Translate

13 octombrie 2011

CUM PUTEM AVEA UN TEN STRĂLUCITOR

Un ten limpede, proaspăt, odihnit, luminos...de aici vine strălucirea feței. Până la 20 de ani, totul merge de la sine, după aceea, acest miracol zilnic cere un pic de efort.


Prima regulă:
  aveți o bună igienă de viață. Dacă fumați ca un turc și vă culcați târziu, la ore necorespunzătoare, tenul vostră își va pierde strălucirea foarte repede. Cei mai buni prieteni sunt: cel puțin 8 ore de somn pe noapte, nicio singură țigară sau fum inhalat și apă, multă apă, care nu vă ajută în  mod direct pielea să rămână bine hidratată, dar care va juca un rol important în digestie, în eliminarea și drenarea toxinelor. Și încă ceva: combateți constipația, care poate duce la apariția unei acnei rebele sau a altor lucruri nedorite pe tenul vostru.

Măști și gomaj 

Putem face mult mai multe, având grijă de pielea noastră în mod regulat, practicând un gomaj ușor o dată sau de două ori pe săptămână, cu o cremă abrazivă și folosind o mască exfoliantă -cu argilă, de exemplu- o dată pe săptămână. Pentru o adevărată strălucire, va trebui să vă faceți un peeling ușor sau chiar mai multe. Există și pentru asta măști exfoliante peel-off mai concentrate, seruri cu acizi din fructe sau pe bază de retinol, acid salicilic, acid glicolic și altele. Câteva ședințe sunt suficiente pentru a căpăta o adevărată piele de bebeluș. Dacă nu aveți curajul să vă faceți acasă aceste peelinguri, mergeți la un cabinet cosmetic și solicitați expres asta.

Un exemplu sunt cele trei măști de mai jos de la Bottega verde: mască scrub cu măr verde, mască cu nămol de la Marea Moartă pentru curățirea și iluminarea feței și masca peel-off cu acizi din fructe. Se pot vedea aici: https://www.bottegaverde.ro/masti-cosmetice.






O măsură bună: Programați de două ori pe an, la sfârșitul iernii și la începutul toamnei, o cură cu capsule conținând acizi grași esențiali și vitaminele A și E. Puteți, de asemenea, să consumați polen și lăptișor de matcă, precum și drojdie de bere (se pot procura capsule de drojdie de bere de la plafar sau farmacie, deoarece nu e același lucru cu drojdia folosită la dospitul aluaturilor), bogate în acizi aminați care întrețin și repară țesuturile, stimulează creșterea celulară și sunt și cu un excelent efect antirid. De asemenea, sunt foarte bune pentru a păstra 
pentru  sănătatea părului și a unghiilor.

Desigur, vedem foarte multe reclame la produse cosmetice care ne uluiesc și ne zăpăcesc. La vârste tinere, e suficientă o cremă hidratantă și, eventual, una cu protectie UV în zilele insorite, sau una antibacteriană dacă există o tendință la coșuri și pete. Dar, de la o anumită vârstă, trebuie neapărat să alegem game de produse recomandate vârstei respective pentru ca efectul lor să se vadă pe chip, altfel efortul financiar și speranțele noastre sunt în zadar, pentru că pielea are nevoi diferite la vârste diferite, iar o cremă cu aloe vera nu mai are niciun efect la 50 de ani decât eventual de calmare, dar în mod sigur nu veti scăpa de riduri numai cu extract de aloe vera. Această pomadă poate fi minunată la 20 de ani pentru că nu produce iritații și hidratează excelent un ten tânăr. Acum se găsesc pe piață produse cosmetice sănătoase, din broduse bio și unele chiar vegane și netestate pe animale.
Aspectul nostru fizic ne influențează foarte mult starea de spirit și comportamentul, ba chiar și modul în care suntem tratați în societate, așa că e o investiție ce merită făcută...


Ladys - cremă de față antirid pentru 40 - 55 de ani
Ladys - cremă de față antirid pentru 50 - 65 de ani

Ladys - cremă de față antirid pentru 60 - 75 de ani

O idee pentru weekend:
  • Pregătiți o supă de legume din: praz, roșii, morcovi, cimbru, care va sta la baza meselor voastre timp de două zile. 
  • Puteți completa meniul cu pește fiert la abur, unul sau două fructe pe zi (portocală, grepfruit...) și iaurt cu miere.
  • Bineînțeles, beți apă și ceai la discreție.
Ce ne facem cu petele?
Ten iritat ? Mici riduri ? Nimic nu e mai bun decât un peeling. Aceste peelinguri sunt de mai multe tipuri, mai mult sau mai puțin blânde, adaptate fiecărei probleme. Primele riduri, petele brune, sunt o piatră de încercare!

Peelingul
La ce servește un peeling, mai exact ? Să descuameze, bineînțeles! El permite pielii să-și regăsească aspectul de bebeluș. Indiferent dacă este chimic, mecanic sau efectuat cu laserul, scopul este același: să îndepărteze stratul superficial al pielii, să înlăture ofilirea, micile riduri, micile pete brune... pe scurt, să redea strălucirea.

Laserul 
Arde suprafața pielii și ne vom regăsi pielea ca nouă, tânără și roz. Intervenția, care durează 20 de minute, se realizează sub anestezie. Nedureroasă, această metodă nu are decât avantaje... doar că pe urmă trebuie să rămâi ascunsă vreo săptămână-două, timp în care roșeața se atenuează și micile coji provocate de arsură cad. Tratamentul este recomandat în special pentru "laba gâștii" și conturul gurii.
Peelingul chimic
Sunt mai multe tipuri dintre care putem alege, în funcție de calitatea pielii și a rezultatului pe care căutăm să-l obținem. Cele principale sunt: peelingul cu acid glicolic, acid de fructe derivat din trestia de zahăr, care va aduce stralucire și va tonifia pielea; peelingul cu acid tricloracetic pentru micile riduri și al cărui efect este mai spectaculos. Primul se mai numeste și "lunch peeling" - pentru că putem merge și la serviciu după ședința de la dermatolog, dar următorul ne obligă să ne ascundem câteva zile... Pentru persoanele refractare, rămâne soluția cremelor care albesc (sub formă de creme de zi, amestec de ulei esential, injecție sau ser, vândute în farmacie sau parfumerie) al căror efect este imediat sau progresiv.
Aceste peelinguri profunde sunt indicate numai în anotimpul rece, când soarele nu e agresiv și, cu toate acestea, va trebui să ne protejăm fața cu o cremă de zi cu factor de protecție de +30, poate chiar +50, până la regenerara pielii. In primele zile, atunci cand pielea de la suprafață de-abia s-a descuamat, va trebui să aveți grijă ce puneți pe față ca să nu se păteze și mai tare. Eu vă sugerez ca, o săptămână după peeling, să vă dați numai cu unguent cu gălbenele. Crema se aplică în strat subțire, chiar dacă în primele 2-3 zile nu pare a se întâmpla nimic deosebit. Crema nu trebuie aplicată pe perioade lungi de timp, iar peelingul nu se repetă mai devreme de 3 săptămâni, pentru a nu subția prea tare pielea și a o deshidrata de tot, la tenurile sensibile putând apare chiar răni ce pot lăsa urme, ceea ce nu e de dorit. Nu uitați că, un ciclu de regenare completă a pielii e de 28 de zile.


Tratamente la domiciliu
Cremele bogate iîn acizi de fructe acționează ca minipeeling-uri, gomând suprafața epidermei. Acestea pot fi mai mult sau mai puțin concentrate, precum și mai mult sau mai puțin tolerate, în funcție de sensibilitatea fiecăruia. Aceste produse produc descuamarea și trebuie să compensăm acțiunea lor cu creme cu grad mare de hidratare și calmare.
Pentru combaterea petelor și a cosurilor sunt acum creme speciale dar, dacă le folosim, trebuie să evităm expunerea directă la soare și chiar să folosim o cremă de protecție antipete.







Ritualurile de frumusețe pentru seară
În sfârșit, ziua s-a terminat ! Singure la baie, ne vom ocupa, în fine, de noi, nu-i așa? Prima etapă - demachierea... Fiecare are preferințele sale: lapte demachiant, tonic, săpunuri delicate, săpunuri lichide, loțiuni 2 in 1 (pentru ten și ochi), apă micelară, ș.a. În fond, ceea ce contează este să nu uitați să vă demachiați integral și cu multă grijă. Veți repeta aplicarea demachiantului până când discul demachiant sau burețelul pe care-l folosiți rămâne curat după aplicare, iar apoi folosim și un tonic de față, adecvat tipului de ten. Strălucirea feței cere acest (mic) sacrificiu.



ABC-ul pielii drăguțe 

Demachierea
În general, începem prin a ne curăța ochii de stratul de mascara și de fardurile acumulate din retușurile zilei. Loțiunile speciale fac foarte bine asta, dar putem să aplicăm și o picătură de ulei, de jojoba de exemplu, pe un disc, pentru a dizolva produsele rezistente. Adepții demachierii clasice masează fața timp îndelungat, cu un lapte demachiant pe care îl îndepărtează apoi cu o bucată de vată îmbibată într-o loțiune florală (un tonic de față). Stropiți ușor fața cu apă minerală și veți avea un ten proaspăt. Din timp în timp, vă puteți oferi o baie de aburi -  trebuie să stați cu fața demachiată deasupra unui vas cu apă foarte caldă, eventual vă acoperiți capul cu un prosop, iar în apă puteți adăuga câte un plic de ceai de plante cum ar fi mușețelul, menta, ș.a. Această baie de aburi vă va curăța fața în profunzime. Uscați apoi bine fața (tamponați cu șervetul, fără să frecați) și aplicați o loțiune tonică pentru a închide porii.

Curățarea mai profundă
Putem desăvârși demachierea zilnică programându-ne de două ori pe săptămână o curățare profundă: cu ajutorul unui produs de gomaj, pe care trebuie să avem grijă să nu-l aplicăm în cantitate prea mare și să nu frecăm prea mult pielea sau, mai plăcut, folosind pămătuful de bărbierit pentru a întinde pe față săpun cu apă foarte caldă.
S-ar părea că asta face cât toate măștile de curățare din lume !
Acest ritual va fi completat la un salon de frumusețe, o dată la trei luni. Dacă vă pricepeți, puteți să vă faceți completarea acasă, cu produse adecvate.
Deși se face multă propagandă tratamentelor cu ingrediente "naturale" din propria bucătărie sau ogradă, cum ar fi tărâțele de grâu, mierea amestecată cu gălbenuș de ou, iaurtul, smântâna și nuștiumaice, personal vă sfătuiesc să folosiți numai produse profesionale, atestate, comercializate pe piață, în special dermatocosmeticele, deoarece s-ar putea ca altfel să vă provocați o "frumoasă" infecție a pielii, chiar pete, să vă îngrășați sau auscați excesiv pielea și, în cel mai bun caz, să nu aveți niciun rezultat. Nici spălarea feței cu ceaiuri din plante nu o recomand deoarece, așa cum vă pătează ibricul, așa vă vor păta și fața. Folosiți tonice profesionale.


Treziți-vă privirea!
Într-o zi, ne uităm în oglindă și observăm că privirea pare că ni se stinge din cauza oboselii, micile riduri parcă dau năvală, pleoapele se "șifonează" sau se umflă... E timpul să luăm taurul de coarne! Se spune că sunt încântătoare aceste mici riduri la colțul ochilor, care povestesc viața noastră...Poate, dar nou ni se pare că ne fac ochiul mai mic și mai puțin clar... O măsură imediată este să ne procurăm o cremă pentru conturul ochilor, mai mult sau mai puțin puternică, în funcție de vârsta și de starea ochilor. Ea va hidrata, va netezi și va întârzia apariția altor riduri. Dacă sunt prea profunde, ne putem face programare la un dermatolog sau medic estetician pentru a le umple cu colagen sau, mai nou, Restylane, o nouă formulă de acid hialuronic, foarte eficient în a trata "laba gâștei". Toxina botulinică este, în mod egal, folosită cu succes, în special pentru a opri apariția ridurilor dintre sprâncene, numite și "riduri de leu", doar că aceasta ne va face fața să apară ca împietrită, fără mimică.
Mici secrete zilnice
Sunt mii de posibilități de a aprinde privirea: de la înmuierea ochiului cu ser fiziologic sau cu picături cu extract de albăstrele, care fac albul ochiului foarte alb... și altele, cum ar fi:
  • Abandonați rimelul negru care evidențiază pleoapele căzute, alegeți unul maro sau gri, care intensifică la fel de bine privirea.
  • Dați amploare sprâncenelor, renunțați la fardurile irizate și alegeți fardurile mate.
  • Nu abuzati de machiajul "ochi de căprioară", negru precum cărbunele, alegeți pentru contur un creion alb și întindeți o mică pată de trandafiriu pe arcada sprâncenelor.
  • Nu uitați că trebuie să aveți o linie a sprâncenelor impecabilă, orice firicel care o depășește îngreunând privirea.
  • Anticearcanul este bun la orice, el dă o notă de prospețime, descongestionează, netezește pielea foarte fină de sub ochi și camufleaza serios imperfecțiunile. Există câteva condiții: să-l utilizați cu zgârcenie, să-l aplicați înaintea fondului de ten și să-l alegeți întotdeauna într-un ton mai deschis decât fondul de ten.


Fondul de ten
Un fond de ten bun este un prieten pe viață. Pentru a-l alege pe cel potrivit, nu trebuie să vă grăbiți. Apoi culoarea: prea deschis, nu arată bine, prea închis, accentuează trăsăturile și dă o nuanță bătrânicioasă. Iată câteva trucuri și sfaturi: 

  • În primul rând, trebuie sa alegem textura ideală. Dacă avem pielea uscată, vom opta pentru un fond de ten bogat în agenți emolienți și hidratanți. Pentru pielea grasă, vom alege mai degrabă formule "oil free", fără substanțe grase. În toate cazurile, ne vom interesa de formulele care conțin reflectori, capabili de a capta lumina.
  • În al doilea rând, trebuie să ne orientăm asupra culorii. Aici trebuie luați în considerare doi factori: luminozitatea și o nuanță ideală de fond de ten, care trebuie să corespundă culorii pielii. Cel mai bine este să faceți această selecție la lumina naturală, punând o picătură pe interiorul încheieturii mâinii și alegând fondul de ten cu o nuanță mai deschis. 
  • Aplicarea fondului de ten - atenție, să nu puneți prea mult pentru că efectul de "tencuială" este dezastruos! Întindeți bine fondul de ten pe toată suprafața și nu uitați nici gâtul. Putem să pudrăm apoi pentru a finisa, dar întotdeauna moderat si niciodată in jurul ochilor. 
  • Cel mai bine este să alegeți un fond de ten pentru zi și altul pentru seară. Pentru cel de zi, vom alege o textură ușoară, de o culoare aproape transparentă, iar micile imperfecțiuni le vom masca cu un anticearcăn. Pentru cel de seară, vom opta pentru o structură mai închisă, "acoperitoare"; va dura mai mult să-l întindem perfect și-l vom îmbrăca în pudră sau fard de obraz, care va finisa armonios aspectul feței, cu ochii și gura bine machiate.
  • Cum să-l aplicăm: cu degetele sau cu burețelul ? În funcție de obisnuință sau dexteritate ... Putem să-l aplicăm cu degetele și apoi să-l întindem cu burețelul sau numai cu burețelul.Trebuie să alegem un burețel mai puțin gros și cu microaerisire, pe care va trebui să-l spălăm și dezinfectăm săptămânal și să-l schimbăm de tot la două luni. 
  • Există prejudecata cum că fondul de ten ar îmbătrâni fața. Complet greșit, el ne protejează fața, iar acum au apărut fonduri de ten de bună calitate, cu vitamine și ingrediente antirid.

O gură cu totul nouă!
Din toată fața, gura este cea care îmbătrânește cel mai repede. Asta este cu atât mai neplăcut, cu cât gura este cea care animează chipul, îi dă o anumită expresie. Se spune că primele riduri verticale din zona de deasupra buzei superioare anunță și sosirea menopauzei la femei. Noi am dori să avem întodeauna o gură netedă și proaspătă, dar cum să facem !?! Gura e aflată tot timpul în mișcare, de aceea îmbătrânește mai repede sau chiar foarte repede. Buzele se înconjoară în final de multe riduri verticale, gura pare strânsă pungă, mai ales la fumătoare. Cu vârsta, se subțiază și rezervele de colagen și elastină și pielea nu mai e elastică, de aceea apar și ridurile de fapt.
Ce putem face? Păi putem o mulțime de lucruri: în primul rând, să o îngrijim prin aplicarea de măști, geluri,creme, adecvate zonei din jurul gurii, care e cea mai uscată zonă de pe față după cea din jurul ochilor. Pe partea de dermato, putem alege un peeling blând, cu acid de fructe, de exemplu, în funcție de efectul pe care dorim să-l obținem, mai modest sau mai puternic, în acest ultim caz putând alege un peeling cu fenol chiar, care dă un excelent rezultat asupra ridurilor profunde, dar zona rămâne sensibilă în acest caz și necesită tratamente delicate. Cea mai mare parte a dermatologilor preferă peelingul mediu cu acid tricloracetic, perfect pentru reîmprospătarea tenului, mai ales dacă ne pregătim pielea cu câteva săptămâni înainte cu vitamina A acidă, care dizolvă stratul cornos (stratum corneum) și crește efectul de peeling. Aceste rezultate bune au un preț: să rămâneți ascunse de lume timp de două săptămâni...



Dermabraziunea  
Indicata pentru ridurile profunde, această șlefuire mecanică este foarte eficientă și permite pielii să redevină netedă. Dar, atenție, rezultatul este definitiv cam după două luni și depinde foarte mult de competența celui care o practică. De asemenea, putem să injectăm colagen în micile riduri de la colțurile gurii, să redăm volum unei guri un pic triste și să conferim finețe cu ajutorul unei injecții cu silicon sau colagen de-a lungul buzei.

Machiajul permanent
Acest procedeu magic, care fixează sub dermă pigmenți colorați, permite corectarea unui contur prea vag, a buzelor prea subțiri sau prea pale. Efectuat de către un chirurg estetician sau de către un dermatolog este o mică intervenție, nu foarte agreabilă (înțeapă puțin), al cărei rezultat dureaza doi - trei ani.

Un lifting facial?
În zilele de deprimare, când stăm față-n față cu oglinda, ne gândim la asta ca la o soluție miracol. Este normal să ne facem griji, pentru că atunci când ceva ne afectează fața, toată personalitatea noastră e atinsă. Nu trebuie să mergem cu capul înainte, indiferent de ce ni se întâmplă. Dacă optați pentru un lifting chirurgical, trebuie să vă luați mai mult timp de gândire, să consultați mai mulți chirurgi și să nu vă încredințați fața decât celui care va inspiră o totală încredere. Pe vremuri, femeile trebuiau să se ascundă în casă săptămâni întregi, astăzi însă ne putem recăpăta trăsăturile aproape de azi pe mâine. Totul depinde, bineînțeles, de tehnica utilizată și de munca depusă.
Tehnica blândă 
În zilele noastre, în loc să se "dezlipească" pielea, se practică incizii scurte în jurul urechii, se întinde "salteaua" de mușchi și grăsime situată sub piele, acesta fiind "liftingul soft" sau ușor (mic). Acest lifting e rezervat pentru partea de jos a feței și permite redarea unui oval frumos, redesenarea pomeților, reîntinderea mușchilor gâtului. Poate fi asociat cu un lifting în partea de sus a feței, realizat sub endoscopie - mușchii sunt dezlipiți și replasați printr-o incizie în pielea capului, care va permite îndreptarea ridurilor frunții. Acest lifting, numit cervico-facial, este ideal pentru o față care și-a pierdut fermitatea și al cărei oval s-a schimbat.

Ultima tehnică ce trebuie cunoscută: mask lift - operație profundă care reîntinerește partea mediană, modificând, de exemplu, fruntea , regiunea temporală sau pomeții. Trebuie să existe o adevarată motivație pentru această ultimă intervenție, care lasă o cicatrice de la o ureche la alta, în pielea capului.

O intervenție simplă, blefaroplastia- constă în a lua excesul de piele și pungile cu grăsime, care îngreunează pleoapele superioare, printr-o incizie realizată în pliul pleoapei, incizie care devine rapid invizibilî. Putem interveni, de asemenea, asupra pleoapelor inferioare, printr-o incizie la baza genelor.

Este decizia fiecăruia dintre noi, femei sau bărbați.

Iata că avem o mulțime de soluții, mai trebuie voință și preocupare pentru propriul aspect.
Eu am dat câteva exemple de produse cosmetice pe care le-am folosit cu succes, dar ideal ar fi să consultați o cosmeticiană pentru a vă indica cele mai potrivite produse pentru tenul dumneavostră.




Toate aceste tratamente și metode de întreținere a tenului se pot aplica, deopotrivă, la femei și bărbați, doar începând cu vârsta de 20 de ani. Nu recomand tinerilor adolescenți decât în cazul unor probleme deosebite, cum ar fi seboreea și erupțiile cutanate acneice. 

 Să vă fie de folos !
î z i a n a 💜
                                                                                        

© Copyright 2015 
Max's concept


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aici puteți posta mesajele cu impresii și sugestii pentru blogul nostru