E posibil ca la un moment dat să vă simţiţi uşor obosiţi sau să aveţi dureri de cap, dar asta se datorează pierderii treptate a zaharurilor şi a cofeinei din corp. Încercaţi ca în ziua pe care v-aţi dedicat-o detoxificării să nu faceţi nimic deosebit, iar dacă obişnuiţi să faceţi mişcare, evitaţi exerciţiile prea obositoare. Faceţi doar lucruri care vă provoacă plăcere şi vă liniştesc. Nu există reguli fixe pentru aceasta detoxificare, pur şi simplu petreceţi o zi îngrijindu-vă !
Sucurile naturale din fructe şi legume au fost folosite din cele mai vechi timpuri pentru fortificarea organismului. Bogăţia lor în vitamine, minerale şi enzime le plasează pe unul dintre primele locuri ca adjuvanţi în tratamentul unor boli ca: anemia, constipaţia, atrita, etc. Sucurile naturale, din fructe şi/sau legume, pe lângă conţinutul ridicat de vitamine, sunt şi foarte benefice pentru întregul organism, asigurând premizele unei sănătăţi de invidiat. În plus, sunt recomandate şi copiilor şi extrem de apreciate de aceştia.
Exemple de sucuri naturale şi rolul lor în îmbunătăţirea sănătăţii
Sucul de mere - este diuretic, tonic, antiseptic şi antireumatismal. Este indicat şi în astenie fizică şi intelectuală, anemie şi demineralizare, reumatisme, gută, obezitate, stări febrile, gastrită, ulcer gastric, insomnii, cefalee (dureri de cap).
Sucul de grepfruit - cu aportul său de vitamine şi minerale, enzime şi acid citric, are efecte tonice, depurative şi antihemoragice, fiind indicat în anorexii, oboseală şi afecţiuni pulmonare.
Sucul de prune - este bogat în vitaminele C, PP, B1 şi caroten, are un conţinut ridicat de glucide şi aprovizionează organismul cu energie, contribuind la funcţionarea mai bună a sistemului nervos.
Sucul de sfeclă roşie - este folositor pentru stimularea activităţii ficatului şi pentru combaterea anemiei.
Sucul de morcovi - are o concentraţie mare de vitamina A şi vitamina C, stimulează pofta de mâncare, contribuie la cicatrizarea formaţiunilor ulceroase gastrointestinale şi are un rol important în menţinerea structurii dinţilor.
Iată un program de detoxificare cu durata de numai o zi cu aceste sucuri şi ceaiuri din plante!
8.30 AM Preparaţi un suc de citrice, măr,ananas sau pepene, pentru a vă înviora şi a începe procesul de curăţire.
Cantităţi pentru 200 ml suc: 200 g pepene verde, 200 g căpşuni. Procedeu: treceţi fructele prin storcător şi amestecaţi-l într-un blender cu 2 cuburi de gheaţă. Puteţi să-l serviţi decorat cu frunze de mentă şi căpşuni întregi sau tăiate.
Valori nutritive: 140 kcal, Vitamina A: 6562iu, Vitamina C: 195 mg, Potasiu: 950 mg, Zinc: 0.58 mg.
9.00 AM Puneţi-vă sângele în mişcare cu un masaj uscat al pielii, pentru a stimula eliberarea de toxine şi a revigora organismul, în special sistemul circulator şi limfatic. Nu uitaţi că mişcările sunt întotdeauna către inimă şi nu în sens invers. Începeţi cu picioarele, degetele, tălpile şi încheiaţi cu urechile, ceafa, tâmplele şi chiar pielea capului. Puteţi să vă ajutaţi cu o perie din păr natural sau o lufă. Încheiaţi cu un duş cald şi, dacă nu aveţi probleme deosebite, puteţi încerca şi un jet de apă rece. Ştergeţi-vă şi nu uitaţi să vă hidrataţi pielea, inclusiv cea de pe corp. Apoi faceţi câteva exerciţii de respiraţie vindecătoare gen respiraţie yoga. Puteţi citi despre ele aici:TEHNICI DE RESPIRATIE VINDECATOARE
9.30 AM Beţi un pahar cu apă sau un ceai de plante (de preferinţă depurativ), care vă va ajuta în procesul de detoxificare.
10.00 AM Faceţi o plimbare uşoară, înotaţi, faceţi yoga sau o şedinţă de stretching, pilates sau gimnastică de întreţinere - uşoare, nu în forţă. Mişcarea combate efectele secundare ale detoxificării, cum ar fi oboseala şi durerile de cap. De asemenea, vor ajuta organismul să elimine mai uşor toxinele.
11.30 AM Beţi un pahar cu apă sau un ceai.
12.30 PM La prânz alegeţi un suc natural hrănitor pentru a uşura senzaţia de foame. Încercaţi o combinaţie de legume rădăcinoase şi frunze verzi.
Verde crud - 175 g morcov, 90 g ţelină, 100 g spanac, 100 g lăptuci, 25 g pătrunjel(pentru 200 g suc natural).
Procedeu: treceţi ingredientele prin storcător şi amestecaţi-le într-un blender, împreună cu 2 cuburi de gheaţă. Decoraţi cu frunzuliţe de pătrunjel. Valori nutritive: 137 kcal,Vitamina A: 60393 iu, Vitamina C: 120 mg, Potasiu : 1855 mg, Magneziu: 138 mg.
Pace verde - 100 g brocoli, 100 g varză creaţă, 25 g pătrunjel, 200 g măr, 50 g ţelină (toate pentru 200 ml suc natural). Procedeu: treceţi ingredientele prin storcător şi serviţi într-un pahar cu gheaţă. Decoraţi cu varză creaţă. Valori nutritive: 228 kcal,Vitamina A: 10574 iu, Vitamina C: 365 mg, Seleniu : 5,14 mcg, Zinc: 1 mg.
Suc detoxifiere totală -
4 morcovi, 2 mere (de preferinţă verzi), pentru 300 ml suc natural. Procedeu: treceţi toate ingredientele prin storcător şi serviţi într-un pahar înalt, cu gheaţă. Decoraţi cu felii de măr. Valori nutritive: 280 kcal,Viatmina A: 80356 iu, Vitamina C: 44 mg, Potasiu : 1280 mg.
1.00 PM Beţi un pahar cu apă sau ceai, spre exemplu un ceai cu ghimbir şi lămâie, ambele ajutând la detoxificare.
1.30 PM Procesul de detoxificare, prin care organismul elimină toxinele acumulate în timp, poate fi unul obositor.Trageţi un pui de somn sau întindeţi-vă comod şi citiţi, ascultaţi muzică, vizionaţi un film (de comedie, romantic).
2.30 PM Beţi un pahar cu apă sau un ceai.
3.30 PM E posibil ca glicemia să fi scăzut, aşa că preparaţi-vă un suc natural din fructe, cum ar fi: afine, căpşuni, merişor, portocale şi mango. După o zi relativ lipsită de hrană solidă, va avea un gust puternic, uşor acid, dar vă va reda energia necesară.
Valori nutritive: 247 kcal,Vitamina A: 693 iu, Vitamina C: 179 mg, Seleniu : 4.3 mcg, Zinc: 1.43 mg.
Energie din pădure -
5.00 PM Beti un pahar cu apa ( e important sa beti cel putin 8 pahare cu apa pe zi , deci ...)
7.30 PM Ca sa nu aveti probleme cu somnul astazi, puteti prepara un suc din fructe care sa contina banane, salata verde sau mere si chiar smochine.
"Somn uşor" - 125 g ananas, 125 g struguri, 50 g lăptuci, 50 g ţelină, toate pentru 200 ml suc natural. Procedeu: treceţi toate ingredientele printr-un storcător şi serviţi într-un pahar înalt, cu gheaţă. Dacă doriţi, puteţi decora cu frunze de lăptucă. Valori nutritive: 167 kcal, Vitamina B6: 0.3 mg, Vitamina C: 50 mg, Magneziu : 35.2 mg, Niacin: 1.38 mg, Triptofan: 4 mg.
"Chef cu smochine" -
250 g morcov, 100 g smochine, 1 portocală curăţată, 2.5 cm rădăcină de ghimbir proaspăt, mărunţită, 100 g miez de banană, toate pentru 200 ml suc natural rezultat.
Procedeu: treceţi morcovul, smochinele, portocala şi ghimbirul prin storcător. Puneţi sucul rezultat într-un blender, împreună cu banana şi două cuburi de gheaţă şi amestecaţi 20 de secunde. Decoraţi cu bucăţi de smochine. Valori nutritive: 460 kcal, Vitamina A: 14117 iu, Vitamina B6: 0.23 mg, Vitamina C: 192 mg, Magneziu : 118 mg, Triptofan : 89 mg.
9.30 PM Un pahar cu apă, după care un ceai de plante, de preferinţă calmant, cum ar fi cel de muşeţel, levănţică, busuioc sau tei. Faceţi o baie relaxantă folosind uleiuri pentru aromoterapie, cum ar fi: lavanda, ylang-ylang, trandafir, sau santal.
10.00 PM Ora de culcare.
Dacă vrem să amplificăm efectul detoxificării, încheiem ziua cu o împachetare gen "pijamaua udă". Procedăm astfel:
- Înmuiem o pijama din material flauşat în soluţie de apă călduţă cu oţet (1:1), sau apă călduţă cu o linguriţă de sare sau pur şi simplu numai în apă călduţă.
- Se stoarce bine pijamaua şi se îmbracă.
- Deasupra, după ce ai îmbrăcat pijamaua udă, iei un capot gros de baie, te bagi în pat şi te acoperi cu o plapumă. Te înveleşti bine încât să nu pătrundă aerul.Toate aceste proceduri se fac foarte repede, pentru ca tu să nu stai niciun moment neacoperit şi expus la aer. Timpul de aplicare este în funcţie de constituţia fiecăruia, de la o oră până la opt ore (de seara până dimineaţa).
- După aplicare, pijamaua udă se spală bine. Ce poţi vedea este incredibil: apa de spălat, iniţial curată, devine tulbure, plină de toxine extrase din corpul tău. Au fost cazuri când pijamaua a fost aşa de îmbâcsită cu toxine încât nici nu a mai putu fi spălată. În loc de pijama puteţi folosi şi o cămaşă mai lungă, procedeul fiind acelaşi.
Notă: Desigur, combinaţiile folosite la sucurile naturale sugerate pot fi adaptate potrivit nevoilor şi posibilităţilor fiecăruia, dar şi a preferinţelor, aici fiind prezentate doar nişte exemple (sugestii). Important este să beţi sucuri naturale cu regularitate, apă şi ceai şi să nu mâncaţi hrană solidă.
Mare grija ce mâncaţi a doua zi ! Începeţi ziua treptat, cu fructe proaspete şi iaurt sau pâine integrală prăjită şi miere. La prânz puteţi servi o salată uşoară sau legume gătite la abur, iar la cină orez. Puteţi bea între mese şi sucuri proaspete, nutritive, sau limonade cu: căpşuni, fragi, zmeură, portocale, kiwi, care vor constitui adevărate delicii mai ales în zilele de vară şi adevărate porţii de sănătate la pahar.
ALTE REŢETE NATURISTE DE CURĂŢARE INTERNĂ
Aceasta metodă poate fi folosită în tratamentul inflamaţiilor venelor, anemiei cronice, paraliziei, eczemelor, umflăturilor, tulburarilor gastro-intestinale, tulburărilor inimii şi circulatorii, cancerului, durerilor articulaţiilor si al multor altora, care pot fi mai puţin grave, dar totuşi deranjante.
Terapia a pornit de la ideea că prin cavitatea bucală circulă aproximativ 3,5 - 4 l de sânge în 30 de minute. Se ştie că uleiul vegetal are calităţi absorbante. Cele două idei au fost puse cap la cap şi s-a adoptat această metodă terapeutică: pe stomacul gol, dimineaţa sau seara, înainte de culcare (la 3-4 ore după ultima masă), se pune ulei vegetal într-o lingură ( nu mai mult ! ), se introduce uleiul în gură fără a se înghiţi, se ţine uleiul în partea din faţă a cavităţii bucale şi se imită sugerea unei bomboane, timp de 25-30 de minute. Procesul nu trebuie să fie foarte intens. Uleiul se va îngroşa la început şi apoi va deveni mai lichid şi de culoare albă. Scuipaţi uleiul după această procedură.
Uleiul nu trebuie înghiţit, deoarece conţine substanţe ce pot cauza multe boli. Puteţi folosi metoda cât de mult aveţi nevoie. Se poate folosi, de exemplu, ulei de măsline, de floarea-soarelui sau de alune.
Efecte: vă veţi simţi energic, odihnit şi calm; vă veţi redobândi somnul şi memoria; mai multă energie la trezire, o memorie mai bună, un apetit mai bun şi senzaţia de prospeţime.
Durata terapiei:
Durata terapiei:
Persoanele sănătoase şi copiii pot folosi terapia 2 săptămâni, ca măsură de prevenire. Aceasta nu numai că va preveni bolile amintite mai sus, ci va înlătura şi metalele grele toxice, care se află chiar şi în organismele sanatoase.
Pentru bolile cronice, terapia trebuie sa dureze de la cateva luni la un an şi trebuie să fim conştienţi că ar putea aduce dupa sine, cel puţin în prima etapă, anumite simptome uşoare, cum ar fi senzaţia de slăbiciune în prima săptămână.
Metoda dă cele mai bune rezultate dacă este folosită zilnic, timp de 1-6 luni.
Metoda dă cele mai bune rezultate dacă este folosită zilnic, timp de 1-6 luni.
Curăţarea nucleelor de radiu şi a metalelor grele
Nucleele de radiu şi metalele grele sunt factori carcinogeni - cauzează dezvoltarea celulelor canceroase în organism. Aceste metale ajung în organism odată cu aerul, apa şi mâncarea. Toţi locuitorii oraşelor, fără excepţie, au niveluri ridicate de aceste substanţe în organism şi prezintă riscul de a dezvolta cancer la unul din organe. De aceea, curăţarea corpului de nuclee de radiu şi de metale grele ar trebui sa fie parte integrantă a igienei noastre.
Metoda 1 : Puneţi patru linguri de muguri tineri de pin într-un borcan de un litru, turnaţi o ceaşcă de miere peste şi puneţi în frigider. Mugurii vor începe să facă suc peste doua zile. Luaţi o lingură din acest suc de trei ori pe zi.
Metoda 2 : Turnaţi 1 litru de apă fiartă peste o jumătate de ceaşcă de ace de pin sau de molid tăiate, încălziţi la foc mic timp de 10 - 15 minute până aproape de punctul de fierbere, apoi strecuraţi băutura. Beţi una-două ceşti de două ori pe zi, timp de şapte zile, în loc de ceai, apoi faceţi o pauză de două luni, după care repetaţi timp de alte şapte zile. Folosiţi această terapie o dată pe an.
Curăţarea sângelui
Amestecaţi 100 ml de suc de urzică (de la urzici de mai şi iunie) cu 100 ml de suc de mere fără zahăr (poate fi cumpărat din magazine) şi beţi pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de micul dejun. Folosiţi terapia timp de 20 de zile, luaţi o pauză de zece zile şi urmaţi terapia timp de alte 20 de zile.
Curăţarea rinichilor
Luaţi 3 linguri de frunze tinere de coacăze, turnaţi 0,5 litri de apă fiartă peste ele, puneţi deoparte 20 de minute, stoarceţi frunzele şi aruncaţi-le. Încălziţi la foc mic băutura până aproape de punctul de fierbere, adăugaţi două linguri de coacăze proaspete, îngheţate sau uscate şi puneţi deoparte trei ore. Beți cu înghiţituri mici pe parcursul zilei o jumătate de pahar şi mâncaţi coacăzele. Această metodă poate fi folosită tot anul, nu numai pentru efectul de curățare a rinichilor, ci şi ca o sursă bogată de vitamine.
Eliminarea pietrelor
Băutura din măceşe ajută la dizolvarea tuturor pietrelor din organism şi la transformarea lor în nisip. Fierbeţi două linguri de măceşe în 200 ml de apă timp de 15 minute, lăsaţi să se răcească şi apoi strecuraţi băutura. Beţi o treime de pahar, de trei ori pe zi, timp de două săptămâni.
Repetaţi terapia la fiecare trei luni.
După ce eliminăm pietrele la rinichi, trebuie să facem schimbări în regimul nostru alimentar. Pietrele sunt doar un simptom. Principala cauză a formării lor este excesul de acid uric şi al sărurilor acestuia în organismul nostru, datorită unui regim alimentar bogat în proteine şi a unui stil de viaţă inactiv (sedentar).
Curăţarea ficatului cu suc de mere
Sucul de mere face minuni la curăţarea organismului, în special a ficatului, rinichilor şi fierii.
Folosiţi doar suc proaspăt preparat şi mai mult mere dulci, adăugând doar câteva mere dintr-un soi mai acru, pentru a obţine un gust mai plăcut. Beţi cu înghiţituri mici şi ţineţi fiecare înghiţitură în gură un timp, pentru a se amesteca cu saliva. Persoanele cu o microfloră digestivă bolnavă pot suferi de un disconfort al stomacului, cum ar fi balonări, după ce consuma sucul. Pentru a preveni acest disconfort, pot filtra particulele de pulpă ce rămân în suc.
Vă puteţi pregăti dinainte sistemul digestiv pentru a putea face faţă unui conţinut ridicat de acid, bând o jumătate de pahar de suc de mere cu 15 minute înainte de fiecare masă în săptămâna dinainte. Curăţarea durează trei zile. Trebuie să vă abţineţi de la orice mâncare. Activitatea fizică în aer liber este benefică.
Folosiţi doar suc proaspăt preparat şi mai mult mere dulci, adăugând doar câteva mere dintr-un soi mai acru, pentru a obţine un gust mai plăcut. Beţi cu înghiţituri mici şi ţineţi fiecare înghiţitură în gură un timp, pentru a se amesteca cu saliva. Persoanele cu o microfloră digestivă bolnavă pot suferi de un disconfort al stomacului, cum ar fi balonări, după ce consuma sucul. Pentru a preveni acest disconfort, pot filtra particulele de pulpă ce rămân în suc.
Vă puteţi pregăti dinainte sistemul digestiv pentru a putea face faţă unui conţinut ridicat de acid, bând o jumătate de pahar de suc de mere cu 15 minute înainte de fiecare masă în săptămâna dinainte. Curăţarea durează trei zile. Trebuie să vă abţineţi de la orice mâncare. Activitatea fizică în aer liber este benefică.
În fiecare zi a procedurii, beţi doar suc de mere în urmatoarele cantităţi, la orele indicate:
- ora 8 - 1 pahar
- ora 10 - 1 pahar
- ora 12 - 2 pahare
- ora 14 - 2 pahare
- ora 16 - 2 pahare
- ora 18 - 1 pahar
- ora 20 - 1 pahar.
Regimul alimentar după curăţarea ficatului:
Pentru a întări ficatul bolnav, puteţi bea un amestec de suc de sfeclă şi de morcov în raport de 1:4, până la 0,5 litri pe zi. Vitaminele esenţiale pentru ficat (A,C,B,K) se găsesc în cantităţi mari în gălbenuşul de ou, unt, brânză de vaci, roşii, sfeclă, morcov, dovlecel, conopidă, struguri, pepene roşu, căpşuni, mere, prune uscate, germeni de grâu, măceşe şi coacăze.
Folosiţi chefir, suc de mere şi salate de legume pentru a vă curăţa intestinul gros !
Prima zi : beţi 2,5 litri de chefir (în şase doze) şi mâncaţi biscuiţi de grâu (nu mâncaţi altceva toată ziua).
A doua zi : beţi 1,5 - 2 litri de suc de mere (în şase porţii) şi mâncaţi doar biscuiţi de grâu toată ziua. Sucul trebuie sa fie proaspăt stors din mere dulci.
A treia zi : mâncaţi doar salate din legume (sfeclă gătită, morcovi, cartofi cu castraveţi muraţi, varză acră, ceapă, ulei vegetal) şi biscuiţi de grâu.
Folosiții această tehnică de două ori pe lună.
O altă metoda este cea a portocalelor:
Curăţaţi două portocale (lăsaţi cojile albe pe fruct). Mâncaţi fructele la două ore după ultima masă, 14 seri la rând.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aici puteți posta mesajele cu impresii și sugestii pentru blogul nostru