Translate

23 iulie 2013

DEBARASEAZA-TE DE TOATE GRESELILE DIN DIETA TA

O felie de pizza, o mica gustare sărată sau un baton de ciocolată, nu-ţi vor distruge sănătatea şi silueta dacă le mănânci ocazional, dar dacă mănânci pizza de trei ori pe săptămână sau mănânci o pungă întreagă de ursuleţi gumaţi sau alte jeleuri şi bomboane, şi asta (aproape) zilnic, atunci e timpul să iei măsuri şi să încerci să urmezi sfaturile   expertilor.

Poţi face acest lucru! E simplu !


Sfaturi în cazul celui:

Dependent de zahăr 



Unii oameni iubesc dulciurile, iar alţii sunt chiar dependenţi de ele. Cassie Ladd, 27 de ani, din Dallas, mănâncă, mai tot timpul, două - trei batoane de ciocolată la birou.
"Era  cunoscut faptul că mergeam la magazinul  alimentar de lângă biroul meu pentru a cumpăra produse de patiserie, precum și că păstrez batoane de gustări cu bunătăţi, în loc accesibil, în partea de sus a frigiderului meu.". Ladd spune că dieta ei este altfel "foarte sănătoasă" şi îşi face timp să mănânce cinci porţii de legume pe zi.
Cea mai mare slăbiciune a ei: brioşele. "Eu nu pot rezista", spune Ladd.
"Eu dacă văd o prăjitură, nu contează cât de sătulă sunt, vreau o prăjitură." Incercările de a înlocui dulciurile cu bomboane fără zahăr şi sucuri dietetice nu o vor ajuta - ele o pot face, de fapt, să câştige în greutate.
În plus, ajunge rapid înapoi în Sugarland (lumea zahărului).
Din moment ce ea este în prezent sănătoasă, Ladd nu este preocupată deocamdată de impactul zahărului asupra dietei ei, deşi e conştientă că trebuie să taie aceste delicatese din raţiile ei zilnice.

Sfatul expertului:

Zahărul conține calorii goale şi are prea puţin din substanţele nutritive esenţiale, spune Michelle Dudash, RD, autorul cărţii Alimentatie sănătoasă pentru familiile ocupate (2012). "Este important să tai de la rădăcina dependenţa de zahăr. Fă un pas înapoi şi analizează de ce în acel moment ai poftă de Skittles (sau alte produse zaharoase). "Pentru mulți oameni se declanșează o poftă de M&Ms, sau fursecuri spre exemplu, pentru că sar peste masa de prânz sau mănâncă un prânz cu puţine calorii,  fără suficiente proteine şi carbohidraţi complecşi, ceea ce le va agrava pofta de zahăr. "Deci, asigurați-vă, dacă aveți salată la prânz, că are un fel de proteine cum ar fi anumite legume sau carne de pui", spune Dudash. Dacă vă simţiţi leneşi, cauza ar putea fi, de asemenea, lipsa de somn sau pur şi simplu faptul că eşti deshidratat. Este uimitor cât de des oamenii folosesc alimente înainte de a bea apă.
"În afară de lipsa celor şapte-opt ore de somn, dacă bănuiţi o deshidratare, încercaţi nişte lapte de nucă de cocos neîndulcit sau ceai verde, fierbinte sau rece, care ajută la hidratare, stimuleaza vigilenţa şi contine zero calorii", spune Dudash.

Carnivor



Mulți oameni se bucură de o friptură apetisantă, dar Linda Misleh Wagner, 55 ani, din San Diego, California, ar mânca carne la micul dejun, prânz şi cină. "Copanele de pui prăjite sau coapte, şi grătarele sunt preferatele mele", spune Wagner. Fripturi, mai ales friptură de porc, şi coastele la cuptor, precum şi carnea de vită, sunt foarte atrăgătoare pentru mine. "Eu pot mânca carne preparată în orice mod", spune Wagner. Fiecare masă include, de obicei, carne.
Din fericire, zahărul ei din sânge şi cristalele de colesterol sunt "remarcabile",dar ea e predispusă la pietre la rinichi (care nu pot fi legate de dieta ei) şi recunoaşte că are o problemă cu greutatea "mare" de când se ştie.

"Mi-am petrecut cea mai mare parte din viaţă încercând să îmi dau seama cum aş putea dezvolta obiceiuri mai sănătoase, şi caut să descopăr un model de viaţă pe care eu îl pot trăi şi susține", spune Wagner.

Sfatul expertului:

Pentru iubitorii de friptură, sunt două probleme mari: conţinutul lor ridicat de grăsimi şi dimensiunea porţiei servite, spune Amy Goodson, MS, RD, LD, dietetician sportiv pentru Ben Hogan Sport, Institutul de Terapie, Texas.
"Când iei masa în oraş, este tipic pentru oameni să aleagă fripturi  care sunt de trei-patru ori mai mari faţă de dimensiunea normală de servire.
 
În plus, cele mai populare fripturi, cum ar fi coaste la cuptor glazurate, sunt extrem de bogate în grăsimi. "Conţinutul ridicat de grăsimi saturate poate contribui la creşterea colesterolului rău şi, per total, poate  duce la creşterea în greutate.
Pentru alegeri mai sănătoase, alege porţii raţionale de carne de vită slabă, cum ar fi friptura de muşchi de vită, spune Goodson.
"Dacă poftele persistă, cauza ar putea fi conţinutul redus de vitamina B12 sau de fier în sânge, spune Goodson. Incearcă să mănânci mai multe ouă, legume cu frunze verzi şi unt de arahide, care conţin vitamina B12.


Mâncător de carbohidraţi



Pentru Barb Churchill, 52 de ani, din Minnetonka, MN, carbohidraţii, în orice formă, îl ispitesc. "Tânjesc după zahăr şi pâine şi am fost un ciudat dependent de zahăr încă din copilărie", spune Churchill. Ea admite să-i fie înlăturată pâinea din casa ei, deoarece ea se teme că o va mânca pe toată. "Cele mai mari slăbiciuni ale mele includ ciocolata şi pâinea, mai ales aluatul de pâine în stil rustic şi deserturile", spune Churchill. Și, deşi în prezent nu are nicio problemă de sănătate ca urmare a excesului de carbohidraţi şi a consumului de zahăr, ea crede că legătura zahărului cu procesul inflamatoriu al sînilor ei poate contribui la problemele pre-canceroase. "Când m-am profillat din nou pe carbohidraţi, pofta mea de zahăr a scăzut şi, în același timp, mă simţeam lipsită de energie, vlăguită. Este o dependență foarte greu de anihilat ", spune ea.

Sfatul expertului:

Mâncatul a prea mulţi carbohidraţi poate duce la aportul de calorii în exces, ceea ce poate duce la creşterea în greutate, spune Dudash.
"O cantitate mare de carbohidraţi, luată o dată, poate ridica nivelul de insulină care te va face să te simţi lent şi foamea va apărea la scurt timp după asta.
Alimentele cu carbohidraţi, de asemenea, tind să aibe o cantitate mai mare de calorii per porţie decât fructele şi legumele. "În loc de scoaterea carbohidraţilor cu totul, Dudash recomandă amestecarea legumelor non-amidonoase în felurile de mâncare cu carbohidraţi preferate. Dacă vă plac pastele, reduceţi pastele la jumătate şi adăugaţi dovlecei, spanac şi roşii. Pentru amestecarea cartofilor prăjiţi, adăugaţi broccoli, dovlecei şi sparanghel, ca şi pentru transformarea orezului în mai mult de o garnitură. Prin adăugarea mai multor legume şi reducerea pastelor şi a orezului alb, reduci caloriile şi creşti fibrele, simţindu-te astfel mult mai mulţumit şi mai sătul..

Pizzatarian / Fast Food Junky


Burgeri, pizza si mâncarea de fast-food oferă temporar confort caloric, dar dacă îl trimiţi frecvent pe soţul tău să-ţi cumpere pizza, asta înseamnă chiar o adevărată dragoste 
pentru pizza. Cel puțin asta e ceea ce soțul lui Deanna Dugo spune. "Pizza este hrana "confort suprem"! Crusta crocantă, o mulțime de brânză topită şi sos dulce... e foarte apetisantă!". Am asociat pizza cu amintirile din copilărie, familie şi distracție. Cea mai mare problemă a mea este că sunt un pasionat de pizza, chiar dacă vegetariană", spune Dugo. "Am încercat să reduc numărul de porţii pe săptămână, şi dacă eu sunt ambiţios, o pot face. Dar în cele din urmă asta mă duce la o poftă de pizza şi mai mare."

Sfatul expertului:

Pofta de pizza şi alte alimente fast-food nu este învăluită în mister, spune Goodson. "Pizza are o mare savoare şi saţietate datorită conţinutului său de grăsimi. Problema este, la fast-food, în general, încărcarea cu grăsimi saturate, sodiu şi calorii. "O felie medie de pizza, de exemplu, conţine aproximativ 250 de calorii, iar unele pizza gourmet conţin chiar mai mult. În plus, mâncarea fast-food este de obicei mai puţin bogată în vitamine, minerale şi fibre din cauza lipsei legumelor.
Dezvaţă-te de pizza mare cu multe grăsimi prin crearea propriei versiuni, sănătoase: încearcă o pizza integrală de grâu sau cu aluat subţire şi strat gros de sos de roșii, 2 la sută şi, dacă se doreşte, cu mozzarella, legume şi pui. Sau pizza cu crustă subțire şi cantitatea de carne cu grăsimi mică, cum ar fi cârnați, salam, şi cu adaos de ardei iute, sau încercați o pizza vegetariană. Compensează excesul de grăsimi şi asociază pizza cu o salată verde care te va 

ajuta să te simţi sătul, sugerează Goodson.
Pentru burgeri, pune muştar în loc de alte sosuri şi asociază-l cu o salată sau fructe.
Caută  carne de pui la grătar în loc de cea pane cu pesmet şi prăjită şi foloseşte adaosuri cu calorii reduse, cum ar fi muştarul în loc de miere sau sosuri dulci peste ea, sau brînza albastră.

Pasionat de sare


Când ai nevoie să creşti aroma alimentelor, este natural să te uiţi după solniță. Dar atunci când pui sare pe alimentele deja bogate în sare, cum ar fi macaroanele cu brânză, ai putea fi un iubitor de exces de sare. Bridget T. O'Neill, 25 de ani, din New York, recunoaşte o astfel de utilizare generoasă de sare. "Este destul de groaznic," admite O'Neill. "Eu presar o mulţime de sare pe mâncare la gătit şi când mănânc. Am tendinţa de a merge spre "mai bine,mai sănătos" doar filozofic. Din nefericire pentru Bridget, tensiunea ei arterială reflectă aportul mare de sare, ea nefiind la fel de mult 
preocupată de reducerea consumului de sare pentru cineva care are hipertensiune arterială, cât de gustul alimentelor pe care îl preferă cât mai sărat... Cel puţin, nu pentru moment. De altfel, ea mănâncă o dietă sănătoasă, inclusiv multe legume, dar pe care le stropeşte din belşug cu sare. "Eu chiar adaug sare la dulciuri, ocazional, inclusiv în rețetele de fursecuri cu calorii reduse", spune ea.

Sfatul expertului:

Multe femei au ca sursă de sare snacks-urile sărate consumate frecvent, inclusiv chipsurile mâncate direct din pungă în loc de gustare, spune Keri Gans, MS, RD, CDN, New York, consultant în nutriția de bază  (Galerie 2011 ).
"Prea multe chips-uri pot fi o sursă mare de calorii nesănătoase şi pot duce la creşterea în greutate, iar în plus, cantitatea mare de sodiu consumată, poate duce la balonare." Liniile directoare dietetice pentru americani recomandă limitarea sodiului la mai puţin de 2.300 mg -
aproximativ o linguriţă, pe zi (chiar mai puţin dacă ai peste 51 de ani sau ai probleme de sănătate),  incluzând aici şi sarea ascunsă în diferite alimente.

Sarea ascunsă poate fi gasită în produsele alimentare pe care nu le-ai crede, cum ar fi brânza de vaci, salsa şi sucul de roşii, aşa că citiți etichetele, spune Gans.
Evită consumul de sare şi curăţă porţiunea cu sare de pe chips-uri, dacă nu poţi renunţa la ele. Pentru a-ţi mări satisfacţia, adaugă o porţie de alune nesărate. "Dacă vrei cu adevărat ceva foarte sărat, o murătură poate face, de obicei, acest truc şi este foarte scăzută în calorii", spune Gans.
Alegeţi în loc de sare alte opțiuni pentru gătit, inclusiv piper, rozmarin, mărar, fulgi de ardei roşu şi plante, precum şi de lămâie ca şi condiment.
Și dacă ai mâncat un prânz cu multă sare  (de exemplu, supă de roşii cu brânză la grătar), să iei o cină cu conţinut scăzut de sodiu, pentru a te echilibra.

Cel care face raiduri în toiul nopţii


Este uşor să treci în extrema mâncatului mult noaoptea atunci când eşti obosit şi până târziu în noapte stai la TV sau pe calculator. Acesta este cazul pentru Michele Alessi, 46 de ani, din Baltimore. "Încerc să merg la culcare înainte de ora 22 cât mai des posibil. Dar, în cele mai multe nopți, mă trezesc în jurul orei 2 a.m., mă uit pe Facebook, mă joc jocuri, verific e-mailurile şi, în cele din urmă, mă uit la televizor şi sfârşesc cu nişte gustări. "În raidurile la frigider din timpul nopţii, Alessi, de obicei, începe cu iaurt si apoi se duce la resturile de la cină şi la brânză. "Eu nu gătesc nimic", spune ea. "Eu caut ceva rapid de făcut sau deja gata pregătit." Obiceiurile Alessiei, au contribuit la creşterea în greutate şi oboseală permanentă, precum şi la dobândirea unui diabet zaharat şi a hipertensiunii arteriale.

Sfatul expertului:

De obicei, degustătorii de noapte mănâncă din plictiseală, nu de foame, adăugând astfel o mulțime de calorii în plus pentru a doua zi, spune Goodson. "Ca şi în cazul lui Michele, gustarea târzie în noapte nu este, de obicei, broccoli, ci e formată mai mult din bomboane şi junk food, care aduc un aport crescut de zahăr, calorii şi grăsimi. Ideal este să mâncăm mai mult în timpul zilei, atunci când suntem activi, în mişcare, când muncim. "În mod ideal, ar trebui să ne oprim din mâncat cu aproximativ două ore înainte de a merge la culcare, pentru a-i acorda organismului suficient timp pentru a digera alimentele şi a reduce riscul apariţiei  problemelor  gastro-intestinale, cum ar fi indigestiile. Dacă lucrezi la ore târzii, Goodson îţi recomandă să iei cu tine gustări sănătoase. Cele mai bune alegeri sunt biscuiţii din cereale integrale şi brânza degresată, hummus şi legume sau mere, precum şi unt de arahide. "Gustări bogate în proteine şi fibre. Consumul lor te ajută să te simţi mai mulţumit şi mai puţin flămând, astfel încât să nu fi la fel de tentat să te încarci cu calorii înainte de culcare." Nu te apuca să mănânci pentru că te-ai plictisit. Tu nu o să mai fii plictisit atunci când te vei confrunta cu probleme serioase de sănătate la care va trebui să le faci faţă.

Cel care ia gustări non-stop


Experţii în nutriţie spun că, mâncând mese mici pe parcursul zilei, te ajută să ţii foamea la distanţă. Dar dacă mâncatul în fiecare oră se transformă într-un consum de produse alimentare non-stop? Natasha Burton, 29 de ani, din Santa Barbara, California, ignoră integral mesele zilnice şi se bazează pe snacks-uri care îi ţin de foame până a doua zi.
"De obicei, voi avea cana mea de cafea dimineața la 7:30, un bol de cereale în jur de 10 a.m. şi apoi o ţin între gustări și cafea (și apă atunci când îmi amintesc!), pe tot parcursul zilei, până la cină." Pentru cea mai mare parte ea face alegeri sănătoase, care includ un măr cu unt de arahide, un pumn de nuci și struguri, dar rareori legume.
"Sunt prea ocupată pentru a avea mese regulate şi nu sunt sigură  că primesc toți nutrienții de care am nevoie", spune ea.

Sfatul expertului:

Burton crede că nu-şi poate face sieşi niciun rău dacă  va continua cu preferinţele ei nesănătoase pentru crocante, snacks-uri sărate sau dulci. Multe femei cred că a lua gustări este un lucru rău, deci, în loc de a avea o gustare bogată în  nutrienți, cum ar fi iaurt grecesc şi fructe, mere şi unt de arahide, un baton granola şi migdale, etc., ele pasc toată ziua la sticksuri sau snackuri şi sfârşesc prin a asimila mai multe calorii decât în cele mai nutritive alimente, spune Goodson. "Este uşor să mănânci între 500 și 700 de calorii din bomboane, biscuiţi, chips-uri, şi alte gustări ronţăitoare."
Cheia pentru gustările sănătoase este de a avea un carbohidrat  combinat cu proteine ​​(cum ar fi în exemplele menţionate), și a nu mai mânca în stil de păşunat alimente de ronţăit, toată după-amiaza.
"Gustările sănătoase pot ține de foame pe deplin până la următoarea masă şi astfel te ajută să te simţi mulțumit cu mai puţin", spune Goodson.

Gurmand



Trendy nu înseamnă întotdeauna sănătos ,atunci când este vorba de mesele la restaurant. Între divertisment şi mersul la agăţat cu prietenii, este şi încercarea de a gusta tot ceea ce New York City are de oferit. Angela Legea, 33 de ani, editor la rubrica Sănătate la iVillage, iese la cină de cel puţin trei ori pe săptămână. "Este în detrimentul taliei mele şi a arterelor. Tendinţa alimentară actuală este de a mânca grăsime pe grăsime de pe grăsime... și oh, ajungi acoperit cu grăsime", spune Legea. "Îți place hot-dogul? Iat-o cu un sos de şuncă pus deasupra!Restaurantele scot în evidenţă, de multe ori, faptul că folosesc ingrediente proaspete şi deosebite şi îţi prezintă şi variante mai interesante în partea de jos a meniurilor lor, lăsându-te pe tine să decizi care ar putea fi fără calorii sau cu calorii reduse sau mai sănătoasă şi interesantă pentru tine. Nu am  nicio idee cât de multe calorii ar reprezenta  nimic ", spune Legea. "Mă simt aproape lipsit de consideraţie faţă de substituţiile lor. Și asta e ceea ce unele restaurante te face să gândeşti. Am fost recent la câteva  şi am refuzat politicos orice sugestie de înlocuire cu aşa-zisele variantele mai sănătoase sau mai interesante prezentate în partea de jos a meniurilor lor ! De regulă, ele nu sunt o opţiune.

Sfatul expertului:

Ai putea consuma cea mai gustoasă hrană, dar toate aceste sosuri delicioase conţin calorii ascunse (chiar dacă este o cantitate mică de sos) şi se pot adăuga rapid la surplusul tău de kilograme. "Ține minte că doar pentru că un meniu e vegetarian sau are vegetale incluse nu înseamnă că vegetarianul este o alegere inteligentă", spune Gans.
"Pentru a păstra aceste kilograme la nivelul optim, cel mai bine ar fi să nu iei gustări în timpul zilei şi să începi masa pricipală  întotdeauna cu o salată verde mixtă sau un aperitiv uşor", ​​spune Gans.
Stai departe de orice aliment descris ca fiind crocant sau cremos. Amestecă sosuri albe cu roşii, dacă este posibil, căci sosurile de tomate conţin, de obicei, mai puţine grăsimi decât cele albe, cremoase. Sau încearcă să transformi o masă în două mese. Mănâncă pur şi simplu jumătate şi cere chelnerului să pună restul de mâncare rămas într-un recipient, pentru acasa. Rezultatul? Nu eşti tentat să termini toată porţia şi nu eşti cu adevărat privat de mâncarea pe care ai plătit-o şi totodată poţi beneficia de aceste resturi delicioase a doua zi.
Atunci când ai un dubiu, cere chelnerului un sfat, mai ales dacă nu eşti familiarizat cu ingredientele - personalului de la restaurantele de lux îi place să vorbească despre preparatele lor culinare!




î z i a n a 💜
 Sursa: Ivillage


© Copyright 2015 
Max's concept

Niciun comentariu: