Translate

23 august 2013

CUM SA VINDECAM O BOALA


Tot ce am scris pe acest blog arată căi de prevenire a bolilor, mai mult decât de tratare a lor.

Unii însă apelează la metode obişnuite de tratament şi nu au mare încredere în metodele şi teoriile medicinei alternative. Important e ca, indiferent de metodele şi calea aleasă, să se obţină starea de vindecare şi redobândire a sănătăţii şi vitalităţii, de care avem mare nevoie pentru a ne putea duce la îndeplinire proiectele noastre de viaţă. Esenţial pentru vindecare este ca şi corpul să fie convins că i s-au creat toate condiţiile să se vindece. În cazul în care corpul nu are voinţă şi determinare, poţi să faci orice, că tot nu se va însănătoşi de unul singur.

Am cunoscut oameni care s-au vindecat singuri de boli grave, pe când alţii, care poate nici nu erau prea bolnavi, îşi cultivau boala cu o asemenea încăpăţânare că o transformau singuri în una fatală. Unii se îmbolnăvesc din ură, alţii din dispreţ şi alţii din disperare. În aceste cazuri, în corp se produce o mică perturbare, aşa că se supără şi îşi spune: "ai să vezi tu ce o să se întâmple acum, ai să vezi cum am să mă port după tot ce s-a întâmplat, am să mă îmbolnăvesc!".



Este foarte important să ne observăm fără părtinire corpul şi să identificăm care parte din noi se simte bolnavă. După ce ai observat unde era dereglarea sau dizarmonia, mare sau mică, ai de făcut două lucruri: mai întâi să te linişteşti, să aduci în acel colţişor din organism unde a apărut febra sau tremurul sau senzaţia de apăsare sau durere (nici nu e nevoie să faci acest lucru pentru tot organismul), pace, calm, relaxare, totul cu încredere deplină - mai târziu ai să vezi tu care era cauza acelei dezordini dacă ai să te străduieşti să o descoperi. Cauzele pot fi numeroase, dar ai să încerci, cu toate astea, să descoperi măcar unele din ele, iar prin presiunea luminii, cunoaştere şi forţă spirituală, vei restabili armonia, iar corpul va funcţiona aşa cum trebuie. Presupunând că acea parte din tine care e bolnavă e receptivă şi că nu opune rezistenţă, ai să te vindeci în câteva secunde.

Dar lucrurile nu merg întotdeauna atât de uşor! Uneori corpul se încăpăţânează şi nu vrea să ne fie de ajutor. El este în grevă şi vrea ca boala să aibă consecinţe. Atunci e nevoie de ceva mai mult timp dar, chiar şi aşa, dacă nu te sabotezi singur, după o vreme Forţa tot acţionează (după câteva minute, ore sau, în cel mai rău caz, zile, eşti vindecat).

Când intervin însă atacuri speciale ale forţelor adverse, lucrurile se complică, pentru că ai de-a face nu numai cu voinţa corpului (conştiinţa oricum spune că nu vrea să fie bolnavă, în definitiv ar fi o nebunie să-ţi spui ţie însuţi: "vreau să fiu bolnav!"), ci şi cu o parte din din corpul tău, sau cel mult un fragment din vital, care nu mai funcţionează bine şi  vrea să fie bolnav. Lucrurile se complică, aşa cum am amintit, când apar atacuri, presiuni din partea forţelor adverse care vor cu tot dinadinsul să-ţi facă rău. Se poate să fi deschis uşa bolii printr-o eroare spirituală, vanitate, mânie, ură sau violenţă sau chiar prin energii malefice transmise de entităţi străine ţie. Şi chiar dacă e vorba de lucruri trecătoare, ele tot pot să facă loc bolii. Oricum, indiferent care ar fi motivul, influenţa aceasta a pătruns prin scutul de protecţie şi lucrează acolo, încurajând boala să se agraveze. În acest caz nu este suficient să ne relaxăm şi să avem încredere că se rezolvă totul, ci mai avem nevoie de încă ceva: de Forţa purificării spirituale, o forţă perfect constructivă la modul absolut, astfel că forţele distructive nu au cum să-i facă faţă şi nu supravieţuiesc. Dacă dispui de această Forţă, sau dacă o ceri şi o primeşti, poţi să o direcţionezi înspre locul bolnav, iar forţele adverse dispar de îndată, se dizolvă, pentru că nimic nu-i poate rezista Forţei. Prin urmare dispare dezintegrarea, iar cu ea se duce şi forţa distructivă. 

E posibil să transformăm forţa distructivă în forţă constructivă sau să o dizolvăm, să o reducem la nimic. Astfel, nu numai că vindecăm boala, dar eliminăm şi orice posibilitate să mai apară vreodată. Eşti vindecat de boală pentru totdeauna şi nu se va mai întoarce niciodată la tine. Aşa stau lucrurile. 

Aceasta e doar o vedere de ansamblu asupra lucrurilor, nişte explicaţii generale, pentru că despre detalii s-ar putea scrie tratate întregi.

Sunt două metode spirituale de a vindeca o boală:
  • Să direcţionezi o forţă de conştiinţă şi adevăr înspre locul vătămat. În acest caz, efectul depinde de receptivitatea persoanei respective. Presupunând că persoana e receptivă, forţa conştiinţei e direcţionată spre locul afectat de boală, iar presiunea acestei forţe restabileşte ordinea. În cazul în care corpul nu e receptiv, total sau parţial, aplicăm a doua metodă:

  • Trebuie observată legătura cu starea psihologică din cauza căreia a apărut boala şi apoi acţionat în consecinţă. 
Ceea ce contează este ca organismul să fie receptiv, altfel nu putem face nimic.
Să presupunem că originea bolii se află în vital. Dacă acesta refuză să se vindece şi se agaţă cu disperare de starea de boală, atunci nu putem face nimic. Chiar dacă direcţionăm forţa, boala nu face altceva decât să se amplifice din cauza rezistenţei vitalului, care refuză să accepte vindecarea. Şi nu numai de vital poate fi vorba, ci şi de minte şi de orice altceva care se poate îmbolnăvi.

Dacă forţa este direcţionată spre corp, mai precis spre acea parte din corp afectată de boală, se poate să se producă o ameliorare, dar după câteva ore sau zile, boala să reapară.

Cauza a rămas aceeaşi, e tot în vital şi doar efectul ei a fost vindecat. Vindecarea adevărată şi definitivă se produce atunci când suntem în stare să acţionăm simultan asupra cauzei şi efectului, iar cauza este suficient de receptivă la schimbare.



Una din cauzele frecvente ale bolilor este calitatea precară a hranei. Dacă nu te îngrijeşti de calitatea hranei tale, atunci vei fi mereu bolnav.
De asemenea, se zice că nu există leac mai bun pentru boală, indiferent de ce boală ar fi vorba, ca aerul şi soarele.

De curând însă, a fost făcută o descoperire pe care mulţi o consideră miraculoasă: pentru fiecare boală există un microb (un fel de germen) care e în stare să o vindece şi care e contagios, chiar mai contagios decât microbul care a provocat respectiva boală. Acest microb al vindecării apare în două situaţii: dacă eşti înzestrat cu bună dispoziţie naturală şi energie, sau dacă ai voinţă autentică să te vindeci.

Uimitor este că în cazul unei epidemii, dacă un singur om se vindecă în acest mod, atunci pe lângă el se mai vindecă alţi trei, care se molipsesc de la el. Microbul acesta există la toţi cei care se însănătoşesc. Contaminarea cu acest microb e doar materializarea unei vibraţii sau a unei voinţe venite din altă lume. Deci atât ştiinţa, cât şi materia, progresează, devenind tot mai receptivă la o voinţă mai înaltă. Iar ceea ce în ştiinţă e numit microb, dacă mergem până la capăt, acelaşi lucru poate fi numit vibraţie, adică o transpunere materială a acestei voinţe. Dacă poţi să aduci această forţă, voinţă, putere, sau cum vrei să o numeşti, şi s-o foloseşti atunci când trebuie, nu numai că va acţiona asupra ta, dar îi vei mai molipsi şi pe cei din jurul tău.


ROLUL VOINŢEI, PĂCII ŞI CREDINŢEI ÎN PROCESUL DE VINDECARE

Dacă duceţi o viaţă normală în condiţii normale de trai, dacă nu aveţi idei bizare sau nu aţi avut parte de o educaţie de tip restrictiv, atunci până la 30 de ani ar fi trebuit să vă fi format deja deprinderea de a avea încredere absolută în viaţă. Dacă nu aţi crescut printre oameni ipohondri şi care la cea mai banală răceală erau cuprinşi de panică şi fugeau la medic, atunci ar trebui să aveţi siguranţa că totul va fi bine şi să vă spuneţi: "nu e nimic, sunt convins că o să-mi treacă. Mâine nu mai am nimic, sau cel mai târziu poimâine, nu o să mai am absolut nimic". Asta este starea normală în care corpul funcţionează - încrederea absolută în el şi în puterea lui de autovindecare. Acest lucru ajută cel mai mult. Încrederea, numai ea singură, vindecă 9 din 10 oameni, iar celor care au această siguranţă, nimic rău nu li se va putea întâmpla. Ei au toată viaţa înainte. Chiar dacă mai au parte de neplăceri, nu contează din moment ce au hotărât deja că nimic rău nu li se poate întâmpla.

Fireşte, dacă vă petreceţi viaţa într-un mediu în care plutesc idei morbide iar cei din jurul vostru îşi petrec viaţa plângându-se tot timpul şi gândindu-se doar la dezastre şi nenorociri, atunci s-ar putea să ajungeţi şi voi ca ei. 

Oricum ,acest gen de oameni sunt vampiri energetici. Ei vă vor slăbi treptat de energie şi vă vor induce multă negativitate. Doar de voi depinde să vă păstraţi un mod de viaţă normal şi echilibrat şi să nu fiţi influenţaţi de cei din jur. Cel mult, puteţi să-i determinaţi să-şi schimbe modul de gândire şi comportamentul. Dacă nu, vizualizaţi aceste persoane înconjurate de o lumină albă, pură, astfel încât să le anihilaţi influenţa negativă.

Corpul ştie să-şi păstreze echilibrul şi normalitatea, doar mintea este cea care poate să vină cu idei morbide şi nesănătoase, care pot schimba totul. De aceea este importantă încrederea absolută.

Când apare boala, cel mai bun lucru pe care puteţi să-l faceţi este să vă liniştiţi. Ţineţi-vă mintea departe de corp prin orice mijloace. Puteţi să citiţi şi să meditaţi. În starea de meditaţie apare Graţia Divină şi ea sigur ne poate vindeca, în timp ce medicina îi dă corpului doar speranţa că se poate vindeca.

Prin urmare ce faceţi în cazul în care vă doare capul sau gâtul? Exact ce v-am spus, nu vă pierdeţi răbdarea, pentru că tot nu puteţi grăbi procesul de vindecare. Dimpotrivă, liniştiţi-vă, aveţi încredere şi vă veţi însănătoşi. 

Cultivaţi-vă voinţa de a învinge boala în fiecare celulă a corpului. Fără acest lucru nu puteţi face nimic, chiar dacă luaţi tone de medicamente. 

Folosiţi-vă voinţa cu scopul de a scăpa de boală dar, în acelaşi timp, nu permiteţi acestui scop să vă perturbe.Cele două concepte nu se contrazic, după cum s-ar părea, dimpotrivă, ar trebui să acţioneze împreună.

Vindecarea completă e un indiciu al unui anumit progres intern.

Corpul se vindecă dacă vrea să se vindece. Nu vă iubiţi starea de boală şi boala vă va părăsi. Corpul ar trebui să respingă starea de boală cu aceeaşi forţă cu care respingem minciuna. Dar pentru asta e important ca noi să avem încredere absolută.

Cum ne poate ajuta credinţa dinamică?

Dacă avem încredere în Graţia Divină, dacă avem convingerea că veghează asupra noastră orice s-ar întâmpla şi ne păstrăm această credinţă toată viaţa, atunci putem trece peste toate pericolele, putem să facem faţă tuturor dificultăţilor şi nimic nu ne poate abate din drum pentru că avem încredere că Dumnezeu ne este alături. Există o forţă infinit mai puternică, mai conştientă, mai durabilă, care nu depinde de constituţia fizică, nici de starea de sănătate, depinde exclusiv de Graţia Divină şi, pentru că se bazează pe Adevăr, nimic nu o poate zdruncina.

Această credinţă este complet diferită de credinţa obişnuită.

Cel mai sigur mod de a permite Forţei de deasupra noastră a tuturor, să lucreze, este să păstrăm tăcerea şi să ne concentrăm. Dacă reuşim să facem aceste două lucruri atunci când trebuie şi atât cât trebuie, cu credinţă nestrămutată şi voinţă puternică, atunci nu există boală pe lumea asta care să nu poată fi vindecată.

Până la urmă, cea care ne vindecă este Credinţa.

A venit vremea să reactivaţi această Credinţă în voi şi să staţi neclintiţi în faţa tuturor greutăţilor şi neajunsurilor. Dacă aveţi Credinţă, dacă aveţi încredere că vă veţi vindeca, vindecarea va veni. 

În loc să vă necăjiţi şi să vă puneţi singuri piedici, mai bine vă lăsaţi în voia Divinităţii, total şi sincer şi spuneţi: "Facă-se, Doamne, voia ta!". Dacă e să vă vindecaţi, atunci cu siguranţă vă veţi vindeca. Iar dacă acest lucru e imposibil, e oricum cea mai bună metodă şi cale de a vă pregăti pentru plecare din corpul actual şi pentru o viaţă viitoare.

Singurul lucru care contează cu adevărat e să vă lăsaţi în seama Voinţei Divine.


MEDITAŢIA PENTRU ALUNGAREA DURERII

Staţi relaxaţi, cu atenţia pe respiraţie. Urmăriţi inspirul şi expirul câtva timp. Respiraţia devine calmă şi liniştită. Număraţi lent, de la 10 la 1, pentru a accentua starea de relaxare. Acum imaginaţi-vă o sferă de lumină aurie, violetă, verde, albastră sau cum vă place, cu diametrul de 15 cm. Vizualizaţi cum această sferă creşte, până umple tot câmpul vizual mental. Apoi imaginaţi-vă cum această sferă luminoasă se micşorează până la 15 cm, apoi până la 2-3 cm diametru, şi apoi cum se face tot mai mică, până dispare.

După aceea, imaginaţi-vă sfera luminoasă care este chiar durerea dumneavoastră, în zona unde o simţiţi. Se măreşte, apoi se micşorează până la 15 cm, apoi la 2-3 cm, până dispare complet. Când a dispărut sfera luminoasă colorată, a dispărut şi durerea. Vă asigur că funcţionează.


EXERCIŢIUL ASCULTĂRII CORPULUI

Seara, înainte de a adormi, petreceţi câteva minute în intimitatea corpului vostru fizic. Puteţi face exerciţiul culcat sau stând în fotoliu. Închideţi ochii şi comandaţi tuturor simţurilor să fie foarte atente, să perceapă toate semnalele pe care corpul fizic le transmite. Începeţi apoi să parcurgeţi cu gândul fiecare segment al corpului, ascultându-l cu cea mai mare şi mai iubitoare atenţie. Vorbiţi în gând cu fiecare dintre ele, întrebaţi-le ce le doare, de ce au nevoie în acea clipă să se refacă şi ascultaţi în tăcere răspunsul lor. Nu încercaţi să-l conştientizaţi imediat. Intuitiv, veţi şti ce să faceţi pentru a-i îndeplini cerinţele. Puteţi să vă imaginaţi corpul fizic ca fiind Împărăţia pe care o stăpâniţi. Acest lucru este chiar adevărat: sunteţi Stăpânul sau Regele regatului ce are o mulţime de supuşi: organe vitale, celule, sânge, organe de simţ, etc., şi a căror stare de sănătate depinde de atenţia, de grija şi de mărinimia voastră. Imaginaţi-vă că, asemenea unui rege bun, vă plimbaţi prin regatul vostru ca să vă cunoaşteţi supuşii, să vedeţi dacă sunt sau nu sănătoşi şi prosperi, să le ascultaţi păsurile şi să le rezolvaţi problemele prin autoritatea şi puterea pe care o aveţi. 

Acolo unde simţiţi că ceva e tensionat, suferă, e dezechilibrat, acolo unde observaţi că există o durere, daţi o comandă precisă subconştientului ca în timpul somnului de noapte să dea soluţia rezolvării şi să vă inspire pentru a lua măsurile necesare. Promiteţi-i corpului fizic că veţi avea o mai mare grijă faţă de integritatea şi sănătatea lui şi promiteţi-i că nu vă va fi indiferent dacă este sau nu fericit. Ascultaţi-vă corpul cât de des puteţi şi aveţi timp, observaţi-l şi oferiţi-i tot ce are nevoie ca să existe frumos şi armonios: hrană sănătoasă, soare, aer curat, apă curată, mişcare, odihnă şi, mai ales, iubirea şi colaborarea voastră care pentru el sunt nepreţuite.


SFATURI SIMPLE CARE POT FI DE FOLOS CORPULUI
  • Nu vă construiţi case în zona liniilor de înaltă tensiune. Câmpurile electromagnetice foarte puternice ale acestora dereglează câmpurile energetice ale fiinţei umane, creând condiţii pentru boli grave (cancer).

  • În cazul în care aveţi noduri geopatogene în zona patului în care dormiţi, puneţi în punctele respective o cruce mică. Aceasta anulează total efectele punctului geopatogen.Puteţi să vă puneţi sub patul în care dormiţi o piramidă, fie şi în minatură, sau puteţi pune câte o piramidă în fiecare colţ al camerei în care dormiţi.

  • Folosiţi dispozitive de neutralizare a radiaţiilor emise de telefonul celular, televizor, calculator. Acestea emit unde în contrafază cu cele emise de aparatele menţionate şi le anulează. 

  • În camera cu calculatorul să aveţi o plantă (cactus, azalee, etc.) care absoarbe radiaţiile, iar pe monitor, o căpăţână de usturoi pe care o schimbaţi săptămânal (pe cea veche o aruncaţi la gunoi).

  • Folosiţi dispozitive personale de armonizare a biocâmpului de genul Rezonator biofotonic, Bio-Harmonex, Mediv.

  • Reduceţi numărul de ore petrecute la calculator şi în faţa televizorului şi înlocuiţi-le cu muzică terapeutică, muzică de relaxare sau alfa, muzică simfonică, mişcare sau sport în aer liber, exerciţii de respiraţie sau relaxare, meditaţie şi Yoga.

  • Pentru cei cu activitate sedentară, la birou şi în faţa calculatorului, faceţi o pauză de 5-10 minute la fiecare oră sau de 10-20 de minute la fiecare două ore, timp în care vă mişcaţi, faceţi exerciţii de atenţie pe respiraţie, exerciţiul atenţiei pe mâini sau o relaxare scurtă. Creierul şi sufletul vostru vor beneficia din plin şi vă vor mulţumi.

î z i a n a 💜





© Copyright 2015 Max's concept

Niciun comentariu: