Translate

15 mai 2019

CE BOLI ASCUND BĂTĂTURILE


Bătăturile de pe talpă transmit mesaje. În funcție de zona în care apar, ne avertizează de prezența în organism a unor boli despre care e posibil să nu știm încă.

Bătăturile pot fi cauzate și de încălțămintea nepotrivită ori de umblatul în picioarele goale. În consecință, apariția bătăturilor ne avertizează că încălțămintea trebuie schimbată. Cea strâmtă îngreunează afluxul de sânge către straturile exterioare ale pielii, iar celulele din acea zonă mor și se întăresc. Astfel, apar bătăturile, care, dacă nu sunt înlăturate la timp, cresc în adâncime, provocând dureri serioase.

TALPA STÂNGĂ

Bătăturile nu apar numai pe degete, ca urmare a frecării de încălțăminte, ci și pe tălpi. Cel mai adesea, ele ne avertizează în legătură cu prezența în corp a unor boli de care nu știm încă. Astfel, o bătătură apărută pe talpa stângă, în locul unde bolta plantară se unește cu călcâiul la 2 cm de la marginea exterioară, semnalizează o problemă la apendice. În lipsa lui, este vorba de o afecțiune la intestinul subțire.


Tot pe talpa stângă, bătătura gălbuie apărută la 3 - 3.5 cm mai jos de cel de-al patrulea deget, ne ajută să depistăm afecțiuni ale vezicii biliare (colecistul). În general, bătăturile atipice de pe bolta plantară semnalizează dereglări intestinale, iar când sunt asociate cu schimbarea culorii tenului, semnifică probleme de digestie.

Bătăturile apărute în jurul călcâielor atrag atenția asupra durerilor de spate, lombare și sciatice.

TALPA DREAPTĂ


Trasează o linie pe talpa dreaptă ce are ca punct de plecare zona dintre degetul mare și cel de-al doilea, până în zona în care începe călcâiul. Apariția unei bătături pe această linie, ne dă semnale legate de probleme rectale: hemoroizi, fisuri, prolaps rectal, etc.

Zona de sub al patrulea deget e ... rezervată suferințelor mușchiului cardiac.Dacă există o bătătură pe pernuță, în mijlocul ei, la 1.5 - 2 cm distanță de rădăcina degetului, apelează la un control medical !

ZONA APARATULUI RESPIRATOR

Aceasta este situată atât pe talpa stângă, cât și pe talpa dreaptă - mai exact, sub degetele mici.
Apariția bătăturilor în această zonă indică afecțiuni ale aparatului respirator și ale urechilor. Mai mult, dacă cele de pe talpa stângă sunt dureroase este un semn de inflamare a mucoasei nazale, provocată de alergie sau de sinuzită. Cele de pe talpa dreaptă indică inflamații ale trompei lui Eustachio sau ale sinusurilor frontale.

SOS, bătăturile !!!

Alimentația grasă, prăjelile și produsele îndelung procesate (precum mezelurile) sunt principalii factori ce duc la apariția bătăturilor, fără a învinovăți încălțămintea. Tălpile celor care au un astfel de regim alimentar sunt, de regulă, îngălbenite, crăpate până la sânge și dor îngrozitor.

Dar nu uitați: considerate uneori doar simple neglijențe cosmetice, bătăturile pot fi adevărate semnale SOS ale organelor interne în suferință !

Să vă fie de folos !


S ΠN Z I A N A

© Copyright 2019 Max's concept

Niciun comentariu: