Translate

28 august 2011

CUM NE AJUTĂ FONOTERAPIA ŞI MELOTERAPIA ÎN DOBÂNDIREA STĂRII DE BINE



Fonoterapia si meloterapia

Este o vorbă din bătrâni: muzica îndulceşte moravurile. Orfeu, cântăreţul care fermeca fiarele sălbatice, reuşise să farmece chiar şi moartea până la un punct.

În ultimii ani, meloterapia a evoluat spre a deveni o tehnică de relaxare disponibilă tuturor. Folosim adesea calităţile particulare ale muzicii fără a teoretiza acest lucru. Spre exemplu copiii, în general, cântă ca să-şi alunge frica de întuneric. Când intrăm într-un supermarket, muzica difuzată are scopul de a instaura un climat de încredere propriu cumpăratului.

De asemenea, putem aminti si rave-urile (sau muzica binară) difuzată neîntrerupt ore întregi pentru a le imprima participanţilor un fel de transă înrudită cu cea proprie celor mai arhaice ceremonii. Lucrurile stau identic şi la muzica techno, care mizează în special pe ritm, acţionând astfel la nivel corporal. Atunci spiritul sfârşeşte prin a se desprinde în favoarea unui dans perfect sincronizat cu muzica.

Fiecare dintre noi şi-a pus câte un disc sau CD cu muzica preferată ca să se destindă. Nimic nu vă împiedică să continuaţi să căutaţi şi să ascultaţi muzică în acord cu personalitatea voastră, cu ajutorul căreia să atingeţi o stare de bine şi o destindere maximă.

Veţi face încă un pas în această direcţie, asociind unele sunete cu imagini liniştitoare. De exemplu, ataşaţi sunetul  cristalin al unei harpe cu stropii de apă ai unei cascade irizaţi de soare. Puteţi să vă delectaţi cu o simfonie de Mozart, asociind-o cu rafinata arhitectură barocă. Puteţi asculta un Bach, care vă va ridica nivelul de inteligenţă, după cum s-a demonstrat ştiinţific. Vă revine sarcina de a descoperi ce anume se acordă cel mai bine cu personalitatea voastră, având în vedere că acum aveţi nenumărate căi de a găsi muzică diversă peste tot, inclusiv pe siturile de profil.

Fonoterapia constă în oscilaţii sonore de joasă frecvenţă ce pot influenţa psihicul nostru, unele putând determina chiar vindecarea unor boli. 

Oamenii de știință și specialiștii din R.S.S. Gruzină au aplicat în practică această nouă metodă de tratare a plantelor, constatând că oscilațiile sonore de joasă frecvență intensifică activitatea biologică naturală a plantelor în lupta cu diverse boli.

În 1966, profesorul Hans Luftermier a efectuat cercetări ştiinţifice cu privire la efectele muzicii asupra psihicului uman. El a ajuns la concluzia că muzica este integrată în structura noastră biologică, componentele genetice fiind în fapt codificate prin muzică, făcându-ne ceea ce suntem.

Nu numai că muzica are un efect profund asupra creierului, dar are şi un efect semnificativ de spălare sau curăţare a bioluminescenţei, a aurei, făcând-o mai stabilă şi mai bine conturată, mai adunată şi aşezată proporţional pe straturi de culori.

Pentru mulţi oameni muzica poate fi eficace şi terapeutică, la fel ca procesul de meditaţie. Muzica poate produce unde cerebrale similare celor de relaxare profundă în prima etapă de somn şi încurajează procesul de calm şi de seninătate. Anumite piese muzicale au un efect extrem de calmant asupra creierului şi a sistemului nervos central; în acelaşi timp, muzica absoarbe atenţia noastră, distrage gândurile de la griji şi nelinişti.

Muzica trimite în mod constant creierului stimuli mentali, încurajând receptorii senzoriali să se închidă pentru o vreme, permiţând în acest timp corpului nostru să se relaxeze şi să facă mintea să se liniştească.


De obicei, muzica provoacă ieşirea la suprafaţă a unor amintiri plăcute. Desigur, genurile muzicale sunt diferite, unele chiar iritante. Unele bucăţi muzicale, mai senine, au efectul de a calma şi a linişti mintea, de a încuraja somnul. Muzica corectă e cea care linişteşte şi calmează, dar în unele împrejurări simţim şi nevoia unei muzici ritmate, antrenante. De fapt muzica produce efecte pe termen lung asupra aurei şi corpului subtil al organismului. 

Unele studii au arătat că muzica poate vindeca un sistem energetic spart sau fragmentat şi chiar poate încuraja un flux consistent de vitalitate şi de culoare în aspectul general al aurei. Cercetările moderne în psihologia umană au dovedit, dincolo de orice îndoială, că stresul şi gândirea greşită pot afecta sănătatea la fel de mult ca o dietă săracă. Nu numai că meditaţia produce schimbări biologice pozitive, dar este ştiut că ameliorează modul în care mintea procesează gândurile şi sentimentele, îmbunătăţind astfel starea de sănătate. 

Muzica poate fi antrenantă sau odihnitoare, se poate adresa trupului - prin ritm, sau spiritului - prin melodie. Datorită acestei multitudini de efecte, terapeuţii s-au servit de ea pentru a-şi îngriji sau linişti pacienţii. 

Meloterapia contemporană este în primul rând o tehnică de psihoterapie cu durată scurtă (aproximativ 6 luni), întemeiată pe studiul relaţiei dintre bolnav şi sunet. Principalul ei interes este acela de a putea acţiona asupra bolnavilor cu handicapuri intelectuale foarte grave sau foarte izolaţi pe planul comunicării. Practic, spre deosebire de alte psihoterapii, muzica nu are nevoie de ajutorul cuvintelor.

