Translate

28 august 2011

BĂRBATUL ȘI PROBLEMELE VÂRSTEI

Anii care trec îşi lasă amprenta şi asupra bărbaţilor... Chiar dacă se menţin bine timp mai îndelungat şi ştiu să profite de această armă, micile neplăceri nu pot rămâne neluate în seamă.

La 50 de ani, un bărbat este (încă) în puterea vârstei. Asta spune tot! Expresia este frumoasă, dar... nu corespunde realităţii. 

La această vârstă bărbaţii fac burtică, îşi pierd părul, vederea scade, libidoul lor este, câteodată, absent.

Ei devin uneori ipohondri, le e teamă pentru inima lor, îşi fac griji pentru o mică indispoziţie... În sfârşit, asta nu e tot. Este o etapă pe care şi ei o trec cu greu. Trebuie să reuşească la serviciu, să se menţină la înălţime, să rămână pe câmpul de luptă chiar dacă au chef să abandoneze. 



1001 DE PROBLEME ŞI SOLUŢII
  • Începe să apară o burtică? Trebuie să vă îndepărtaţi serios de grăsimi şi de alcool. Această simplă restricţie este de ajuns, în general, să facă un om să slăbeasca în mod spectaculos (două sau trei kilograme într-o lună). Renunţaţi la fumat şi evitaţi alcoolul şi produsele care conţin prea multa cofeină.
  • Părul rar: se tratează în trei timpi. Fie pierderea este limitată şi progresivă şi poate fi ameliorată prin şampoane care fortifică pielea capului, fie pierderea se accelerează şi trebuie să vă orientaţi spre loţiuni sau comprimate, fie craniul este mult dezvelit şi trebuie să vă adresaţi dermatologilor specialişti pentru a vă face implant. 
  • Trebuie să-ţi asiguri un regim alimentar sănătos şi un stil de viaţă echilibrat. Exerciţiile fizice îţi asigură o bună funcţionare, din toate punctele de vedere, chiar şi când înaintezi în vârstă, dar este foarte important să eviţi ciclismul excesiv şi intens, pe distanţe lungi, activitate care impune o mare apăsare asupra organelor genitale şi care s-a dovedit a fi o cauza frecventă a problemelor de sănătate de această natură. De mare ajutor sunt suplimentele nutritive cu zinc şi alimentele care-l conţin, cum ar fi stridiile şi seminţele de dovleac. Zincul ajută la buna funcţionare a prostatei şi la ameliorarea altor probleme masculine. 

  • Menţineţi-vă greutatea corporală. Iată o observaţie interesantă: cu cât un bărbat este mai gras (obez), cu atât este mai puțin potent. De ce? La persoanele obeze sunt cele mai multe şanse de întărire a arterelor şi de apariţie a diabetului, care reduc în mod semnificativ capacitatea vaselor de a păstra sângele în zonele periferice.

  • Abuzul de alcool şi ţigări poate reduce drastic vitalitatea bărbatului, pâna la al face inapt total pentru viaţa intimă. Consumat în exces, alcoolul este, probabil, drogul cel mai distrugator în acest sens. Abuzul de alcool deprimă sistemul nervos central, perturbă funcţionarea libidoului, înăbuşă instinctele, duce la căderea părului şi reduce nivelul de testosteron. Cercetătorii au descoperit că, persoanele care abuzează de alcool, au nivelul hormonului luteinizant cu 20% mai redus decat nebăutorii şi au gonadele mai reduse în dimensiuni. Aceasta sugerează că alcoolul inhibă glanda pituitară şi are un efect toxic direct asupra gonadelor.

  • Şi ţigările au un efect nociv, mai ales dacă sunt fumate frecvent şi în număr mare. Fumatul masiv îngustează arterele mici din zona genitală, ducând la reducerea fluxului sangvin. La fumătorii cu afecţiuni cardiace, riscul de a deveni inapt este de şapte ori mai mare decât la nefumătorii sănătoşi.
  • Consumul cronic de ceai şi cafea tare, mai ales seara, poate şi el să ducă la acelaşi rezultat.

  • Stresul cronic este un ucigaş sigur. Stresul operează pe două fronturi: el declanşează reflexul "luptă sau fugi", care trimite sângele  departe, către membre, pentru a alimenta muşchii implicaţi în apărare sau în fuga de situaţia stresantă. De asemenea, stimulează secreţia de cortizol, un factor chimic natural care suprimă secreţia de hormoni masculini, ducând la rezultate nedorite.

  • Din punct de vedere ambiental, lipsa de intimitate  poate si ea sa provoace eşecuri. Ea este cauzată de nervozitatea produsă de lipsa de intimitate. 

  • Din punct de vedere genetic, unii oameni se nasc cu un apetit mai puternic decât alţii. Doar că mai sunt şi unii care se nasc direct inapţi şi trebuie corectaţi la vârsta potrivită, până devin maturi, atât cât se poate cu metodele actuale.

  • Nu vă impacientaţi pentru orice "pană". A fi inapt înseamnă incapacitatea persistentă a bărbatului. Ea este însoţită, de obicei, de oboseală, lipsa de energie, ameţeală, dureri şi slăbiciune în şale şi în genunchi. Ea nu afecteaza numai bărbatul, ci şi  partenera lui, ducând de multe ori la destrămarea cuplurilor.



REMEDII NATURISTE

Pentru liniştirea tuturor bărbaţilor, îi anunţăm că natura s-a gândit şi la ei şi iată că există unele plante care îi pot ajuta mult, asta în cazul în care cineva simte nevoia unor întăritoare şi întineritoare în acelaşi timp: ciocolata, cafeaua(consum moderat), ginsengul, ginkgo biloba, muira puama, tribulus terrestris, yohimbe , maca root (rădăcina de maca), dar să nu uităm şi de vestita noastră ţelină, de năpraznic şi brânca ursului.

De asemenea, pe piaţă există o mulţime de suplimente nutritive care-i ajută pe bărbaţi, fără să aibă efecte secundare sau să-şi rişte viaţa.

Iată şi un leac românesc moştenit din moşi strămoşi şi anume vinul de ţelină, care se prepară astfel: 

Într-o sticlă, se pun 100-150 g ţelină rasă (rădăcină, nu apio), la care se adaugă 50 g zahăr pudră şi peste ele se toarnă 1 litru de vin roşu. Se lasă să se macereze, având grijă să agităm zilnic sticla. După 2-3 săptămâni, filtrăm cu grijă lichidul şi îl trecem în altă sticlă, din care veţi putea servi 50 ml zilnic sau după dorinţă, doar să nu faceţi abuz... Dacă lichidul este uşor tulburat, nu vă faceţi griji, este pulpa de ţelină macerată.
Pe lângă toate aceste recomandări, nu uitaţi şi de mişcarea zilnică, cel puţin 30 de minute - 1 oră de mers pe jos (e esențial!), plus alt sport pe care-l practicați. Şi, desigur, pentru a vă bucura de viaţă până la capăt, trebuie ca înainte de toate sa fiţi sănătoşi, deci să aveţi grijă de propria stare de sănătate, căci altfel toate "leacurile" devin fără valoare.



REMEDII ALIMENTARE

Va recomandăm câteva remedii și recomandări preluate din medicina chineză:
  •  Evitați zahărul rafinat, cafeaua tare, ceaiul tare, grăsimile saturate și alimentele prelucrate.

  • Stridiile constituie unul dintre principalele remedii alimentare tradiționale chineze. Mâncați zilnic o jumătate de livră de stridii proaspete, crude, timp de o săptămână.

  • Se fierbe în apă, la foc potrivit, carne de oaie cu căței de usturoi. Se consumă ca fel de mâncare. Aceasta întărește rinichii și crește energia Yang pe meridianul respectiv.

  • Se prăjesc în ulei vegetal Allium tuberosum și un ou sau două și se mănâncă.

  • Plantele marine, carnea slabă și produsele din cereale integrale, sunt și ele remedii chinezesti de luat în considerare.

  • Semințele de floarea-soarelui și de dovleac sunt și ele considerate remedii foarte bune. Mâncați zilnic două uncii de semințe de floarea-soarelui sau dovleac, prăjite.

  • Se prăjesc laolaltă usturoi sau ceapă cu rinichi de porc sau vită și se consumă ca fel de mâncare.

  • Usturoiul crud sau gelulele de usturoi sunt, de asemenea, stimulante, antivirale și bactericide. Este recomandat consumul lor zilnic. Usturoiul crud se mănâncă neapărat incizat, nu se înghite întreg, pentru a avea efect terapeutic.

  • Următoarele alimente, consumate regulat, pot ușura mult procesul de vindecare: mierea, ceaiul Earl-Gray, ginseng-ul, cartofii dulci (batate), proteinele animale, stafidele și nucile, (ultimele mai ales), prăjite în ulei de arahide.

  • Se curăță rinichi de porc și țelină și se prăjesc, tăiate în felii, împreună. Acest remediu produce energia Yang a rinichilor și întărește organismul.

  • Mâncați zilnic banane. Ele conțin enzime și multe substanțe nutritive: sodiu, potasiu, triptofan și magneziu - benefice pentru vitalitate și pentru sistemul nervos.

  • Strugurii, vinul din struguri și stafidele au efecte benefice. La fel și ouăle, mai ales gălbenușul crud.

  • Mâncați zilnic porumb.

  • Zmeura, ca și semințele de castravete amar (Momordica charantia), au efecte benefice și ajută tratamentele de bază.

  • Rinichii de oaie, miel, vită și pui sunt folosiți în China ca tonic Yang, pentru creșterea vitalității și tratament.

  • S-a constatat că anumite alimente și plante medicinale sunt remedii puternice: ginseng-ul, sparanghelul, stridiile, midiile, ardeiul iute, ceapa, usturoiul, chimenul dulce, hameiul, polenul, mierea,etc.
Nu neglijaţi însă unul din cele mai importante lucruri: adoptaţi o atitudine pozitivă faţă de viaţă! 



ALTE REMEDII NATURALE DIN MEDICINA CHINEZĂ
  • Presopunctura. Apăsaţi cu degetul, de mai multe ori pe zi, câte 2-3 minute fiecare, următoarele puncte de presopunctură: Yongquan, Zhongji, Zhishi, Yinlingquan, Tianyou, Yaoyang, Guanyuan, Guanzhong, Juque, Mingmen, Weizhong, Qihai, Shenshu, Zusanli si Sanyinjiao.

  • Practicaţi meditaţia pentru eliminarea stresului şi destindere.
Vezi aici despre presopunctura !

Zusanli sau punctul celor 100 de boli

                    î z i a n a 💜


Sursa: Henry B. Lin, "Secretele medicinei chineze", Editura Polirom
                 Dr. Deek Yang, "De la virilitate la impotenta"
                  Madeleine Maicanescu-Gerogescu, "Sexualitate masculina"
                  Eurocor , Cursul "Terapii naturiste"

                 
© Copyright 2015 
Max's concept

Niciun comentariu: