi, lampa trebuind pusă direct pe piele. Una din şedinţe e de preferat să fie făcută dimineaţa, pentru a uşura mersul. Putem sta pe scaun cu genunchiul îndoit, dacă putem suporta şi chistul nu e prea mare. Se va proceda în continuare astfel:
- se unge zona de scanat, cu emulsie pentru lumină
- se luminează fiecare parte câte 8-10 minute (faţă, spate şi eventual lateral, dacă aveţi lampa mică şi are rază de acţiune redusă), se folosindu-se culoarea galbenă
- se aplică gel egalizator.
După 60 de minute, se repetă procedura. Dacă aveţi dureri, se aplică o scanare şi cu culoarea albastră, la sfârşit, pentru calmarea durerii.
O şedinţă se poate face dimineaţa şi una seara, tot cu repetarea după 60 de minute.
Dacă aveţi posibilitatea, puteţi introduce şi o şedinţă la prânz.
Cele două geluri, se pot comanda la Zepter şi nu au echivalent pe piaţă. Dacă nu aveţi, puteţi pulveriza si oxy-spray. După cum am mai spus, deşi nu are nici pe departe acelaşi efect, dar dacă totuşi nu vă permiteţi financiar să achiziţionaţi gelurile bioinformate (de lumină şi egalizator) sau oxy-spray-ul, puteţi folosi un spray cu apă termală de la farmacie. Multă sănătate şi aşteptăm să ne spuneţi dacă aţi avut rezultate şi în cât timp.

Anonim spunea...

Buna ziua, am primit de la o cunostinta lampa mijlocie, in imprumut, pentru o luna. Am inceput sa aplic lumina pe o pata de pe picior si surpriza, mi-au aparut vreo 10-13 pete de pigment. Adevarul este ca am dat pe aceea pata cu Vitix gel si am folosit lampa de vreo 3-5 ori pe zi. Am ajuns la concluzia ca lampa Bioptron are efect si in cazul vitiligo.

Anonim spunea...

Buna seara,
Puteti sa-mi spuneti daca bioptronul este eficient si pentru noduli sau chisturi la sani?
Se pot trata definitiv cu lumina bioptron?

Anonim spunea...

Buna dimineata! Am o fetita de 11 ani diagnosticata cu tiroidita autoimuna hashimoto (sistemul imunitar nu reconoaste glanda giroida iar anticorpii -care sunt in numar de1800 si respectiv mai mare de 1000 la Atpo si Atgo- ataca glanda pana o distrug. Toata lumea ne-a spus ca nu existea tratament si ca in timp sa ne asteptam la ce poate fi mai rau. Bioptronul ne poate ajuta? alinavms72@yahoo.com. Multumesc!

Szerena spunea...

Bioptronul poate ajuta mult in tratarea problemelor legate de tiroida si imunitate. Terapia este complementara tratamentului alopat. Dar daca tratamentul alopat nu este eficient pentru afectiunea in cauza, trebuie incercat cu terapii alternative. Personal m-am vindecat de o tumora uriasa pe rinichi fara sa fac operatie, fara tratament alopat ci numai prin terapii alternative, dar exista un risc cand alegi calea asta si de aceea fiecare trebuie sa decida pentru el. In cazul tiroidei, se urmeaza procedura urmatoare:
- se lumineaza zona tiroidei (marul lui Adam), din ambele parti
- se lumineaza zona timusului
se lumineaza cel de-al treilea ochi (zona dintre sprancene), fiecare in parte cate 8-10 minute.
Procedura se face de 2 ori pe zi, dimineata si seara sau la o ora diferenta.
CROMOTERAPIE:
Se lumineaza folosind urmatoarele culori:
- regiunea marului lui Adam - culoarea verde
- zona al treilea ochi - culoarea verde,
alternativ cu:
- regiunea gatului - culoarea albastra
- regiunea dintre sprancene - culoarea violet.

Se pot lumina si ochii, folosind culoarea galbena, cate 4 minute fiecare.

Ati mai putea incerca suplimentar terapia Quantum Touch cu un specialist acreditat pe care il gasiti aici:
http://www.marconi.ro
Pe mine m-a ajutat. Dupa terapie mi-a disparut orice urma de boala. Ei doar rearanjeaza campurile energetice si chackrele, fiind o procedura noninvaziva.
Este bine ca inainte si dupa tratament sa se bea un pahar de apa curata si zona de tratat cu lampa bioptron sa fie sprayata cu Oxyspray sau apa termala.
Am mai gasit si articolul acesta care mi s-a parut interesant:
http://www.pirasan.ro/pacienti_tratati/tiroidita_autoimuna_hashimoto.html
Multa sanatate !

Szerena spunea...

Da, au fost cazuri cand au disparut definitiv. Chiar si preventiv se poate face iluminarea zonei sanilor cu lampa Bioptron, la sfarsiy de saptamana, sambata si duminica, de exemplu. E bine sa se faca si o cura de dezintoxicare si deparazitare a organismului cu produse naturiste cum ar fi: Zeolith (se gaseste sub dfierite denumiri si combinatii), Parafree sau Parasite Cleanse. Cei care vand aceste produse colaboreaza cu medici care dau consultanta.

Anonim spunea...

Bioptronul este eficient în cazul unei bursite la genunchi? În ce fel?

Serena spunea...

Da, este eficient. Se ilumineaza genunchiul timp de 8-10 minute de 2-3 ori pe zi, pana la disparitia durerii. In conditiile in care in perioada tratamentului genunchiul nu va fi solicitat in exces, vindecarea ar trebui sa apara in aproximativ 7 zile. In cazul in care nu se almelioreaza in 7 zile, trebuie consultat medicul curant. Pentru ca lumina sa actioneze eficient, bolnavul trebuie sa stea pe scaun cu genunchiul indoit iar lampa bioptron va fi asezata direct pe piele. Genunchiul va trebui iluminat din ambele parti, eventual si din spate. Indicat ar fi ca inainte de tratament, zona de iluminat sa fie unsa cu emulsie pentru lumina, iar dupa tratament cu gel egalizator. Tratamentul se reia dupa 60 de minute, respectand aceleasi reguli. Procedura se va relua si seara, tot cu repetare dupa 60 de minute. Daca aveti setul de lentile colorate, este de preferat sa folositi culoarea galbena.

Anonim spunea...

Buna seara, Dna Serena este eficient si in cazul otitei medie acute la copil de 3.5 ani? Dar in cazul varicocel grad 3 la adult? dc da, in ce fel ? Rog raspuns si multumesc frumos

Serena spunea...

In cazul otitei, în special la copii, se procedează astfel:
- se luminează timusul timp de 8-10 minute
- se luminează direct urechea timp de 8-10 minute.
Se repetă de 2 ori pe zi. Dacă aveţi şi cromoterapia, folosiţi culoarea albastră. Evitaţi frigul şi curentul protejând urechea cu un tampon de vată.
In cazul varicocelului, tratamentul cu lumina polarizată poate fi folosit ca tratament ajutător, inainte sau dupa operaţie, daca e cazul, accelerând vindecarea şi recuperarea. Se poate lumina întreaga zonă timp de 6-8 minute, folosind culoarea verde, apoi rescanăm încă 6-8 minute folosind culoarea galben, după ce am pulverizat oxyspray sau apă termală. Lampa trebuie ţinută la distanţă de 2-3 cm de zona de tratat, nu lipită de piele. Se repetă procedura de 2 ori pe zi. După vindecare, se poate prelungi tratamentul folosind culoarea roşie, iar în zona sacrală culoare violet, pentru revitalizare.

Anonim spunea...

Doresc sa intreb daca pentru acufene- tinitus / zgomote puternice in cap in urma anesteziei totale pentru operatie de colicist/ acest aparat poate da rezultate ?Va multumesc

Anonim spunea...

Buna seara dna Serena, in 8 decembrie 2014 am pus o intrebare aflata mai sus in legatura cu acufene-tinitus, daca acestea se pot vindeca sau ameliora cu acest aparat. Daca sinteti buna a-si dori sa-mi raspundeti

Serena spunea...

Pentru tinitus (acufene sau tiuituri in urechi) se pot folosi, pe langa lampa bioptron, si lumanarile de ceara TADE, cum ar fi de exemplu cele de aici:
http://www.shop.styx.ro/lumanari-terapeutice/lumanari-terapeutice-tade-pentru-urechi-10-buc--192.html
Dupa ceruire o data pe zi, timp de 3 zile, se aplica procedura cu lampa Bioptron de 2-3 ori pe zi,cate 8-10 minute de fiecare data (la o ureche), timp de 3-4 saptamani. Lampa bioptron va fi asezata direct pe pavilionul urechii. In caz de dureri ale urechii, se foloseste culoarea verde, iar in cazul in care sunt doar tiuituri, culoarea galbena. Se pot folosi ambele culori alternativ daca sunt si tiuituri, si durere.

Anonim spunea...

Bioptronul poate trata cefaleea psihogena?

Serena spunea...

Bioptronul poate ajuta la indepartarea durerilor de cap datorate spondilozei cervicale, de exemplu, sau o migrena, in general, dar trebuie vazuta si cauza cefaleei psihogene, pentru a nu trece cu vederea un diagnostic mai grav, cum ar fi o tumora cerebrala sau altceva care sa necesite si altfel de tratamente.
Pentru calmarea durerii de cap se va lumina ceafa sub par, 10 minute. Daca este necesar, se repeta terapia dupa o ora. Se poate folosi culoarea albastru pe ceafa si sub par. Tratamentul se poate aplica dimineata seara. In caz de migrena se mai lumineaza, pe langa zona cefei, si zona nasului si cea a tamplelor. Nu este necesar sa luati analgezice inainte sa vedeti daca durerea nu a disparut prin simpla luminare cu lampa Bioptron, s-ar putea sa nu mai aveti nevoie de ele.

Serena spunea...

OFERTA SPECIALA DE SARBATORI A FIRMEI ZEPTER: BIOPTRON SI COLOR TERAPIE LA PACHET ! OFERTA VALABILA PANA LA DATA DE 28 DECEMBRIE 2014. DACA SUNTETI INTERESATI, LASATI MESAJ CU DATELE DVS. DE CONTACT PENTRU A LUA LEGATURA (COOLWATER@TERAPII.NET). OFERTA ESTE VALABILA IN TOATA TARA (SE POATE FACE CONTRACT SI PLATI IN RATE, PRIN BANCA).SE POATE ACHIZITIONA IN ACEST FEL BIOPTRONUL MEDALL (CEL MIC CU DIAMETRUL DE 4 cm, CU SUPORT DE PODEA) SI BIOPTRONUL PRO 1 (CEL MEDIU, DIAMTREUL DE 11 cm, CU SUPORT DE MASA).

Anonim spunea...

dar de ce nu spuneti si preturile ?

Serena spunea...

Preturile sunt: - Set Bioptron Med All (bioptron plus suport de podea) si cromoterapie bonus, 950 euro (bonusul e de 555 euro, valoarea cromoterapiei)
- Set Bioptron Pro 1 (bioptron plus suport de masa)si cromoterapie bonus, 1850 euro (bonusul e in valoare de 615 euro).
Cromoterapia include setul de lentile colorate si setul de geluri bioinformate pentru tratament, plus manual.
Preturile nu se mentin si dupa 28 decembrie 2014.

Anonim spunea...

nu sunati ma 0752235948

Anonim spunea...

cu acest aparat se pot vindeca arsurile de gradul II la un copilas de 1 an si o luna?arsuri prin oparire....piciorul drept aproape in intregime...si calcaiul si talpa?

Serena spunea...

Da, cu conditia sa faceti terapie de mai multe ori pe zi.

Anonim spunea...

Buna ziua,

numele meu este Miron si va scriu din orasul Resita.
Am acasa o lampa BIOPTRON pentru uz personal.
Am fost depistat de curand cu o formatiune tumorala parotidiana dreapta de 21/18 mm,
situata subcutanat ajungand pana la la muschiul maselor, fara adenopatii, fara leziuni osoase.
Rugamintea mea este sa-mi comunicati daca pot sa utilizez lampa BIOPTRON pentru afectiunea mea, si daca da
ce program de tratament sa folosesc (durata unei sedinte, cate sedinte pe zi /saptamana, s.a.m.d.).
Va multumesc.

Serena spunea...

Terapia cu lampa Bioptron este complementara tratamentului alopat. Pe langa tratamentul cu lampa, din punctul de vedere al unui terapeul naturist mai sunt necesare si: adaptarea dietei la noile conditii, adica sa renuntati in primul rand la carne si preparate din carne, sa faceti o detoxifiere timp de 2-3 luni cu pauza de 1 luna intre ele ( de exemplu cu Zeolit) o data pe an, sa cresteti treptat cantitatea de apa zilnica pana ajungeti la 30 ml / kg corp. Desigur ca trebuie sa discutati toate procedurile pe care le introduceti in tratament cu medicul care va trateaza si sa urmariti indeaproape evolutia bolii. Lampa Bioptron va va ajuta in primul rand la calmarea durerilor si reducerea inflamatiilor. Se poate lumina direct zona unde este tumora maligna, de 2-3 ori pe zi, cate 15-20 de minute la fiecare sedinta de tratament. Intre 2 sedinte faceti pauza de cel putin 60 de minute. De preferat ar fi sa folositi culoarea albastra la inceputul sedintei, si apoi culoarea verde. Dupa cum evolueaza boala, puteti adapta si tratamentul cu lumina Bioptron, dar chiar si dupa ce recidiveaza va fi necesar sa continuati terapia cel putin de 2-3 ori pe saptamana, in scop preventiv. Personal folosesc Bioptronul intr-o situatie similara de peste 8 ani si pot sa spun ca da, este eficient, in sensul ca daca nu vindeca, cel putin nu lasa sa avanseze boala. Insa mai trebuie corelat si cu alti factori de vindecare. Va doresc multa sanatate.

Anonim spunea...

Multumesc mult.
Multa sanatate si toate cele bune va doresc si eu.
Doamne ajuta!
Miron

Victor Stoica spunea...

Astazi am reparat un astfel de aparat medical ! Ce credeti ca are in componenta ? O sursa de 12 Volti ca multe alte dispozitive casnice cu o valoare de maxim 100 ron , un numarator electronic ce face sa ca aparatul sa beep-uiasca la fiecare minut (20-30ron ),un ventilator care nu face nimic decat sa nu se topeasca banala carcasa pe care scrie frumos "Made in Sweterland "(10ron) ,un bec halogen de 20 w pe care inca multi il aveti in spoturile de pe tavan (ceva de firma 10 ron) si doua sticle care reflecta lumina prin tubul cotit al aparatului .Doar atat sa coste chiar si second hand minim 1000 ron ? Va rog sa ma scuzati dar ceva este putred aici ... Cred ca este o afacere evreiasca la mijloc .

Serena spunea...

Zepter este o firma elveţiană. Ei deţin brandul şi aţi văzut cât costă chiar şi brandul de ţară, care e doar un desen cu o frunză. Acele oglizi care polarizează lumina sunt schepsisul. Se pare că, cei care au încercat să scoată imitaţii ala aparatului, au scos nişte imitaţii foarte slabe, nişte lămpi care nu au avut niciun efect medical. În rest ce pot să spun, nu fac parte din firmă şi nu stabilesc eu preţurile, sunt doar un utilizator al aparatului. Preţul aparatului ei în funcţiue şi de mărimea lui, cel mic nefiind mai mult de 400-500 de euro (sunt 3 mărimi). Dar banii nu contează dacă terapia te ajută atât de mult, cheltuieşti mult mai mult la doctori, iar eu, din experienţa avută, pot garanta că, dintre toate metodele şi terapiile pe care le-am folosit, bioptronul a fost de departe cel care m-a ajuta cel mai mult.

Anonim spunea...

buna ziua!eu am achizitionat de curand un bioptron pro 1 +color terapie dar nu am primit gelurile bioinformate
puteti sa imi comunicati va rog un pret pentru aparatul de masaj si acupunctor?

Ianu Daniela spunea...

Buna ziua! se poate folosi bioptronul pentru vergeturi? daca da, ce culoare este indicata?

Serena spunea...

Pentru vergeturi si celulita puteti folosi culoarea galbena - 10 minute, alternativ cu violet - 2 minute, cel putin o data pe saptamana.

Serena spunea...

Trebuie sa verificati daca in contract era trecut si setul de geluri, daca nu, le puteti achizitiona separat, tot setul sau la bucata.
Ultimul pret de vanzare pe care il stiu eu este de 59 de euro pentru electroacupunctor si 85 de euro pentru hand massager, dar trebuie sa luati legatura cu un reprezentant de vanzari Zepter pentru ca sunt diferite promotii si asezari de preturi.

clebastian1 spunea...

Buna ziua, pentru dermatita seboreica cum imi recomandati, am 23 ani baiat, si de 2 ani mi-a aparut si nu-mi mai trece..

Gabriela Leahu spunea...

Buna seara!
Am un chist pe san care a fost foarte inflamat si a puroiat, am luat antibiotic de vreo trei ori, s-a mai ameliorat si micsorat ca dimensiune, dar este tot tare in interior si rosu vinetiu pe margini...pe toata perioada, de cand a aparut, am folosit si un unguent cu antibiotic (am fost la un medic dermatolog care mi-a spus ca nu este o problema de cancer si mi-a prescris si tratamentul, dar ca ar trebui sa merg sa ma opereze pentru a curata locul...as prefera, daca se poate, sa nu ajung la asta si vreau sa incerc lampa, pentru ca o am in casa). Va rog sa-mi spuneti daca ar fi bine sa folosesc in continuare unguentul cu antibiotic si apoi sa aplic lumina polarizata si ce culori sa folosesc.
Va multumesc!

Gabriela Leahu spunea...

Va rog, mai raspunde cineva pe acest site?

Serena spunea...

Buna ziua.
Se poate aplica si alt unguent, cum ar fi cel cu antibiotic, bioptronul accelerand mult efectul sau.
Dar puteti incerca si asa: umeziti zona cu oxyspray, luminati zona cu bioptronul 8-10 minute, aplicati unguentul si luminati din nou zona 8-10 minute. Lampa o puteti tine aproape de piele. Repetati procedura de minim 2 ori pe zi. S-ar putea sa necesite 2-3 luni de tratament pentru ca ar trebui aplicat o perioada si dupa ce aparent a disparut problema. Daca aveti cromoterapia, folositi culoarea verde. Grabnica insanatosire !

Gabriela Leahu spunea...

Multumesc frumos!

Anonim spunea...

Buna ziua,Puteti sa-mi spuneti ce tratament se poate face cu bioptronul dupa operatia de extirpare de colecist.Multumesc

Serena spunea...

Buna ziua. Daca ati avut o operatie clasica si aveti fire care trebuiesc scoase, e bine sa asteptati pana dupa scoaterea lor. Bioptronul trateaza cu succes cicatricile postchirurgicale sau dupa accidente. Trebuie sa fiti atenta ca zona de tratat sa fie foarte curata si sa pulverizati un strat fin de Oxyspray, atat inainte, cat si dupa ce ati terminat procedura.
Luminati cate 4 minute fiecare punct energetic din zona respectiva, de 2-3 ori pe zi, pana ce orice urma va disparea complet. Imediat dupa operatie sau daca mai simtiti jena, aplicati mai intai culoarea albastra, care e calmanta, chiar cateva zile (2-3) dupa operatie sau accident, apoi continuati cu culoarea portocalie, 6-10 minute pe fiecare zona de tratat, aceasta fiind regeneranta. Daca intre timp observati ca apar ceva nereguli sau nu va simtiti bine, este recomandat sa consultati de indata medicul dvs.

Vladimir Constantin spunea...

buna seara,sora mea este insarcinata in 5 luni si jumatate,are arsuri de la bebe .unde pune bioptronul .multumesc

Nicoleta Rodica spunea...

Sotul meu are polineuropatie senzitiva la maini si picioare ca urmare a unui tratament citostatic. Bioptronul poate fi folosit pe zonele de la picioare si maini afectate sau si in zona coloanei ? si daca da, unde? Mntionez ca am doar bioptronul mic fara lentil colorate. Multumesc

Anonim spunea...

Am noduli tiroidieni si parathormonulcu valori mai mari decat normal;credeti ca pot imbunatati situatia cu acest bioptron?
multumesc

Serena spunea...

In cazul arsurilor stomacale, se lumineaza regiunea orificiului superior al stomacului timp de 6 - 8 minute, urmata de luminarea zonei de sub coasta pe partea dreapta. Procedura se repeta dupa 60 de minute, apoi va fi reluata seara, tot de 2 ori la rand. Daca aveti cromoterapia, folositi culoarea verde. Tratamentul poate dura aproximativ 6 saptamani in cazuri mai grave sau pana la vindecare. In caz de sarcina, consulati medicul pentru a vedea daca exista contraindicatii.

Serena spunea...

Nu exista contraindicatii la tratarea coloanei vertebrale cu lampa bioptron, ba din contra, ajuta la vindecare. Important e ca, la tratarea coloanei, pacientul sa stea culcat pe o parte, intr-o pozitie comoda. Se lumineaza zonele cu puncte energetice/ Putei lumina astfel zonele din talpa, palmele, urechile, zona din spatele capului la radacina parului, la tample, in partea de sus a fruntii la radacina parului,zona dintre ochi, la radacina nasului, in spatele genunchilor si zonele de sub brat - cate 6 minute fiecare zona in parte. Se reia procedura dupa 60 de minute. Se repeta seara tot de 2 ori. Aveti grija sa nu se incalzeasca lampa prea tare - faceti pauza pana se raceste suficient si reluati. Puteti lumina si zona afectata de boala care eventual a fost operata. Nu are contraindicatii si ajuta la calmare si relaxare, dar si la revitalizare.

Serena spunea...

Luminati regiunea gatului in dreptul marului lui Adam din ambele parti, cate 6-8 minute, apoi regiunea timusului, timp de 6-8 minute, iar la sfarsit, zona dintre sprancene, tot 6-8 minute. Se repeta procedura dupa 60 de minute, apoi puteti relua si seara. Trebuie sa retineti insa ca tratamentul cu lampa bioptron nu inlocuieste tratamentul alopat, ci este un tratament ajutator.

Nicoleta Rodica spunea...

Multumesc mult de tot pentru sfaturi

corina spunea...

Buna seara, am aparatul bioptron cu lentilele colorate mostenit de la mama mea. Habar nu am cum sa-l folosesc, nu am nici o documentatie. Nu am nici gel sau spray de care se vorbeste aici. De unde se procura? Sotul meu are dureri crunte de articulatii, ba de glezna, ba de metatarsiene, ba genunchi, ba cot sau chiar articulatia mainii. Sufera si de ulcer varicos care se inchide uneori si apoi, daca sta mult timp in picioare se deschide din nou. Cum as putea sa-l ajut, tinand cont de faptul ca nu vrea sa vada medici si nici investigatii. Ce lumina, ce distanta, ce frecventa, de unde spray si ce altceva sa procur sa folosim aparatul Bioptron? Multumesc.

corina spunea...

Am uitat sa precizez ca aparatul nu e mic, e din acela cu un stativ pe rotile. Multumesc

Serena spunea...

Gasiti toate detaliile pe situl firmei Zepter Romania:

http://www.zepter.ro/MainMenu/Products/Medical/Bioptron/ProductRange.aspx

Intrati pe modelul bioptronului pe care il aveti si gasiti acolo instructiunile. De asemenea, puteti lua legatura cu un reprezentant zonal al firmei Zepter care va poata arata practic modul de folosire si manevrare.

Adrian Marius Butusina spunea...

am bioptron compact3,il pot folosi daca am avut conizatie la colul uterin?mirela



Anonim spunea...

Buna seara, va rog sa-mi spuneti cum se foloseste bioptronul pentru programul cu cromoterapie de detoxifiere, multumesc, Mirela

Nicoleta-Rodica spunea...

Buna ziua ! se poate folosi bioptronul si la o uretrita atrofica, multumesc, Nicoleta-Rodica

Corneliu Slatinaru spunea...

Se poate folosi Biptronul si in cazul pietrelor la vezica biliara?

Coolwater spunea...

Buna ziua.

Bioptronul nu poate sparge pietrele dar poate ajuta la calmarea durerilor, reducerea inflamatiei organului si eventual dilatarea cailor pentru evacuare.

ionelui spunea...

De unde pot cumpara becul(20w) pentru bioptron so cat costa?

marilena spunea...

buna ziua, as dori sa folosesc bioptronul cu culori, in scop cosmetic. va rog frumos sa-mi spuneti ce culori si ce creme sunt potrivite pentru tenurile ridate, obosite, imbatranite, sau cu pete maronii. unde pot afla detalii despre astfel de tratamente, unde pot citi mai mult? multumesc frumos, sper sa ma ajutati

Sun Smile spunea...

Trebuie să întrebaţi asta direct la firma Zepter. Eu am trimis bioptronul la reparat la ei la firmă când am avut nevoie.

Sun Smile spunea...

Depinde mult de natura petelor, de aceea o cremă e greu de indicat. Pentru riduri puteti folosi un program de bioptron astfel: stergeţi faţa cu un lapte demachiant, aplicaţi oxy spray dacă aveţi, dar în strat foarte fin, apoi iluminaţi cu lampa bioptron punctele energetice ale feţei, cam 4 minute fiecare. După asta faceţi un masaj facial cu o cremă antirid. Rezultate vizibile apar după 2 săptămâni. Tratamentul cu cromoterapie pentru riduri: 1. emulsie pentru lumină pe zona ridată, 2. scanaţi 4 minute fiecare zonă ridată folosind culoarea portocalie, 3. aplicaţi gel egalizator, 4. aplicaţi crema cristal.

Anonim spunea...

Vand bioptron compact 3. Filtre rogvaiv ( 7 ) incluse. 1700 lei
mlm_homejob@yahoo.com

dorina cracea spunea...

Imi puteti spune cat de costisitore au fost reparatiile si cat timp a durat verificarea? am un bioptron care mi-a scapat accidental pe jos si se pare ca nu mai functioneaza...

dorina cracea spunea...

Imi puteti spune, va rog cat au costat reparatiile? si cat de repede s-au rezolvat problemele?

jeanetta spunea...

Buna , am si eu aparatul bioptronul pro (cel mare) si cel mic , dar fara cromoterapie . As dori si eu sa stiu de unde iau toate informațiile privind protocoalele medicale si cosmetice cu tot ce presupun ele . Boli, durata de folosire in timp , durata in min a tratamentelor , frecventa pe zi ..... Atât la bioptronul mare cat si si la cel mic cu cromoterapie ( in vederea achiziționării intr un viitor apropiat si a lentilelor colorate ). Pe Site la zepter nu am găsit informațiile astea , unde as putea sa le gasesc ?

jeanetta spunea...

Sau daca trebuie sa fac un curs la zepter sau altundeva ? .....Sau daca îmi puteti Dvs furniza o lista cu tot ce trebuie , va las adresa de mail , abrudandiana@yahoo.com . Le am in casa de foarte multi ani , chiar cand a apărut in tara zepterul si mi am dat seama ca stau in dulap degeaba si in familia mea am si batrini si copii si fiecare cu diferite boli , iar eu nu le folosesc deloc . Va multumesc anticipat .

Unknown spunea...

Am foliculita pe fata de doi ani, cicatrici si pete de la foliculita, in cazul meu ajuta terapia cu bioptron?

Coolwater spunea...

Terapia cu bioptron poate ajuta la vindecare, mai ales dacă e făcută zilnic cel puțin 1-3 luni. Pentru îndepărtarea petelor este indicată lumina verde. Dacă petele sunt vechi și profunde, tratamentul cu bioptron nu e suficient, trebuie suplimentat cu ședințe la cosmetică de exfoliere, ozonoterapie, oxiterapie și uleiuri naturale regeneratoare.

Unknown spunea...

Ma interesează preturi la bioptron. Va rog Klinashakti@yahoo.com

Anonim spunea...

Am cuperoza pe fata,vene subtiri sparte pe fata,ce culoare as putea folosi dela biotron,mutumesc

Anonim spunea...

Am vene sparte pe fata,cuperoza,ce culoare de lumina pot folosi de la biotron? Va multumesc

Unknown spunea...

Buna! Va rog sa mi spuneți dacă a mai avut cineva probleme la compact lll cu lumina.

Unknown spunea...

Ce pot face daca nu funcționează?