Translate

26 noiembrie 2019

DIETA BENEFICĂ GRUPEI SANGUINE B

Cel care are grupa sanguină B mai e numit și NOMADUL.

Caracteristici generale:

  • Echilibrat;
  • Sistem imunitar puternic;
  • SIstem digestiv tolerant;
  • Opțiunile cele mai flexibile privind dieta;
  • Consumator de produse lactate;
  • Răspunde cel mai bine la stres prin creativitate;
  • Necesită un echilibru între activitatea fizică și mentală pentru a se menține suplu și agil.
PERSOANELE CU GRUPA SANGUINĂ B, în ansamblu robuști și ageri, sunt capabili să reziste la multe dintre cele mai severe boli caracteristice vieții moderne, cum ar fi cardiopatiile și cancerul. Chiar și când contractează aceste boli, ei le vor supraviețui aproape sigur. Totuși, deoarece persoanele cu grupa B sunt într-un fel neobișnuite, organismele lor par mai predispuse la tulburări rare ale sistemului imunitar, cum ar fi scleroza multiplă, lupusul eritematos diseminat și sindromul de oboseală cronică. Dar o persoană cu grupa sanguină B care va respecta recomandările specifice grupei, va putea ocoli aceste boli severe și va putea trăi o viață lungă și sănătoasă.

Dieta grupei sanguine B este echilibrată și completă, incluzând o largă varietate de alimente. B vine de la balanță - balanța de forțe dintre O și A” și reprezintă ”cel mai bun dintre regnurile animal și vegetal”. S-ar putea spune că grupa sanguină B reprezintă un rafinament sofisticat în călătoria evoluționistă, un efort de a împreuna persoane și culturi divergente.


FACTORUL DE SCĂDERE ÎN GREUTATE


Mic ghid alimentar pentru cei cu grupa sanguină B:


ALIMENTE CARE FAVORIZEAZĂ CREȘTEREA ÎN GREUTATE
  • Porumb - inhibă eficiența insulinei; limitează rata metabolică; determină hipoglicemie;
  • Linte - inhibă aportul adecvat de substanțe nutritive; limitează eficiența metabolică; determină hipoglicemie;
  • Arahide - limitează eficiența metabolică; determină hipoglicemie;
  • Semințe de susan - limitează eficiența metabolică; determină hipoglicemie;
  • Hrișcă - inhibă digestia; limitează eficiența metabolică; determină hipoglicemie;
  • Grâu - încetinește procesele digestive și metabolice; determină depozitarea alimetelor ca grăsimi, nu arderea lor pentru a obține energie; inhibă eficiența insulinei.
Toate cele enumerate mai sus posedă o lectină proprie, dar toate afectează eficiența proceselor metabolice, ducând la oboseală, retenție hidrică și hipoglicemie - o scădere accentuată a glicemiei după consumarea unei mese.
Problema cu ”ciugulitul” - consumarea mai multor mese reduse cantitativ în cursul zilei - este că interferează cu sistemul natural de semnalare a senzației de foame; s-ar putea să începeți să constatați că vă este foame tot timpul - o situație nu tocmai favorabilă dacă încercați să scădeți în greutate.
Cei cu grupa sanguină B se aseamănă cu cei cu grupa sanguină O în privința reacției lor la glutenul din germenii de grâu și din produsele din grâu integral. Când aceste alimente sunt evitate, cei cu grupa sanguină B au mare succes în a-și controla greutatea corporală. Nu aveți nicio barieră fiziologică naturală împotriva scăderii în greutate, cum ar fi problemele tiroidiene, care îi pot stânjeni pe cei cu grupa sanguină O. Nici nu suferiți de tulburări digestive. Tot ceea ce vă trebuie pentru a scădea în greutate este să vă urmați dieta corespunzătoare grupei de sânge B.


ALIMENTE CARE FAVORIZEAZĂ SCĂDEREA ÎN GREUTATE

  • Legume verzi - favorizează metabolismul eficient;
  • Carne, ficat - favorizează metabolismul eficient; (dar nu recomandăm din alte considerente!)
  • Ouă - favorizează metabolismul eficient; 
  • Produse lactate cu conținut redus de grăsimi - favorizează metabolismul eficient;
  • Ceai de lemn dulce - contracarează hipoglicemia.
Notă: nu luați niciodată suplimente alimentare care conțin lemn dulce; ceaiul de lemn dulce nu intră în categoria menționată.

Acestea sunt liniile directoare generale de care trebuie să se țină cont la stabilirea dietei persoanelor din grupa B pentru a își menține o greutate corporală în standarde.


ALIMENTE MARINE

Cei cu grupa sanguină B ar fi bine să folosească alimente marine, mai ales pești oceanici de apă adâncă, precum codul și somonul, care sunt bogați în uleiuri nutritive. Peștii cu carne albă, cum ar fi plătica, halibutul și calcanul sunt, de asemenea, excelente surse de proteine de calitate pentru cei cu grupa sanguină B. Evitați toate crustaceele - crabii, homarii, creveții, melcii, etc. Ele conțin lectine nocive pentru organismul cu grupa sanguină B. 
Este interesant de observat că majoritatea primilor oameni cu grupa sanguină B erau triburi de evrei, care interziceau consumul de crustacee. Poate această lege privitoare la dietă constituia o recunoaștere a faptului că cei cu grupa sanguină B digeră greu crustaceele.

Deosebit de benefice:
  • Cod,
  • Plătică,
  • Grouper,
  • Egrefin,
  • Hake (merluciu),
  • Halibut,
  • Macrou,
  • Mahimahi,
  • Monkfish,
  • Biban oceanic,
  • Știucă tânără,
  • Știucă,
  • Porgy,
  • Sardine,
  • Păstrăv marin,
  • Scrumbie,
  • Calcan,
  • Sturion,
  • Icre de sturion (caviar).
Neutre:
  • Abalone,
  • Albacore (ton),
  • Bluefish,
  • Crap,
  • Drac-de-mare,
  • Hering (proaspăt),
  • Hering (murat),
  • Păstrăv curcubeu,
  • Red snapper,
  • Sailfish,
  • Scallop,
  • Rechin,
  • Biban argintiu,
  • Smelt,
  • Snapper,
  • Calmar,
  • Pește spadă,
  • Tilefish,
  • Weakfish,
  • Biban alb,
  • Pește cu carnea albă,
  • Biban galben,
  • Somon.
De evitat:
  • Anșoa,
  • Baracuda,
  • Beluga,
  • Biban cu branhii albastre,
  • Clean,
  • Scoici,
  • Crab,
  • Rac cu platoșă,
  • Țipar,
  • Broaște,
  • Homar,
  • Lox (somon afumat),
  • Midii,
  • Caracatiță,
  • Stridii,
  • Biban de mare,
  • Creveți,
  • Melci,
  • Biban dungat,
  • Broască țestoasă,
  • Yellowtail.

PRODUSE LACTATE ȘI OUĂ

Grupa sanguină B este singura grupă sanguină care se poate bucura de o varietate de produse lactate. Aceasta deoarece glucida primară din antigenul grupei sanguine B este D-galactoza, exact aceeași glucidă prezentă în lapte. Produsele lactate au fost introduse în alimentația umană în perioada apogeului dezvoltării grupei sanguine B, odată cu domesticirea animalelor. (Ouăle nu conțin lectina care se găsește în țesuturile musculare ale puilor de găină).
Totuși, dacă sunteți de origine asiatică, s-ar putea ca inițial să aveți o problemă cu adaptarea la produsele lactate - nu pentru că organismul este rezistent la ele, ci deoarece cultura voastră le-a respins în mod constant. Produsele lactate au fost introduse pentru prima dată în societățile asiatice odată cu invazia hoardelor mongole. Potrivit modului de gândire asiatic, produsele lactate erau alimentul barbarilor, prin urmare nu erau potrivite pentru consum. Acest stigmat se păstrează și astăzi, deși există în Asia numeroși indivizi cu grupa sanguină B, a căror alimentație pe bază de soia este nocivă pentru organismele lor.
Și persoanele cu grupa sanguină B de descendență africană ar putea avea probleme în ce privește adaptarea la produsele lactate. Cei cu grupa sanguină B sunt slab reprezentați în Africa și mulți africani prezintă intoleranță la lactoză. Aceste intoleranțe nu trebuie confundate cu alergiile alimentare. Intoleranțele sunt probleme digestive pe care le puteți avea la anumite alimente și sunt cauzate de: migrație, asimilări culturale și alți factori. 
Ce puteți face? Dacă prezentați intoleranță la lactoză, începeți prin a folosi un preparat enzimatic cu lactază, care va face posibilă digestia produselor lactate. Apoi, după ce ați urmat dieta grupei sanguine B timp de câteva săptămâni, introduceți treptat produse lactate, începând cu produse lactate prelucrate sau acrite, cum ar fi iaurtul sau kefirul.
Alimentele pe bază de soia sunt adesea recomandate ca înlocuitoare ale produselor lactate, însă în cazul grupei sanguine B nu e recomandată înlocuirea alimentelor de bază cu produse din soia, deoarece primele sunt cu adevărat eficiente pentru sănătatea optimă a celor cu grupa B.

Deosebit de benefice:

  • Brânză cottage,
  • Brânză farmer,
  • Brânză feta,
  • Brânză de capră,
  • Lapte de capră,
  • Mozarella,
  • Brânză ricotta,
  • Lapte ecremat sau 2%,
  • Iaurt,
  • Iaurt cu fructe,
  • Iaurt congelat,
  • Kefir.
Neutre:
  • Brânză de Brie,
  • Unt,
  • Lapte bătut,
  • Camembert,
  • Cazeină,
  • Brânză Neufchatel,
  • Brânză Cheddar,
  • Brânză Colby,
  • Brânză cu smântână,
  • Brânză Edan,
  • Brânză Ementhal,
  • Brânză sherbet,
  • Brânză Gouda,
  • Brânză Gruyere,
  • Brânză Jarlsberg,
  • Monterey Jack,
  • Brânză Munster,
  • Schweitzer,
  • Parmezan,
  • Brânză Provolone,
  • Brânză de soia,
  • Lapte de soia,
  • Zer,
  • Lapte integral.
De evitat:
  • Brânza americană,
  • Blue cheese,
  • Înghețată,
  • String cheese.


ULEIURI ȘI GRĂSIMI

Introduceți uleiul de măsline în dieta voastră pentru a favoriza digestia adecvată și pentru o eliminare sănătoasă. Folosiți cel puțin o lingură la două zile. 
Ghee - un preparat indian din unt purificat, poate fi folosit, de asemenea, la gătit. Evitați uleiurile de susan, floarea-soarelui și porumb, care conțin lectine dăunătoare pentru tractul digestiv la persoanele cu grupa sanguină B.

Deosebit de benefice:
  • Ulei de măsline.
Neutre:
  • Ulei din semințe de in,
  • Ulei din ficat de cod.
De evitat:
  • Ulei de canola,
  • Ulei de porumb,
  • Ulei din semințe de bumbac,
  • Ulei de arahide,
  • Ulei de șofran,
  • Ulei de susan,
  • Ulei de floarea-soarelui.



NUCI ȘI SEMINȚE

Majoritatea nucilor și semințelor nu sunt recomandate pentru cei cu grupa sanguină B. Arahidele, semințele de susan și semințele de floarea-soarelui, printre altele, conțin lectine care interferează cu producția de insulină, la cei cu grupa B.
Ar putea fi dificil pentru asiaticii cu grupa sanguină B să renunțe la semințele de susan și la produsele pe bază de susan, dar în acest caz grupa sanguină are un cuvânt mai hotărâtor decât tradiția.

Neutre:
  • Unt de migdale,
  • Migdale,
  • Nuci braziliene,
  • Castane,
  • Nuci americane,
  • Nuci litchi,
  • Nuci macadamia,
  • Nuci pecan,
  • Nuci.
De evitat: 
  • Nuci de mahon (acaju),
  • Alune,
  • Nuci pignola (pin),
  • Boabe de fistic,
  • Arahide,
  • Unt de arahide,
  • Unt de floarea-soarelui,
  • Semințe de floarea-soarelui,
  • Semințe de dovleac,
  • Semințe de mac,
  • Unt de susan (tahini).



FASOLE ȘI LEGUME


Persoanele cu grupa sanguină B pot consuma doar unele tipuri de legume, dar multe varietăți de fasole. Lintea, fasolea garbanzo, fasolea pinto și mazărea neagră conțin lectine care interferează cu producția de insulină.
În general, asiaticii cu grupa sanguină B tolerează fasolea și legumele mai bine decât alți indivizi cu grupa sanguină B, deoarece ei sunt tradițional învățați cu acestea. 

Deosebit de benefice:
  • Fasole mare,
  • Fasole Lima,
  • Fasole Navy.
Neutre:
  • Fasole cu boabe late,
  • Fasole cannellini,
  • Fasole arămie,
  • Fasole fava,
  • Fasole verde,
  • Fasole jicama,
  • Fasole roșie,
  • Fasole săltăreață,
  • Fasole cățărătoare,
  • Fasole tamarind,
  • Fasole albă,
  • Mazăre verde,
  • Mazăre păstăi,
  • Fasole soy.
De evitat:
  • Fasole aduke,
  • Fasole azuki,
  • Fasole neagră,
  • Fasole garbanzo,
  • Fasole pinto,
  • Linte domestică,
  • Linte verde,
  • Linte roșie,
  • Mazăre neagră.


CEREALE

Când grupa sanguină B este bine echilibrată - adică urmează principiile fundamentale ale dietei - grâul, deși nu este bine tolerat, poate să nu constituie o problemă. Cei cu grupa sanguină B ar trebui, de asemenea, să evite secara, care conține o lectină care se localizează în sistemul vascular, determinând tulburări sanguine și posibile accidente vasculare. Este interesant de observat că principalele victime ale afecțiunilor vasculare sunt populațiile de evrei din estul Europei, la care predomină grupa sanguină B. Pâinea de secară este o parte răspândită a tradiției lor.
Porumbul și hrișca sunt factori majori implicați în creșterea în greutate la cei cu grupa sanguină B. Mai mult decât orice alte alimente, acestea încetinesc metabolismul, determină tulburări insulinice, retenție hidrică și oboseală.
Din nou, pentru cei cu grupa sanguină B, cheia este reprezentată de echilibru. Consumați o varietate de grâne și cereale. Orezul și ovăzul sunt opțiuni excelente. Încercați, de asemenea, secara albă, care este foarte utilă pentru cei cu grupa sanguină B.

Deosebit de benefice:

  • Mei,
  • Tărâțe de ovăz,
  • Făină de ovăz,
  • Orez expandat,
  • Tărâțe de orez,
  • Secară albă.
Neutre:
  • Cremă de orez,
  • Familia,
  • Făină de cartofi,
  • Granola,
  • Grape nuts.
De evitat:
  • Amarant,
  • Orz,
  • Hrișcă,
  • Fulgi de porumb,
  • Făină de porumb,
  • Cremă de grâu,
  • Kamut,
  • Kasha,
  • Secară,
  • Cereale combinate,
  • Grâu decorticat,
  • Tărâțe de grâu,
  • Germeni de grâu.

PÂINE ȘI BRIOȘE

Recomandările acestea sunt similare cu cele pentru cereale. Evitați grâul, porumbul, hrișca și secara. Vă rămâne totuși o varietate largă de sortimente de pâine din care să alegeți. Încercați pâinea Essene sau Ezekiel, pe care le găsiți în magazine alimentare cu produse dietetice. Aceste pâini ”vii” sunt foarte nutritive. Deși ele sunt pâini din grâu germinat, nucleul problematic este distrus în procesul de germinare și ele sunt perfect sănătoase. 

Deosebit de benefice:
  • Pâine Essene,
  • Pâine Ezekiel,
  • Pâine de orez brun,
  • Mei,
  • Fin Crisp,
  • Prăjituri de orez,
  • Pâine Wasa.
Neutre:
  • Pâine fără gluten,
  • Pâine hiperproteică fără grâu,
  • Lipie ideală,
  • Brioșe din tărâțe de ovăz,
  • Pâine de secară albă,
  • Pâine din făină de soia.
De evitat:
  • Covrigi de grâu,
  • Brioșe de porumb,
  • Grâu arnăut,
  • Pâine poli-cerealieră,
  • Pâine de secară 100%,
  • Fulgi de secară,
  • Secară Vita,
  • Brioșe din tărâțe de grâu,
  • Pâine din grâu integral.