Pentru acestea şi multe alte motive, integraţi muzica în programul de autovindecare! Dar nu vă forţaţi să ascultaţi o muzică care nu vă place, ea trebuie să vă creeze întotdeauna o stare de bine. S-a demonstrat că oamenii care nu au mai putut procesa şi nici suporta niciun fel de muzică, nu au mai avut mult timp de trăit, sufereau de boli psihice sau terminale sau de stres cronic dus la extrem.

Procesul psihologic de a asculta muzică este un mod ideal de a elimina pălăvrăgeala mentală şi, în sine, este o procedură recreativă, care poate fi considerată ea însăşi un proces de meditaţie.

De fapt, tot ceea ce absoarbe atenţia şi transportă conştiinţa în alte locuri, poate fi definit ca un proces de meditaţie.

Pe lângă toate aceste beneficii ale muzicii, ea produce un efect holistic incredibil în corp, minte şi spirit.


Pe această temă mai puteţi citi şi:


Aveţi mai jos câteva exemple de reprogramare prin fonoterapie, dar pe internet puteţi găsi multe altele, atât din categoria fonoterapie, cât şi meloterapie, în funcţie de scopul propus. Dați click pe linkul care vă interesează și intrați apoi să-l vizionați direct de pe Youtube.















































































Același efect îl poate avea și vizionarea unor filme clasice, de comedie, muzicale sau romantice.

© Copyright 2015 Max's concept

Câteva sugestii...

LISTA FILMELOR DOCUMENTARE DE LA A LA Z


PE CATEGORII DE FILME - gratuite

    Filmele sunt publicate pe FilmeDocumentare.com si au fost ordonate de categorii de interes ce acopera mari domenii ale cunoașterii. 

Istorie

Ultima redută

Goţii sălbatici

Bătălia de la Monte Cassino

Mata Hari, dansatoarea-spion

Rasputin – diavolul încarnat

Cavalerii de Malta

Tunurile uriaşe ale lui Hitler

KGB și războiul clandestin împotriva României

Jack Spintecătorul

Utopia trăită – Revoluţia spaniolă

Dictatura lui Ion Antonescu

Cum să furi o identitate: românii din Timoc

Dictatura regelui Carol al II-lea

Dezastrul de la Cernobîl

Masacrul din Piaţa Tienanmen

Castelul Peleş, reşedinţa de vară a regilor României

Biblia secretă – Cavalerii Templieri

Scandaluri în Egiptul Antic

Indestructibilul Titanic

1929 – Marele Crah

Cele șapte minuni ale Egiptului Antic

Cine l-a ucis pe Rasputin?

Independența României

Moștenirea dacilor, pe apa sâmbetei

România în anii Marelui Război (15 episoade)

Memorialul durerii (integral, 35 de episoade)

Cei mai diabolici oameni din istorie – Stalin

Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan

Auschwitz – Naziștii și soluția finală (serial BBC)

Cei mai diabolici oameni din istorie – Vlad Țepeș

Egiptul magic (8 episoade)

Megastructuri antice – Alhambra

Megastructuri antice – Petra

Megastructuri antice – Hagia Sofia

Știința secretă a Islamului

Megastructuri antice – Machu Picchu

Antonescu și România între ’40 și ’44

Secretele Marelui Zid Chinezesc

Bizanțul – Imperiul pierdut

Ordin de luptă împotriva uitării

Aurul lui Hitler

Cold Waves – Război pe calea undelor

Ce știau anticii – Egiptenii

Mineriada din 13-15 iunie 1990

Țara Moților – O istorie nescrisă

Transilvania – Istorie, legendă și mister

Arme, viruși și oțel

În căutarea civilizației dispărute: Oglinda cerurilor

Povestea sovietelor

Nepoții lui Adam - Cucuteni

Maeștrii înțelepciunii – Georges Gurdjieff și A Patra Cale

Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan

Originile misterioase ale omului


Religie & Spiritualitate


Necazuri în paradisul Amish

Cercul perfect: De la Dumnezeu la ştiinţă şi înapoi

Părintele Arsenie Boca

Legea rezonanţei sau cum sa ne facem viaţa mai bună

Există raiul cu adevărat?

Tabu – Vindecări extreme

“Fabrica” de bani – Biserica Ortodoxă Română

Mai presus de mine

Dedublarea astrală – desprinderea sufletului de trup

Alte lumi – Călătorie în inima șamanismului

Exorcismul – Cazuri reale

Biblia secretă – Rivalii lui Iisus

Cartea tibetană a morților

Giulgiul din Torino – Țesătura timpului

Secretul de dincolo de materie

În iad și înapoi: studii despre moartea clinică

Moartea la români

Codul lui Moise

Dumnezeul absent

Cum ar arăta o lume ideală?

Secretul

Yoghinii din Tibet

Cine a scris Biblia?

Trezirea la punctul zero

Eliberarea din carapace: călătoriile astrale

5 dintre cele mai inaccesibile mânăstiri din lume

Povestea lui George Müller, ocrotitorul orfanilor

Păcătoasa Teodora

Staya Erusa - găsește cartea cunoașterii

Infinitul - călătoria supremă
       

Conspirații


Natură


Mistere


Politică


Cultură


Stiință


Societate


Biografii


Artă & Artiști

Panorame





Așadar... doar apeși pe linkul care te interesează...


Vizionare plăcută!



î z i a n a 💜


© Copyright 2015 
Max's concept.









Niciun comentariu: