Translate

19 august 2013

BOLILE SI CAUZELE LOR SI DESPRE CUM NE POATE AFECTA MAGIA NEAGRA


Toate bolile, fără excepţie, sunt o expresie a unei ruperi de echilibru. Aceste ruperi de echilibru sunt de mai multe feluri: vitale, mentale şi psihice. Vorbind de bietul corp, uneori atât de neglijat, se poate spune că toate bolile, inclusiv accidentele, vin de la o rupere de echilibru. Dacă toate organele, toate componentele corpului nostru se află în deplină armonie, atunci ne bucurăm de o sănătate perfectă. Însă dacă undeva apare fie şi cel mai neînsemnat dezechilibru, acesta va duce de îndată la îmbolnăvire, indiferent dacă e mai uşoară sau mai gravă şi, dacă nu ne îmbolnăvim, se poate produce un accident. Asta se întâmplă în mod inevitabil ori de câte ori apare un dezechilibru.

Dacă vreţi să vă bucuraţi de imunitate şi să nu aveţi parte de accidente, atunci trebuie să aveţi un triplu echilibru: mental, vital şi fizic, iar acest echilibru nu e suficient doar în fiecare dintre cele trei componente în parte, ci ele trebuie să beneficieze concomitent de echilibru şi să conlucreze împreună. Dacă admitem că există un număr infinit de combinaţii, atunci trebuie să recunoaştem că motivele pentru care ne îmbolnăvim sunt şi ele fără număr, după cum infinite sunt şi cauzele pentru care se pot produce accidente.

Iată o clasificare a acestor cauze:

CAUZE FUNCŢIONALE ORGANICE

În ceea ce priveşte corpul, există două tipuri de dezechilibre: funcţionale şi organice.

După cum ştiţi, noi toţi avem organe şi, de asemenea, toate acele părţi din care este alcătuit corpul: nervi, muşchi, oase şi toate celelalte. Acum, dacă la un organ apare un dezechilibru, putem să vorbim despre un dezechilibru organic. Prin urmare, vi se va spune: acest organ este bolnav, nu este normal ori a avut parte de un accident. Ceea ce este sigur e că acel organ este bolnav. Dar se poate întâmpla ca organul să fie într-o stare foarte bună, ba chiar toate organele să fie într-o stare bună şi cu toate astea să apară boala, pentru că organul nu mai funcţionează cum ar fi trebuit: în funcţionarea lui a apărut o lipsă de echilibru.

Aveţi un stomac de fier, iar pe neaşteptate i se întâmplă ceva şi nu mai funcţionează cum trebuie, sau aşa ceva i se întâmplă corpului şi nici acesta nu va mai funcţiona bine. Atunci se poate vorbi de o boală cauzată de un dezechilibru funcţional, nu de unul organic. În general, bolile apărute din cauza unui dezechilibru funcţional se vindecă mult mai repede şi mai uşor decât celelalte. Bolile cauzate de dezechilibre organice sunt mult mai serioase şi uneori extrem de grave.  

Există, prin urmare, două domenii pe care trebuie să le avem în vedere, însă dacă vă cunoaşteţi cât de cât corpul şi aveţi deprinderea de a observa modul în care funcţionează, cu siguranţă puteţi să vă daţi seama şi singuri despre ce fel de dezechilibru e vorba.

Până aici totul e limpede. 

Care sunt însă cauzele acestui dezechilibru, de orice natură ar fi el? 

Aşa cum tocmai v-am spus, cauzele pot fi infinite: există cauze interne, cu alte cuvinte personale, dar şi externe, adică cele care vin din exterior. 




CAUZELE INTERNE

După cum ştim, toţi avem creier, plămâni, inimă, stomac, ficat şi altele. Dacă toate acestea îşi fac datoria şi funcţionează la capacitate normală şi în deplină armonie, în orice moment şi aşa cum se cuvine, atunci vă puteţi bucura de o sănătate de fier. Imaginaţi-vă însă cât de greu ar fi să conştientizaţi tot timpul acest proces sau sa vă temeţi că el nu se desfăşoară aşa cum ar trebui! Din fericire, organismul nu are nevoie de gândirea noastră conştientă.

Dacă fiecare organ funcţionează perfect şi e în deplină armonie cu celelalte, atunci vă puteţi bucura de o sănătate de fier. 

Dar presupunem că, la un moment dat, un organ se află în stare proastă din varii motive şi nu funcţionează la capacitate maximă, cu toată energia pe care ar trebui să o aibă. 
Vă imaginaţi că de îmbolnăvit se îmbolnăveşte doar el?!?
Atunci greşiţi: întregul sistem va funcţiona prost, iar tu te vei simţi rău din creştet şi până-n tălpi. Iar dacă, din nefericire, undeva există un dezechilibru vital, adică o dezamăgire, o emoţie prea violentă ori o pasiune prea puternică, deci orice menit să perturbe vitalul, acest lucru te îmbolnăveşte şi mai tare. Dacă eşti o fire care se consumă şi începi să-ţi faci gânduri negre şi să pui la cale scenarii catastrofice, poţi să fii sigur că ai să te îmbolnăveşti de-a binelea. E un adevărat lanţ al slăbiciunilor: un lucru neînsemnat începe să meargă prost şi asta duce la contaminarea întregului sistem. De aceea este vital să preluăm controlul imediat. Trebuie să cunoaştem modul în care funcţionăm şi să ne dăm seama singuri când un organ începe să aibă probleme, cu alte cuvinte, să ştim să ne ascultăm organismul. În primul rând trebuie să le dăm lecţii organelor, să ne purtăm cu ele ca şi când ar fi nişte copii fără minte ce trebuie învăţaţi să se poarte, să vorbim cu ele şi chiar să mângâiem zona corespunzătoare locului în care se află în corp. 

Să presupunem că inima începe să-ţi bată nebuneşte. În acest caz, trebuie să ştii să o calmezi, să-i vorbeşti şi să-i spui că asta nu e o soluţie şi, în timp ce mângâi uşor zona inimii, să începi să respiri regulat. Plămânul va deveni mentorul inimii şi o va învăţa să funcţioneze aşa cum trebuie.

După cum v-am spus, între diferitele părţi din care e alcătuit corpul poate să apară un dezechilibru, adică o lipsă de armonie în funcţionare. Şi să nu uităm de conflictele interne între aceste componente. Cum credeţi că le veţi împăca dacă, spre exemplu, un organ vrea odihnă şi altul nu, şi ambele vor asta chiar în acelaşi timp? Bineînţeles că nu veţi fi în stare şi ele vor începe să se certe între ele. Nu vă rămâne decât să găsiţi o cale de mijloc şi să restabiliţi armonia. 

În afară de fizic însă, mai există şi vitalul şi mentalul. Trebuie să ştiţi că există şi un vital fizic, nu numai un vital independent, aşa cum există şi o minte fizică, iar aceasta din urmă este cea mai rea dintre toate: funcţionează fără încetare şi este imposibil de oprit. Dacă apare o dispută între aceste trei părţi: minte, vital şi fizic, atunci veţi avea parte de un război în toată regula care e cauza tuturor bolilor imaginabile. Este foarte important să ştii despre ce este vorba şi să poţi să împaci toate fiinţele din tine.  

Toate acestea sunt dezechilibre funcţionale.

Mai există însă şi alte tipuri de dezechilibre, şi toate sunt legate între ele, în mai mare sau mai mică măsură. Toate dezechilibrele se materializează în cele din urmă în boală.



Toţi aspirăm la ceva. Mai ales practicanţii de yoga sau aceia care au cea mai mică idee despre ce e aceea viaţă spirituală şi care se străduiesc să nu se abată de la cale, înţeleg ce vreau să spun. În voi există o parte care, indiferent că este mentală, vitală sau chiar fizică, a înţeles totul şi pe deplin, are aspiraţii înalte, aptitudini speciale, primeşte forţă şi face progrese semnificative. Sunt însă în voi părţi care nu pot să facă acest lucru, sau altele care pur şi simplu nu vor. În fine, mai sunt în voi şi părţi care îşi doresc progresul, dar nu sunt în stare să-l realizeze, nu au această capacitate, nu sunt încă pregătite. Imaginaţi-vă că ceva se mişcă în sus, în timp ce altceva rămâne pe loc: acest lucru duce la un dezechilibru major. Iar dezechilibrul, după cum am stabilit, duce la apariţia bolii.

Există însă şi situaţia diametral opusă, când totul în tine înaintează, progresează, avansează într-un echilibru uimitor, care duce la lucruri absolut remarcabile, şi ai sentimentul că totul îţi merge bine şi te vezi trecând linia de sosire în plină glorie. Când, ce să vezi, te îmbolnăveşti din senin. Şi atunci te întrebi: cum se poate aşa ceva? Mă simţeam atât de bine, iar acum sunt bolnav! Nu e drept! Dar asta s-a întâmplat pentru că nu eşti complet conştient. O mică parte din tine nu îşi dorea să înainteze. De obicei e o parte din vital. Uneori poate fi un mic tipar mental care nu e de acord cu progresul. Ori poate că o mică parte din corpul tău e în inerţie pentru că nu îşi doreşte să progreseze, pentru că îşi doreşte ca lucrurile să rămână mereu la fel. Se retrage, se separă cu bunăştiinţă şi în cel mai natural mod. Chiar dacă e vorba de o parte neînsemnată din tine, acest lucru duce la un dezechilibru atât de mare că te îmbolnăveşti. Şi atunci ajungi să îţi spui: Ce păcat, îmi mergea atât de bine! Dumnezeu nu ţine cu mine! M-a uitat exact când făceam progrese şi eram în plină glorie. Cam aşa stau lucrurile.

Trebuie să ştii să practici yoga la nivelul la care ai ajuns.
Yoga te ajută să te menţii în formă, să ţii sub control micile perturbări interne şi să restabileşti ordinea, să te protejezi de atacuri sau accidente lipsite de importanţă. Dar dacă undeva în corpul tău, în fiinţa ta, în corpul fizic, în corpul vital sau în minte (fie în mai multe locuri, fie în unul singur), există ceva care te împiedică să primeşti Forţa, acest lucru acţionează ca un grăunte de nisip care pătrunde în motorul unei maşini. Şi astfel, de la un grăunte de nisip, mecanismul care funcţiona perfect este vătămat şi se opreşte. În mecanismul perfect a intervenit un blocaj care te-a împiedicat să primeşti Forţa, iar acest lucru a dus deîndată la un dezechilibru. Poate că acel grăunte e neînsemnat, dar a fost suficient de mare ca să te îmbolnăvească.

Toate lucrurile se leagă între ele într-un mod extraordinar de complex, iar pentru a şti, pentru a fi în stare să vindeci o boală, trebuie să-i afli cauzele, nu ce microb a generat-o. Se poate să găsim o soluţie care omoară toţi microbii, însă tratamentele nu sunt bune pentru toţi bolnavii la grămadă. Pe unii nu fac decât să-i îmbolnăvească şi mai tare. Şi nimeni nu ştie de ce... 

Aş putea să încerc să vă spun eu de ce: pentru că boala avea altă cauză decât cea pur fizică. Aceea era doar expresia exterioară a unui alt tip de perturbare. Până nu vei realiza acest lucru şi nu vei descoperi în ce constă această perturbare, nu vei putea să previi vreodată boala. Iar pentru a fi în stare să descoperi care este acea perturbare trebuie să ai o înţelegere adâncă, aproape ocultă, a acestui proces ascuns.



CAUZELE EXTERNE

În cazul în care ai trăi într-un mediu perfect armonic, unde toate ar trebui să fie aşa cum se cuvine să fie, e clar că tu singur ai fi vinovat dacă te-ai îmbolnăvi. Dificultăţi sunt pretutindeni, atât în tine, cât şi în afara ta. Poţi, ce-i drept, să stabileşti într-o oarecare măsură un echilibru, cu toate că noi toţi trăim într-o lume definită de dezechilibre. Dacă nu te izolezi într-un turn de fildeş, atunci eşti silit să ai de-a face cu mediul exterior. Lucrurile sunt amestecate şi se influenţează reciproc, iar tu te afli într-o permanentă vibraţie. Permanent trimiţi către ceilalţi şi primeşti înapoi aceste vibraţii complexe. 

Există vibraţii mentale, vitale, fizice, etc. Dai şi primeşti înapoi şi ăsta e un proces continuu. Chiar dacă pornim de la premisa că nimeni nu vrea răul cuiva, tot o să avem parte de contaminare. Şi asta pentru că totul e contaminat, absolut totul. Dacă eşi martor la un accident spre exemplu, vei absorbi o anumită vibraţie. Iar dacă eşti din cale-afară de sensibil şi mai simţi şi teamă sau dezgust (dezgustul fiind expresia morală a unei temeri fizice), atunci accidentul respectiv se poate manifesta fizic în corpul tău. Evident că ţi s-ar putea spune că astfel de reacţii pot avea doar persoanele dezechilibrate. Ei bine, nu este chiar aşa. Pur şi simplu faci parte din categoria acelor oameni care au un vital sensibil şi asta-i tot. Iar acest lucru nu e o dovadă de inferioritate, cum s-ar putea crede, ba chiar dimpotrivă. Pe măsură ce progresezi din punct de vedere spiritual, se produce o hipersensibilizare a nervilor, iar dacă autocontrolul rămâne în urma acestei hipersensibilizări, rişti să ai suprize.

Nu vreau să te sperii, dar realitatea este că pretutindeni ne lovim de rea-voinţă, fie meschină, dată de ignoranţă şi prostie, fie majoră, provocată de perfidie. Şi mai există şi rea-voinţă supremă, provocată de forţe demonice. Toate există în jurul tău iar tu eşti atacat, uneori cu intenţie, alteori fără. Fără intenţie înseamnă prin intermediul altora: sunt atacaţi şi nu ştiu, dar transmit atacul fără ca cel puţin să fie conştienţi de ce li se întâmplă. Ei sunt victimele iniţiale, iar apoi transmit şi altora boala. Mai există, din nefericire, şi atacuri făcute cu intenţie. Poate aţi citit despre structurile mentale ale unor persoane rele şi lipsite de morală care le produc pentru a vă face rău, deci fac acest lucru cu intenţie. Iar alţi oameni nu se opresc nici măcar aici.



CAUZELE OCULTE

Există pe lumea asta un ocultism prost direcţionat şi pervertit numit magie neagră şi, din nefericire, unii oameni ajung să aibă de-aface cu aşa ceva din cauza răutăţii.

Magia neagră nu este o iluzie sau o superstiţie, ci este ceva absolut real. Aceste persoane ştiu cum să opereze cu magia neagră şi îşi pun în aplicare cunoştinţele cu urmări detestabile. 

E de la sine înţeles că dacă ai parte de protecţie şi nu te temi de magia neagră, eşti pus la adăpost. Dacă nu, ţi se pot întâmpla lucruri extrem de neplăcute. Atâta vreme cât eşti puternic şi pur, eşti invincibil, şi orice rău pe care ţi l-ar face cineva se întoarce automat la el, aşa cum se întoarce mingea de tenis când atinge peretele. Uneori răul se întoarce la persoana care ţi l-a trimis cu aceaşi intensitate, dar alteori cu o intensitate şi mai mare, iar emiţătorul este pedepsit pe măsura păcatului său cu exact răul pe care a vrut să ţi-l facă ţie, sau poate de 100 de ori mai mult. 
Acest proces depinde însă de nivelul de forţă interioară şi puritate al celui atacat energetic. Soluţia este să fiţi în corpul vital asemenea unui cavaler în armură, cu alte cuvinte, să fiţi un luptător spiritual în vital. Toţi practicanţii de yoga ar trebui să ajungă la acest nivel, iar în acest caz sunt protejaţi pe deplin. 

Dar o condiţie esenţială pentru a realiza acest lucru este ca niciodată să nu gândiţi rău despre cineva, sau să-i doriţi răul cuiva. Pentru că, prin a avea sentimente rele sau gânduri rele faţă de alţi oameni vă coborâţi la nivelul la care sunt ei, iar dacă ajungeţi la acelaşi nivel riscaţi să deveniţi vulnerabili la atacurile lor.

Trebuie să mai ştiţi că în atmosfera fizică, cea pământeană, se află nenumărate entităţi mici, pe care nu poţi să le vezi pentru că vederea ta e limitată, dar care se mişcă mereu în jurul tău. Uneori aceste entităţi sun foarte amabile, alteori nu prea. În general, entităţile apar sub forma unei mase neplăcute, urmare a dezintegrării fiinţelor vitale. Unele fac lucruri bune, dar altora le place să pună la cale tot felul de feste, uneori chiar foarte urâte. Aşa se face că de multe ori aceste entităţi se află la originea accidentelor. Îndeosebi le plac accidentele mici şi adoră vârtejul de forţe care se formează în jurul unui accident: o masă de oameni li se pare extrem de amuzantă!

De aici îşi procură şi hrana, pentru că în realitate se hrănesc cu vitalitatea umană aruncată din corp prin intermediul frământărilor şi emoţiilor. Dacă aceste entităţi se întâlnesc, se poate ajunge la şicanări, pentru că între ele nu prea există armonie: se contrează neîncetat, se luptă, se distrug, se devorează reciproc. Aceasta este originea microbilor. 

Microbii sunt forţe ale dezintegrării. Ei continuă să fie vii chiar şi în formă divizată. Prin urmare mulţi microbi şi germeni apar în urma răutăţii, de aceea ei sunt şi atât de periculoşi. În cazul în care nu ştii despre ce tip de rea voinţă este vorba, nu vei fi în stare să iei măsuri. Microbul este o expresie cât se poate de materială a unui lucru care trăieşte în lumea fizică subtilă, şi tocmai de aceea aceşti microbi, care sunt mereu în jurul tău, în tine, an după an, nu te atacă până într-o zi, când te fac să cazi la pat. Ar mai fi un motiv pentru care ţi se întâmplă acest lucru: originea microbilor şi locul de unde îşi trag forţa se află într-o lipsă de armonie, într-o sensibilitate sporită a fiinţei la forţele adverse. Entităţile de care vă vorbeam, deci în final şi bolile şi accidentele provocate de ele, provin de la fiinţe care au fost aruncate afară din propriul corp în mod forţat şi se agaţă de alte trupuri pentru ca nu ştiu că au murit. Ei nu au avut timp să realizeze că au murit şi că au rămas fără trup şi încearcă să găsească la alţii viaţa pe care nu o mai găsesc la ei înşişi, cu alte cuvinte devin vampiri şi fac ce fac vampirii. Aceste morţi bruşte se întâmplă în cazul crimelor, al accidentelor, etc. La asta se mai adaugă şi dezintegrarea forţelor vitale ale tuturor celor care, la un moment dat, căpătaseră o boală şi muriseră în urma ei, cu toate că ei sperau în vindecare sau nu ştiau că sunt bolnavi (de exemplu moartea prin infarct subit).

Aşa putem ajunge să trăim într-un nor lipicios din care nu mai putem zări nimic. Ca urmare unii oameni se îmbolnăvesc şi se vindecă, iar alţii , atacaţi de arătări la care nu pot să li se opună, se îmbolnăvesc şi mor. Este imposibil să rezişti dacă eşti atacat de o fiinţă care este un adevărat vârtej de forţe ale răului şi să nu mori, şi astfel de lucruri se întâmplă tot timpul. Dar vedeţi voi, o conştiinţă puternică e mai tare decât tone de medicamente.

Unii s-ar putea să strâmbe din nas şi să zică: la cât de generale sunt cauzele bolilor de care v-am vorbit, ar trebui să fim toţi bolnavi. În realitate aşa se şi întâmplă: mai toţi oamenii au o boală sau mai multe. Excepţiile sunt, ca toate excepţiile, foarte puţine la număr. E drept că sunt şi oameni, foarte puţini, care nu se îmbolnăvesc niciodată. Dar chiar şi în cazul oamenilor obişnuiţi, trebuie să ştiţi că toţi aveţi în voi undeva încredere, bunăvoinţă, o anumită certitudine că totul va fi bine, aşa cum au de pildă toţi copiii. Copiii au încredere în viaţă şi sentimentul că lumea le stă la picioare, iar vârsta fragedă îi face să nu aibă prea multe în urmă şi totul în faţă, iar asta le dă un fel de încredere şi îi face să iasă cu bine din aproape orice. Să fim şi noi ca ei, să avem încredere deplină!

Cunoaşteţi zicala care spune că un om e sănătos pentru că nu ştie deocamdată că e bolnav. Câtă dreptate are! Dacă ai o viaţă activă şi nu eşti preocupat obsesiv de propria persoană, se poate ca nici să nu observi boala, dar asta nu înseamnă că ea nu e acolo. 

Dacă vreţi însă să vă vindecaţi, aveţi de îndeplinit două condiţii:
  • să înlăturaţi total toate temerile şi
  • să aveţi încredere necondiţionată în Protecţia Divină. 
Aceste două lucruri sunt esenţiale pentru procesul de vindecare.

Să aveţi sănătate şi viaţă lungă!



                                    î z i a n a 💜

Fonoterapie pentru obținerea protecției divine absolute. Se ascultă la căști la volum mare. În tot acest timp, ne concentrăm la Divinitate.



© Copyright 2015
Max's concept

Niciun comentariu: