Translate

14 decembrie 2019

CARE ESTE DIFERENȚA DINTRE INTOLERANȚA ALIMENTARĂ ȘI ALERGIE


Niciun domeniu al medicinii alternative nu este atât de plin de șarlatanii ca noțiunea de alergie alimentară. Teste complexe și costisitoare sunt efectuate în cazul fiecărui pacient, concretizându-se într-o listă de alimente la care acea persoană este ”alergică”. Au ajuns și pacienții să denumească orice reacție la ceva pe care l-a consumat drept ”alergie alimentară”, deși în majoritatea cazurilor ceea ce descriu nu e o alergie, ci mai degrabă o intoleranță alimentară. 

Dacă aveți probleme cu lactoza din lapte, de exemplu, aceasta nu înseamnă că sunteți alergic la ea; vă lipsește o enzimă pentru a o descompune. Aveți intoleranță la lactoză, nu alergie la lactoză. Această intoleranță nu înseamnă neapărat că vă veți îmbolnăvi dacă beți lapte. Cei cu grupa sanguină B care prezintă intoleranță la lactoză, de exemplu, pot adesea să introducă treptat produse lactate în dietele lor. Există, de asemenea, produse lactate care conțin enzima care descompune lactoza, ceea ce le face mai acceptabile pentru cei intoleranți.

O alergie alimentară este un tip cu totul diferit de reacție, care se produce, nu în tractul digestiv, ci în sistemul imunitar. Sistemul imunitar creează efectiv un aticorp împotriva unui aliment. Reacția este rapidă și violentă - erupții, edeme, crampe sau alte simptome specifice, care indică faptul că organismul luptă să scape de alimentul otrăvitor.


TULBURĂRILE AUTOIMUNE sunt prăbușiri ale sistemului imunitar. Sistemele de apărare dezvoltă ceea ce se aseamănă cu amnezie gravă; nu se mai recunosc pe ele însele. Rezultatul este că ele înnebunesc, producând anticorpi, care atacă propriile lor structuri. Acești anticorpi războinici cred că își protejează ograda, dar în realitate ei își distrug propriile organe și declanșează răspunsuri inflamatorii. 
Exemple de boli autoimune sunt: artrita reumatoidă, nefrita lupică, sindromul de oboseală cronică/Epstein-Barr, scleroza multiplă și scleroza amiotrofică laterală (boala lui Lou Gehring).

Cum în natură nu este totul perfect, sunt cazuri de persoane care sunt alergice la unul sau mai multe alimente indicate în dieta grupei sanguine ca fiind benefice sau neutre. Soluția este să îndepărtați, pur și simplu, elementul nociv. Trebuie să vă temeți mai mult de lectinele camuflate care pătrund în organism, decât de alergiile alimentare. S-ar putea să nu vă simțiți rău atunci când consumați alimentul, dar, cu toate astea, el să vă afecteze organismul. 


Cei cu grupa sanguină A ar trebui să fie conștienți că, dacă produc mucus în exces, acest lucru s-ar putea confunda cu o alergie alimentară, când, în realitate, ei ar trebui doar să evite alimentele care produc mucus.

Cei cu grupa sanguină O câștigă de departe loteria alergiilor. Ei sunt cei mai predispuși la astm bronșic, la rinită alergică, urgia acestor numeroase probleme părând a fi specifică sângelui cu grupa O.
O gamă largă de polenuri conțin lectine care stimulează eliberarea puternicelor histamine, și dintr-o dată apar toate simptomele de alergii: prurit, strănut, rinoree, respirație șuierătoare, tuse, ochi roșii, înlăcrimați. Se poate ajunge până la reacții alergice severe, cu edemațierea țesuturilor faringo-laringiene și contracția plămânilor.
Cei suferinzi de astm și rinită alergică se simt cel mai bine atunci când respectă dieta recomandată pentru grupa lor sanguină. De exemplu, cei din grupa O care elimină grâul își înlătură multe dintre simptome, cum ar fi strănutul, problemele respiratorii, sforăitul sau tulburările digestive persistente.


Cei cu grupa sanguină A au o problemă diferită. În loc de reacții la mediul extern, ei adesea dezvoltă astmul corelat cu stresul, ca urmare a intenselor lor profiluri de stres. Atunci când cei cu grupa sanguină A suferă de producție excesivă de mucus determinată de opțiunile neadecvate de dietă, se agravează astmul corelat cu stresul. Cei cu grupa sanguină A produc în mod natural cantități mari de mucus, iar atunci când consumă produse care produc mucus (cum ar fi produsele lactate), ei vor suferi din cauza mucusului în exces, dar și problemele respiratorii se vor exacerba. În acest caz, atunci când cei cu grupa sanguină A au grijă să evite alimentele ce produc mucus și atunci când cauzele stresului sunt abordate în mod pozitiv, simptomele astmului se ameliorează întotdeauna sau sunt eliminate.

Prin structură, cei cu grupa sanguină B nu sunt predispuși la alergii. Ei au un prag alergic ridicat, cu excepția cazurilor în care consumă alimente neadecvate. De exemplu, lectinele din porumb și din carnea de pui, care sunt otrăvitoare pentru cei cu grupa sanguină B, vor declanșa alergii chiar la cele mai rezistente persoane cu această grupă sanguină.

Cei cu grupa sanguină AB par să aibă cele mai puține probleme cu alergiile, probabil deoarece sistemul lor imunitar este cel mai bine adaptat la mediul extern. Combinația de antigene A-like și B-like le dă celor cu grupa sanguină AB o doză dublă de antigene cu care să combată intruziunile din mediul extern.


Notă: Acest gen de informații trebuie corelat cu lista alimentelor conform grupei sanguine.

Iată cât de importantă este, totuși, respectarea dietei după grupa sanguină !

Iată prezentarea unui caz de lupus - sursa: Thomas Kruzel, N.D., Gresham, Oregon.
Marcia - 30 de ani, grupa sanguină A
Dr. Kruzel a fost interesat să încerce aplicarea terapiilor corelate cu grupele sanguine, dar a fost inițial sceptic. Un caz de nefrită lupică a fost cel care i-a demonstrat valoarea reală a serotipizării în cazul tratamentelor - cazul Marciei.


Marcia, o tânără fragilă care suferea de lupus, a fost transportată în cabinetul dr. Kruzel de fratele ei, după ce fusese externată din secția de terapie intensivă. Ea prezentase insuficiență renală prin complexe imune circulante pe fondul afecțiunii sale de bază. Marcia era dializată de câteva luni și era programată pentru transplant renal în următoarele 6 luni. Dr. Kruzel a studiat istoricul bolii și a aflat că dieta Marciei era foarte bogată în produse lactate, grâu și carne roșie - toate acestea fiind alimente periculoase pentru o persoană cu grupa sanguină A aflată în starea ei. El i-a recomandat o dietă vegetariană strictă combinată cu hidroterapia și preparate homeopatice. În două săptămâni, starea Marciei se ameliorase și nevoia de dializă scăzuse. În mod remarcabil, într-o perioadă de două luni, Marcia a fost complet scoasă de sub dializă și programarea anterioară pentru transplant renal a fost anulată. După câțiva ani, ea se simte încă bine. 
Și acesta e doar un exemplu...

Notă: Acest articol este o completare a articolelor referitoare la dieta specifică grupelor sanguine, publicate anterior pe acest blog.

Să vă fie de folos !

S Î N Z I A N A



Max's concept.
© Copyright 2020 MAX'S CONCEPT

Niciun comentariu: