Translate

06 iulie 2013

CE SĂ FACI CA SĂ NU ÎMBĂTRÂNEȘTI PREA REPEDE


Îmbătrânirea populației - mereu în mintea tuturor!

Găsim peste tot o mulţime de sfaturi despre încetinirea şi combaterea aspectului de îmbătrânire, multe şi diverse. Dar ce trebuie să facem concret pentru a încetini propriu-zis îmbătrânirea? 


Iată ce sfaturi ne dă Marisa Peer pentru a nu îmbătrâni, indiferent de etapa din viaţă în care ne aflăm:

Pentru a fi mai tineri fizic şi mental trebuie să ne schimbăm modul în care concepem şi gândim despre îmbătrânire. 

Cu toate acestea, unii tineri s-ar putea să aibă şi ei nevoie de aceste sfaturi pentru ca să se simtă cu adevărat tineri - și asta înseamnă că trebuie schimbat setul de concepte şi prejudecăţi din mintea tuturor.


Să te păstrezi mai tânără este nevoie de conservarea facultăților tale mintale, de menţinerea puterii de concentrare şi a interesului tău pentru informare, cunoaştere şi învăţare, precum şi de aplicarea unor tehnici pentru a încetini îmbătrânirea fizică a corpului tău.

În acest fel, tu poţi rămâne ager în gândire şi concentrat la probleme și poţi să ai o memorie fantastică la orice vârstă.

În această privinţă, sunt unele lucruri simple pe care le poți face pentru a prelungi durata de viaţă şi a întârzia îmbătrânirea - deci ca să te simţi şi să arăţi mai tânără, cu fiecare etapă a vieții tale.


Foloseşte cuvinte pline de înțelepciune!


Nu mai spune : "mă simt vechi, stricat, trecut, bătrân" sau orice altceva care să sugereze asta. Nu te referi la tine ca la o bătrână sau una bună pentru tratat la geriatrie și nici nu permite altora să ți se adreseze așa. Mintea ta crede fiecare cuvânt pe care-l spui tu, deci dacă te descrii ca o antichitate, chiar și în glumă, mintea ta te va programa pentru poza aceea, care este imaginea bătrânului şi atunci corpul tău lucrează pentru a satisface imaginea programată mental. Mintea şi corpul acționează într-un mod care se potrivește cu modul în care te-ai descris - Deci, în loc de a spune "arăt bătrân" sau "sunt bătrân" – ceea ce sugerează a fi o stare  permanentă a ta  - spune că "arăt obosită pentru moment", dar mă refac.

Iat-o pe jane Fonda la 74 de ani :


Diversifică-ţi viaţa! 

Imbraţişează schimbarea vârstei  și noile provocări, acceptă-le, și astfel vei încetini îmbătrânirea. Fă din rutină dușmanul tău. Se oprește astfel corpul din îmbătrânire şi creierul constată asta. Fă lucruri care comunică creierului și corpului  că ești tânăr. 
Tufts University Medical School a făcut o serie de teste care dovedesc că puterea de gândire poate determina organismul să devină cu peste 12 ani mai tânăr decât este în realitate.



Foloseşte-ţi mintea!


Fă, de câte ori ai timp, Sudoku, integrame și teste de cultură generală, care te vor ajuta să-ţi menții creierul activ. Învaţă o limbă străină! Neuronii din creier rămân puternici și continuă să se reînnoiască odată cu utilizarea lor, în timp ce nefolosirea lor îi usucă și îi face să devină inerţi. Mintea și corpul conlucrează cu privire la utilizarea lor, aşa că foloseşte-ţi creierul ca pe un mușchi și vei încetini îmbătrânirea mentală și fizică.


Foloseşte suplimentele nutritive care ajută redobândirea tinereții tale!


Tu nu ești ceea ce mănânci, tu ești ceea ce ești capabil să absorbi. Ia Co-enzima Q10 pentru a ajuta organismul să absoarbă substanţele nutritive din alimente. Un alt supliment de mare ajutor este Gingko Biloba, care forţează sângele prin intermediul micro-vaselor și vă ajută să păstrați departe bolile bătrâneţii. În Scandinavia este recomandată tuturor persoanelor mai în vârstă din cauza proprietăților sale antiîmbătrânire.


 Fă amor, iubeşte! Distrează-te! Folosește-ți fantezia!

Folosind trucuri, faci corpul tău să creadă că eşti mai tânăr. Având trucuri frecvente, mintea începe să creadă că trebuie să fie la nivelul când era în etapa de a concepe și, ca urmare, aceasta va avea un efect anti-îmbătrânire asupra persoanelor în vârstă. Asta face bine şi pielii tale, ca și celulelor nK (celulele ucigaşe naturale), fiind un panaceu anti-îmbolnăvire gratuit. Devii imun la îmbătrânire. Imunitatea pielii  creşte. Masajul uşor sau perierea în zona ganglionilor limfatici în vintre, axile și gât, stimulează sistemul limfatic al  tău, menținându-te sănătos și în căutarea de senzații tinereşti.


Menţine-te în formă cu exerciţii fizice şi muzică! 

Dacă organismul tău nu este activ, începe slăbirea musculară - deci de ce nu sari înapoi la sănătate pe o trambulină? Testele au arătat că, sărind pe o trambulină minim 10 minute pe zi, scapi de pungile de sub ochi. 

Vârsta la care te simţi este, de asemenea, afectată de timpul în care asculți muzică, dansezi  și râzi, toate acestea determinând corpul să producă hormoni și substanțe chimice asociate cu tinereţea. 

CD-ul meu (n.r. - al autoarei, Marisa Peer): "Pentru o piele
mai tanara din interior" - este proiectat pentru a trimite mesaje de la corpul dumneavoastră către creier, pentru a încetini îmbătrânirea.

Nu te iradia! 

Nu lăsa telefonul sau laptopul aproape de pat pe timp de noapte. Frecvențele electro-magnetice vor afecta serios vârsta corpului tău. Mută aparatele din dormitor, inclusiv telefoanele mobile, foloseşte un ceas cu baterie și un telefon non-fără fir, adică, cu cablu.


Fă-ţi somnul de frumusețe!


Să fii în pat cel târziu la ora 24:00, mai multe nopți pe săptămână. La ora 02:00 a.m., corpul tău începe ciclul de reparare a celulelor, care nu se poate face dacă eşti încă treaz. Statul până târziu în fiecare noapte face ca organismul tău să sară peste seturile  de reparare de celule, acest lucru ducând la accelerarea îmbătrânirii. 


Ai grijă de circulația sanguină la rădăcina părului!


Castaniul părului? Nu contează dacă ești brunetă, şatenă sau blondă, mănâncă nuci şi ghimbir (şi alte alimente care sunt bogate în cupru), şi oprește grizonarea părului !
Pierderea părului este legată de lipsa de alimentare cu sânge a scalpului. Perie-ţi și masează-ţi scalpul pentru a stimula circulaţia sângelui, chiar de două sau de mai multe ori pe zi, dacă poţi. Aceasta va stimula creşterea şi întărirea părului. Este la fel de eficient să stai în genunchi, cu capul băgat în palme, apoi îl apleci la picioarele tale, astfel încât capul să fie uşor inversat. Aceasta stimulează curgerea sângelui  spre scalp şi hrănirea foliculilor de păr și încurajează creşterea sănătoasă a părului.

Sper ca sfaturile Marisei să vă fie de folos. O să mă străduiesc să le urmez și eu.


î z i a n a 💜

Sursa: „The best you magazine”, autor:  Marisa Peer- „Ageing it’s all in the mind”.



     



© Copyright 2015 Max's concept

Un comentariu:

Anonim spunea...

Sunt convis ca exista ceva si mai presus de ce scrie aici dar pentru moment nu trebuie sa se stie.Eu cred ca sunt pe aproape dar mai ramane sa cercetez,poate ca nici nu ar trebui sa scriu acestea.Va doresc multa incelepciune.