CEREALE ȘI PASTE FĂINOASE

Opțiunile de paste făinoase și grâne pentru grupa sanguină B sunt în concordanță absolută cu recomandările pentru cereale și pâine. Totuși, e recomandabil să vă moderați aportul de paste făinoase și orez. Nu veți avea nevoie de aceste substanțe dacă o să consumați suficiente alimente marine și produse lactate.

Deosebit de benefice:
  • Făină de ovăz,
  • Făină de orez.
Neutre:
  • Făină graham,
  • Făină de secară albă,
  • Făină albă,
  • Paste făinoase semolina,
  • Paste făinoase cu spanac,
  • Quinoa,
  • Basmati de orez,
  • Orez brun,
  • Orez alb.
De evitat:
  • Kasha de hrișcă,
  • Făină de grâu arnăut,
  • Făină de cuș-cuș,
  • Făină de orz,
  • Paste făinoase cu anghinare,
  • Tăiței soba,
  • Făină cu gluten,
  • Făină de grâu,
  • Făină de secară,
  • Făină de grâu bulgur,
  • Orez sălbatic.

LEGUME

Consumați legume de la trei până la cinci porții pe zi. Cei cu grupa sanguină B ar trebui să evite doar câteva legume.
Eliminați complet roșiile din dieta voastră. În vreme ce lectina din roșie are un efect redus asupra grupei sanguine O sau AB, atât grupa sanguină B, cât și grupa sanguină A prezintă reacții puternice, de obicei sub forma iritației mucoasei gastrice.
Porumbul trebuie de asemenea eliminat din dieta grupei B, deoarece conține acele lectine care afectează insulina și metabolismul. 
Evitați măslinele, deoarece mucegaiurile lor pot declanșa reacții alergice.
Deoarece persoanele cu grupa sanguină B au tendința să fie mai vulnerabile la virusuri și boli autoimune, trebuie să consume din belșug legume cu frunze verzi, care conțin magneziu, un agent antiviral important. Magneziu este, de asemenea, util pentru copiii cu grupa sanguină B care prezintă eczeme.
Se poate spune că majoritatea legumelor sunt recomandate pentru această grupă sanguină. Spre deosebire de alte grupe sanguine, puteți să vă bucurați din plin de cartofi și ingame, varză și ciuperci și multe alte alimente delicioase din darurile naturii.

Deosebit de benefice:
  • Sfeclă,
  • Frunze de sfeclă,
  • Varză chinezească,
  • Varză roșie,
  • Varză albă,
  • Morcovi,
  • Conopidă,
  • Broccoli,
  • Verdețuri Collard,
  • Vinete,
  • Nap,
  • Fasole Lima,
  • Ciuperci Shiitake,
  • Muștar,
  • Pătrunjel,
  • Păstârnac,
  • Ardei verzi,
  • Ardei Jalapeno,
  • Ardei roșii,
  • Ardei galbeni,
  • Cartofi dulci,
  • Varză de Bruxelles,
  • Ingame, toate tipurile.
Neutre:
  • Arugula,
  • Sparanghel,
  • Muguri de bambus,
  • Bok choy,
  • Țelină,
  • Asmățui,
  • Cicoare,
  • Catravete,
  • Ridiche daikon,
  • Păpădie,
  • Mărar,
  • Andive,
  • Escarole,
  • Chimen dulce,
  • Usturoi,
  • Ghimbir,
  • Hrean,
  • Zucchini,
  • Gulie,
  • Praz,
  • Lăptuci Boston,
  • Lăptuci iceberg,
  • Lăptuci romaine,
  • Lăptuci mesclun,
  • Ciuperci abalone,
  • Ciuperci domestice,
  • Ciuperci enoki,
  • Ciuperci Portobello,
  • Ciuperci Tree Oyster,
  • Okra,
  • Ceapă verde,
  • Ceapă roșie,
  • Ceapă spaniolă,
  • Ceapă galbenă,
  • Cartofi roșii,
  • Cartofi albi,
  • Radicchio,
  • Rappini,
  • Rutabaga,
  • Arpagic,
  • Alge,
  • Shallots,
  • Mazăre de iarnă,
  • Spanac,
  • Muguri de alfalfa,
  • Dovlecel, toate tipurile,
  • Sfeclă mangold,
  • Nap,
  • Castane de apă,
  • Năsturel (măcriș de baltă).
De evitat:
  • Anghinare domestică,
  • Anghinare de Jerusalim,
  • Avocado,
  • Porumb alb,
  • Porumb galben,
  • Dovleac,
  • Roșii,
  • Măsline negre,
  • Măsline verzi,
  • Măsline grecești,
  • Măsline spaniole,
  • Ridichi,
  • Muguri de mung,
  • Muguri de ridichi,
  • Tempeh,
  • Tofu.

FRUCTE

Există foarte puține fructe pe care cei cu grupa B trebuie să le evite. Ananasul poate fi deosebit de bun pentru cei cu grupa B care sunt predispuși la balonare. Bromelaina - o enzimă din ananas - ajută la digerarea mai ușoară a hranei.
Persoanele cu grupa sanguină B au tendința de a avea sisteme digestive foarte echilibrate, cu un raport acid/alcalin corepsunzător, astfel încât pot consuma unele dintre fructele care sunt prea acide pentru alte grupe sanguine.
Încercați să includeți în fiecare zi cel puțin unul sau două dintre fructele din lista celor foarte utile, pentru a profita de calitățile lor medicinale favorabile grupei sanguine B.

Deosebit de benefice:
  • Banane,
  • Fructe de merișor,
  • Ananas,
  • Papaya,
  • Struguri negri,
  • Struguri verzi,
  • Struguri roșii,
  • Struguri Concord,
  • Prune negre,
  • Prune verzi,
  • Prune roșii.

Neutre:
  • Mere,
  • Caise,
  • Mure,
  • Afine,
  • Boysenberries,
  • Cireșe,
  • Coacăze negre,
  • Coacăze roșii,
  • Curmale,
  • Boabe de soc,
  • Smochine uscate,
  • Smochine proaspete,
  • Agrișe,
  • Grapefruit,
  • Mandarine,
  • Guava,
  • Kiwi,
  • Kumquat,
  • Stafide,
  • Lămâi,
  • Loganberries,
  • Mango,
  • Pepene canang,
  • Pepene cantalup,
  • Pepene casaba,
  • Pepene de Crăciun,
  • Pepene Crenshaw,
  • Pepene dulce,
  • Cantalup,
  • Pepene spaniol,
  • Lubeniță,
  • Piersici de toamnă cu coajă netedă,
  • Portocale,
  • Piersici,
  • Pere,
  • Pătlagină,
  • Prune uscate,
  • Zmeură,
  • Căpșune.
De evitat:
  • Nuci de cocos,
  • Curmale japoneze,
  • Rodii,
  • Prickly pear,
  • Rubarbă,
  • Carambola.

SUCURI ȘI LICHIDE

Majoritatea sucurilor de fructe și legume sunt bune pentru cei cu grupa sanguină B. 

Deosebit de benefice:
  • Varză,
  • Fructele de merișor,
  • Struguri,
  • Papaya,
  • Ananas.
Neutre:
  • Măr,
  • Cidru de mere,
  • Prune uscate,
  • Caise,
  • Morcov,
  • Cireșe negre,
  • Castravete,
  • Țelină,
  • Grapefruit,
  • Portocală,
  • Apă (cu lămâie),
  • Suc de legume (conform cu lista legumelor benefice).
De evitat:
  • Roșia.
Apă aromatizată cu diferite fructe la alegere

CEAIURI DE PLANTE


Cei cu grupa sanguină B nu obțin beneficii extrem de mari din majoritatea ceaiurilor de plante și doar câteva le sunt nocive. Ei rămân echilibrați cu ceaiuri obișnuite - ghimbir pentru încălzire, mentă pentru liniștirea tractului digestiv, și așa mai departe. Ginsengul este foarte recomandat pentru cei cu grupa sanguină B, deoarece se pare că ar avea un efect pozitiv asupra sistemului nervos. El se consumă numai în prima parte a zilei, pentru a nu produce insomnii.
Lemnul-dulce este în mod special benefic pentru cei cu grupa sanguină B. Are proprietăți antivirale care contribuie la reducerea susceptibilității la boli autoimune. Lemnul-dulce poate fi un elixir puternic pentru cei care suferă de sindromul oboselii cronice.


Deosebit de benefice:

  • Ghimbir,
  • Ginseng,
  • Rădăcină de lemn dulce (numai cu permisiunea medicului),
  • Pătrunjel,
  • Mentha piperita,
  • Frunze de zmeură,
  • Măceșe,
  • Slavie.
Neutre:

  • Alfalfa,
  • Brusture,
  • Iarba-mâței,
  • Ardei roșu,
  • Mușețel,
  • Studeniță,
  • Păpădie,
  • Dong quai,
  • Echinaceea,
  • Soc,
  • Ceai verde,
  • Păducel,
  • Voronic,
  • Mentha crispa,
  • Dud,
  • Iarba Sfântului Ion,
  • Sarsaparila,
  • Ulm alunecos,
  • Frunze de căpșuni,
  • Timian,
  • Valeriană,
  • Verbină,
  • Mesteacăn alb,
  • Scoarță de stejar alb,
  • Coada șoricelului,
  • Ștevie galbenă.
De evitat:

  • Aloe,
  • Podbal,
  • Mătasea porumbului,
  • Schinduf,
  • Gențiană,
  • Hamei,
  • Tei,
  • Lumânărică,
  • Trifoi roșu,
  • Rubarbă,
  • Siminichie,
  • Traista ciobanului,
  • Gura-lupului,
  • Goldenseal.



DIVERSE BĂUTURI

Persoanele cu grupa sanguină B se simt cel mai bine când își limitează consumul de băuturi la ceaiuri de plante și ceai verde, apă și suc. Dacă sunteți băutor de cafea sau de ceai cofeinat, încercați să înlocuiți aceste băuturi cu ceai verde, care conține cofeină, dar asigură și unele efecte antioxidante.



Deosebit de benefice:

  • Ceai verde.
Neutre:

  • Vin alb,
  • Vin roșu,
  • Bere,
  • Ceai negru obișnuit,
  • Ceai negru decofeinizat,
  • Cafea obișnuită,
  • Cafea decofeinizată.
De evitat:

  • Băuturi distilate,
  • Apă carbogazoasă,
  • Cola,
  • Sifon dietetic,
  • Alte tipuri de sifon.


MIRODENII 

Persoanele cu grupa sanguină B se simt cel mai bine consumând plante aromate cum ar fi ghimbirul, hreanul, curry și ardeiul roșu. Excepție sunt piperul alb și negru, care conțin lectine problematice. Pe de altă parte, plantele dulci tind să fie iritante gastric, așa că evitați îndulcitorii din malț de orz, siropul de porumb, amidonul de porumb și scorțișoara. Excepție sunt zahărul alb și brun, mierea și melasa, care dau o reacție neutră în sistemul digestiv al persoanelor cu grupa sanguină B. Puteți consuma aceste glucide cu moderație. Puteți, de asemenea, consuma cantități mici de ciocolată, dar considerați-o un condiment, nu un fel principal. 



Deosebit de benefice:
  • Ardei roșu,
  • Curry,
  • Ghimber,
  • Hrean,
  • Pătrunjel.
Neutre:
  • Agar,
  • Anason,
  • Arrowroot,
  • Busuioc,
  • Frunze de dafin,
  • Pere pergamute,
  • Sirop de orez brun,
  • Capere,
  • Chimen,
  • Nucșoară,
  • Roșcove,
  • Asmățui,
  • Arpagic,
  • Ciocolată,
  • Cuișoare,
  • Coriandru,
  • Cremă de tartru,
  • Chimion,
  • Mărar,
  • Dulse,
  • Usturoi,
  • Miere,
  • Varec,
  • Sirop de arțar,
  • Majoran,
  • Mentha aguatica,
  • Miso,
  • Melasă,
  • Muștar (uscat),
  • Nucșoară,
  • Oregano,
  • Boia de ardei,
  • Piper boabe,
  • Fulgi de piper roșu,
  • Mentha piperita,
  • Cuișoare,
  • Sirop de orez,
  • Rozmarin,
  • Șofran,
  • Salvie,
  • Sare,
  • Cimbru,
  • Sos de soia,
  • Mentha crispa,
  • Zahăr brun,
  • Zahăr alb,
  • Tamarind,
  • Tarhon,
  • Timian,
  • Vanilie,
  • Cidru din oțet de mere,
  • Oțet balsamic,
  • Oțet din vin roșu,
  • Oțet alb,
  • Perișor.
 De evitat:
  • Cuișoare englezești,
  • Esență de migdale,
  • Malț de orz,
  • Scorțișoară,
  • Amidon de porumb,
  • Sirop de porumb,
  • Gelatină simplă,
  • Piper negru măcinat, 
  • Piper alb,
  • Tapioca.

CONDIMENTE



Condimentele sunt în esență fie neutre, fie nocive pentru toate grupele sanguine. Persoanele cu grupa sanguină B pot face față aproape tuturor condimentelor obișnuite, cu excepția ketchupului (cu periculoasele sale lectine din roșii).


Neutre:
  • Unt de mere,
  • Gem (din fructe permise),
  • Jeleu (din fructe permise),
  • Maioneză,
  • Muștar,
  • Murături cu mărar,
  • Murături kosher,
  • Murături dulci,
  • Condimente picante,
  • Condimente pentru salată (cu conținut scăzut de grăsimi, din ingrediente permise),
  • Sos Worcestershire.

 De evitat:

  • Ketchup.
Pentru mâncătorii de carne:

Deosebit de benefice:
  • Miel,
  • Oaie,
  • Iepure,
  • Vânat.
Neutre: 
  • Carne de vită,
  • Carne tocată de vită,
  • Bivol,
  • Ficat,
  • Fazan,
  • Carne de vițel.
De evitat:
  • Costiță,
  • Carne de pui,
  • Găini Cornwall,
  • Potârniche,
  • Gâscă,
  • Șuncă,
  • Inimă,
  • Carne de porc,
  • Prepeliță,
  • Rață.
Notă: Noi nu recomandăm sub nicio formă consumul de carne!

E posibil să fiți puși în situația de a folosi și alimente care apar pe lista ”de evitat”, sau poate vi se face chiar poftă de ele, dar important e să le folosiți cât mai rar și, pe cât se poate, în cantități mici.  Ideea este că cele de pe lista ”de evitat” îngrașă sau produc iritații și probleme de sănătate doar după un consum constant, de durată ca timp sau în cantitate mare. 

Recomandare de final: dacă preferați zilnic un suc care să conțină întăritoare pentru sistemul vostru imunitar și digestiv, încercați următoarea băutură în fiecare dimineață la sculare:

Amestecați 1 lingură de ulei de semințe de in, 1 lingură de granule de lecitină de cea mai bună calitate și 2.5 dl de suc de fructe. Agitați amestecul și consumați-l. 

Lecitina este o lipidă, ce se găsește în animale și plante, cu proprietăți de accelerare a metabolismului și întărire a sistemului imunitar. Acest cocktail asigură niveluri ridicate de colină, serină și etanolamină (fosfolipide), care sunt de mare valoare pentru cei cu grupa sanguină B. S-ar putea să fiți surprinși aflând că este destul de gustos, deoarece lecitina emulsionează uleiul, permițându-i să se amestece cu sucul.

Să vă fie de folos !






î z i a n a 💜




Notă: Linkurile de sub poze sunt trimiteri către alte postări de pe blogurile mele (rețete culinare sau postări cu caracter informativ pe aceeași temă.)

Pe aceeași temă mai puteți citi și:
Dieta benefică grupei de sânge O

Dieta benefică grupei sanguine A

Dieta benefică grupei sanguine AB


Sursa: ”Alimentația adecvată celor 4 grupe sanguine. Dieta individualizată”, Dr. Petere J. D'Adamo cu Catherine Whitney; Internet.

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT


Niciun comentariu: