Îmbătrânirea populației - mereu în mintea tuturor!
Găsim peste tot o mulţime de sfaturi despre încetinirea şi combaterea aspectului de îmbătrânire, multe şi diverse. Dar ce trebuie să facem concret pentru a încetini propriu-zis îmbătrânirea?
Iată ce sfaturi ne dă Marisa Peer pentru a nu îmbătrâni, indiferent de etapa din viaţă în care ne aflăm:
Să te păstrezi mai tânără este nevoie de conservarea facultăților tale mintale, de menţinerea puterii de concentrare şi a interesului tău pentru informare, cunoaştere şi învăţare, precum şi de aplicarea unor tehnici pentru a încetini îmbătrânirea fizică a corpului tău.

Pentru a fi mai tineri fizic şi mental trebuie să ne schimbăm modul în care concepem şi gândim despre îmbătrânire.
Cu toate acestea, unii tineri s-ar putea să aibă şi ei nevoie de aceste sfaturi pentru ca să se simtă cu adevărat tineri - și asta înseamnă că trebuie schimbat setul de concepte şi prejudecăţi din mintea tuturor.
În acest fel, tu poţi rămâne ager în gândire şi concentrat la probleme și poţi să ai o memorie fantastică la orice vârstă.
În această privinţă, sunt unele lucruri simple pe care le poți face pentru a prelungi durata de viaţă şi a întârzia îmbătrânirea - adică să te simţi şi să arăţi mai tânără, cu fiecare etapă a vieții tale.
Foloseşte cuvinte pline de înțelepciune!
Nu mai spune : "mă simt vechi, stricat, trecut, bătrân" sau orice altceva care să sugereze asta. Nu te referi la tine ca la o bătrână sau una bună pentru tratat la geriatrie și nici nu permite altora să ți se adreseze așa. Mintea ta crede fiecare cuvânt pe care-l spui tu, deci dacă te descrii ca o antichitate, chiar și în glumă, mintea ta te va programa pentru poza aceea, care este imaginea bătrânului şi atunci corpul tău lucrează pentru a satisface imaginea programată mental. Mintea şi corpul acționează într-un mod care se potrivește cu modul în care te-ai descris - Deci, în loc de a spune "arăt bătrân" sau "sunt bătrân" – ceea ce sugerează a fi o stare permanentă a ta - spune că "arăt obosită pentru moment", dar mă refac.
Iat-o pe jane Fonda la 74 de ani :
Iat-o pe jane Fonda la 74 de ani :
Diversifică-ţi viaţa!
Imbraţişează schimbarea vârstei și noile provocări, acceptă-le, și astfel vei încetini îmbătrânirea. Fă din rutină dușmanul tău. Se oprește astfel corpul din îmbătrânire şi creierul constată asta. Fă lucruri care comunică creierului și corpului că ești tânăr.
Tufts University Medical School a făcut o serie de teste care dovedesc că puterea de gândire poate determina organismul să devină cu peste 12 ani mai tânăr decât este în realitate.
Tufts University Medical School a făcut o serie de teste care dovedesc că puterea de gândire poate determina organismul să devină cu peste 12 ani mai tânăr decât este în realitate.
Foloseşte-ţi mintea!
Fă, de câte ori ai timp, Sudoku, integrame și teste de cultură generală, care te vor ajuta să-ţi menții creierul activ. Învaţă o limbă străină! Neuronii din creier rămân puternici și continuă să se reînnoiască odată cu utilizarea lor, în timp ce nefolosirea lor îi usucă și îi face să devină inerţi. Mintea și corpul conlucrează cu privire la utilizarea lor, aşa că foloseşte-ţi creierul ca pe un mușchi și vei încetini îmbătrânirea mentală și fizică.
Foloseşte suplimentele nutritive care ajută redobândirea tinereții!
Tu nu ești ceea ce mănânci, tu ești ceea ce ești capabil să absorbi. Ia Co-enzima Q10 pentru a ajuta organismul să absoarbă substanţele nutritive din alimente. Un alt supliment de mare ajutor este Gingko Biloba, care forţează sângele prin intermediul micro-vaselor și vă ajută să păstrați departe bolile bătrâneţii. În Scandinavia este recomandată tuturor persoanelor mai în vârstă din cauza proprietăților sale antiîmbătrânire.
Fă amor, iubeşte! Distrează-te! Folosește-ți fantezia!
Folosind trucuri, faci corpul tău să creadă că eşti mai tânăr. Având trucuri frecvente, mintea începe să creadă că trebuie să fie la nivelul când era în etapa de a concepe și, ca urmare, aceasta va avea un efect anti-îmbătrânire asupra persoanelor în vârstă. Asta face bine şi pielii tale, ca și celulelor nK (celulele ucigaşe naturale), fiind un panaceu anti-îmbolnăvire gratuit. Devii imun la îmbătrânire. Imunitatea pielii creşte. Masajul uşor sau perierea în zona ganglionilor limfatici în vintre, axile și gât, stimulează sistemul limfatic al tău, menținându-te sănătos și în căutarea de senzații tinereşti.
Menţine-te în formă cu exerciţii fizice şi muzică!
Dacă organismul tău nu este activ, începe slăbirea musculară - deci de ce nu sari înapoi la sănătate pe o trambulină? Testele au arătat că, sărind pe o trambulină minim 10 minute pe zi, scapi de pungile de sub ochi.
Vârsta la care te simţi este, de asemenea, afectată de timpul în care asculți muzică, dansezi și râzi, toate acestea determinând corpul să producă hormoni și substanțe chimice asociate cu tinereţea.
CD-ul meu (n.r. - al autoarei, Marisa Peer): "Pentru o piele
mai tanara din interior" - este proiectat pentru a trimite mesaje de la corpul dumneavoastră către creier, pentru a încetini îmbătrânirea.
mai tanara din interior" - este proiectat pentru a trimite mesaje de la corpul dumneavoastră către creier, pentru a încetini îmbătrânirea.
Nu te iradia!
Nu lăsa telefonul sau laptopul aproape de pat pe timp de noapte. Frecvențele electro-magnetice vor afecta serios vârsta corpului tău. Mută aparatele din dormitor, inclusiv telefoanele mobile, foloseşte un ceas cu baterie și un telefon non-fără fir, adică, cu cablu.
Fă-ţi somnul de frumusețe!
Să fii în pat cel târziu la ora 24:00, mai multe nopți pe săptămână. La ora 02:00 a.m., corpul tău începe ciclul de reparare a celulelor, care nu se poate face dacă eşti încă treaz. Statul până târziu în fiecare noapte face ca organismul tău să sară peste seturile de reparare de celule, acest lucru ducând la accelerarea îmbătrânirii.
Ai grijă de circulația sanguină la rădăcina părului!
Castaniul părului? Nu contează dacă ești brunetă, şatenă sau blondă, mănâncă nuci şi ghimbir (şi alte alimente care sunt bogate în cupru), şi oprește grizonarea părului !
Pierderea părului este legată de lipsa de alimentare cu sânge a scalpului. Perie-ţi și masează-ţi scalpul pentru a stimula circulaţia sângelui, chiar de două sau de mai multe ori pe zi, dacă poţi. Aceasta va stimula creşterea şi întărirea părului. Este la fel de eficient să stai în genunchi, cu capul băgat în palme, apoi îl apleci la picioarele tale, astfel încât capul să fie uşor inversat. Aceasta stimulează curgerea sângelui spre scalp şi hrănirea foliculilor de păr și încurajează creşterea sănătoasă a părului.
Pierderea părului este legată de lipsa de alimentare cu sânge a scalpului. Perie-ţi și masează-ţi scalpul pentru a stimula circulaţia sângelui, chiar de două sau de mai multe ori pe zi, dacă poţi. Aceasta va stimula creşterea şi întărirea părului. Este la fel de eficient să stai în genunchi, cu capul băgat în palme, apoi îl apleci la picioarele tale, astfel încât capul să fie uşor inversat. Aceasta stimulează curgerea sângelui spre scalp şi hrănirea foliculilor de păr și încurajează creşterea sănătoasă a părului.
Alte sfaturi utile. Nu de la Marisa, dar tot bune.

Îmbătrânirea începe lent încă de la vârsta de 30 de ani.
Pielea. Pe măsură ce trec anii, epiderma - stratul extern al pielii - se subțiază, celulele care conțin pigment scad în număr, iar celulele care rămân se măresc. Pielea își pierde elasticitatea, apar ridurile (scade producția glandelor sebacee).
Ce poți face?
În primul rând, o alimentație sănătoasă, pentru că pielea se hrănește din interior. În al doilea rând, evitarea razelor ultraviolete ale soarelui. Renunță la produsele cosmetice dubioase. E bine să introduci în alimentație acizi grași esențiali (pește), să te odihnești suficient și să îți hidratezi pielea.
Inima. Inima are un sistem care îi controlează bătăile. Odată cu vârsta, pot apărea depozite de grăsime pe acest sistem, pe nodul sinoatrial, care în plus, pierde din celule, rezultând un ritm mai scăzut al bătăilor inimii. Valvele inimii, care controlează direcția de curgere a sângelui, se îngroașă și devin rigide.
Ce poți face?
Din nou, cheia poate fi o alimentație sănătoasă. Un regim de viață sănătos (fără exces de alcool, cafea, carne grasă, sare) și multă mișcare. Vitaminele E, C și cele din complexul B, sunt foarte importante. Ceaiurile din păducel și sunătoare, peștele, legumele cu frunze verzi și chiar soia te vor ajuta în atenuarea procesului de îmbătrânire a inimii. De asemenea, vinul roșu poate încetini procesul de îmbătrânire datorită unei substanțe din coaja strugurilor care protejează celulele organismului de distrugerile ce pot interveni odată cu înaintarea în vârstă. Strugurii conțin melatonină - un puternic antioxidant care contribuie la un somn odihnitor, dar și la scăderea colesterolului, ajutând implicit inima. Atenție însă: vinul roșu e bun în doze mici - un pahar la masa de prânz și nu mai mult!Vasele de sânge. Pereții capilarelor se îngroașă treptat, scăzând schimbul de substanțe nutritive și produși de metabolidm la acest nivel. Aorta devine mai groasă din cauza schimbărilor intervenite în țesutul conjunctiv al peretelui vascular. Crește tensiunea arterială, ceea ce face ca inima să muncească mai mult, generând hipertrofie (îngroșarea mușchiului cardiac).
Ce poți face?
Axează-te pe legume și fructe de culoare albastru-violet, care conțin o substanță numită antocianină, care scade colesterolul, dar mai cu seamă, ajută la păstrarea elasticității vaselor sangvine. Așadar, mănâncă cu regularitate afine, struguri negri, prune, mure, coacăze, vinete!
Sper ca toate aceste sfaturi să vă fie de folos.
S î n z i a n a 💜
Legat de această temă mai puteți citi și:
Sursa: „The best you magazine”, autor: Marisa Peer- „Ageing it’s all in the mind”.
Revista ”Sănătatea de azi”.
© Copyright 2015 Max's concept
Sunt convis ca exista ceva si mai presus de ce scrie aici dar pentru moment nu trebuie sa se stie.Eu cred ca sunt pe aproape dar mai ramane sa cercetez,poate ca nici nu ar trebui sa scriu acestea.Va doresc multa incelepciune.
RăspundețiȘtergere