Un număr tot mai mare de oameni suferă de demenţă, de Alzheimer sau de efectele unui atac cerebral. Gunoiul se poate acumula în celulele creierului nostru, devenind o placă lipicioasă care afectează curenţii din neuroni, conducând la instalarea şi la progresul demenţei sau al bolii Alzheimer ori chiar declanşând un atac cerebral. Celulele îmbătrânite pot să ne facă, de asemenea, mai sensibili la bolile infecţioase. Aceste celule pot chiar să aducă cancer.
Esenţa vitalităţii şi sănătăţii noastre este dată de buna funcţionare a celulelor corpului. Gunoiul intracelular ne limitează vitalitatea.
Viaţa modernă este, într-o măsură mai mare sau mai mică, toxică. În fiecare zi suntem confruntaţi cu o serie de poluanţi în aerul pe care-l respirăm, în alimentele şi apa pe care o consumăm. În plus, avem tendinţa de a ne duce vieţile într-un ritm ameţitor - o slujbă stresantă, ore lungi petrecute în trafic, întreţinerea casei, a familiei, creşterea copiilor, iar de obicei încercăm să ne adaptăm şi unei vieţi sociale tot mai haotice. Pentru că nu este timp suficient, recurgem la expediente. Nu ne hrănim bine, nu dormim destul, nu facem suficientă mişcare, adesea fumăm sau bem alcool prea mult ca un mod rapid de deconectare.
Corpul nostru tratează toate toxinele ca pe urgenţe şi intră în acţiune pentru a le neutraliza. Acest lucru consumă din energia necesară proceselor zilnice de curăţire, vindecare şi înnoire. Cu timpul corpul nu mai face faţă şi acest efort se face simţit la nivelul ficatului şi rinichilor obosiţi, iar starea generală a corpului se deteriorează. Efectele acestei stări generale proaste şi creşterea treptată a nivelului toxinelor pot ieşi la suprafaţă în forme diferite - de la oboseală, infecţii trecătoare, eczeme, dureri de cap sau digestive, până la afecţiuni grave ca ulcer, cancer sau boli de inimă.
Situația pe planetă se prezintă cam așa:
Corpul nostru tratează toate toxinele ca pe urgenţe şi intră în acţiune pentru a le neutraliza. Acest lucru consumă din energia necesară proceselor zilnice de curăţire, vindecare şi înnoire. Cu timpul corpul nu mai face faţă şi acest efort se face simţit la nivelul ficatului şi rinichilor obosiţi, iar starea generală a corpului se deteriorează. Efectele acestei stări generale proaste şi creşterea treptată a nivelului toxinelor pot ieşi la suprafaţă în forme diferite - de la oboseală, infecţii trecătoare, eczeme, dureri de cap sau digestive, până la afecţiuni grave ca ulcer, cancer sau boli de inimă.
Situația pe planetă se prezintă cam așa:
Datele sunt la nivelul anului 2013 dar nu s-au schimbat foarte mult.
"Un om care este mult prea ocupat pentru a acorda atenţie sănătăţii sale este ca un mecanic care nu îşi curăţă uneltele din acelaşi motiv."
(proverb spaniol)
Toxinele sunt pretutindeni: în alimentele pe care le consumăm, în apa pe care o bem, în aerul pe care îl respirăm. Din fericire, în cantităţi reduse acestea au foarte puţine efecte negative asupra organismului nostru. Totuşi, atunci când se acumulează în organism în urma expunerii repetate, toxinele pot dăuna sănătăţii, iar numărul lor este din ce în ce mai mare din cauza inventării a noi substanţe chimice pentru uz industrial şi ştiinţific. Ultimul raport al Centrului pentru Controlul Bolilor din SUA cu privire la nivelul de expunere al omului la substanţele chimice din mediul înconjurător face o listă a acestora, listă pe care se află 212 substanţe toxice diferite, 75 dintre acestea fiind de tip nou. Urme ale unora dintre ele se găsesc probabil şi în corpul tău, chiar în timp ce citeşti aceste rânduri.
Da, chiar şi în timp ce citeşti aceste rânduri, există tot felul de substanţe care mişună prin corpul tău care nu au niciun drept să fie acolo şi care, dacă sunt în număr mare, ar putea să-ţi provoace boli. Eliminarea acestor substanţe străine este principiul care stă la baza procesului de detoxificare.
Printre aceste substanţe toxice se numără: substanţe chimice sintetice, metale, reziduuri organice şi/sau alimente nesănătoase. Mai mult, deşi numărul metodelor de detoxificare a organismului este la fel de mare ca acela al substanţelor toxice care circulă prin el, toate presupun reducerea consumului de alimente nesănătoase și efectuarea de purgaţii regulate.
Detoxificarea nu este un concept inventat de om. Majoritatea animalelor apelează la detoxificare. Cu toţii am văzut adeseori câini clefăind iarbă şi vărsând la scurt timp după asta. Aceasta este metoda canină de detoxificare a organismului. Instinctele şi intestinele le transmit câinilor mesajul că iarba îi va ajuta să elimine surplusul de toxine care le îngreuna digestia. Din acest punct de vedere, nu suntem foarte diferiţi faţă de câini. Impulsul de a vărsa după ce am ingerat otrăvuri, alimente stricate sau o cantitate excesivă de alcool reprezintă o metodă dură. În astfel de situaţii, organismul nostru nu mai poate realiza procesul de detoxificare, astfel că trebuie să dăm afară, în cel mai scurt timp posibil, cât mai multe dintre substanţele care îl intoxică.
Încă dinainte de inventarea şi folosirea substanţelor toxice - cum ar fi pesticidele - omul a fost nevoit să îşi detoxifice organismul. Chiar şi în absenţa substanţelor toxice provenite din afara noastră tot am avea nevoie de detoxificare în urma proceselor normale care au loc în organism. Printre aceste toxine se numără şi hormonii, substanţe care coordonează activitatea întregului organism. Creşterea numărului de hormoni este stimulată de mulţi factori, cum ar fi primul ciclu menstrual, o bacterie nocivă sau un pericol neaşteptat provenit din afara organismului nostru. Ultimul factor duce la declanşarea răspunsului imunitar "luptă sau fugi", răspuns în timpul căruia un val de hormoni declanşează o serie de schimbări fiziologice în scopul adaptării fizice la pericol: bătăile inimii se înteţesc, pupilele se dilată şi devii mai concentrat şi mai lucid. După ce pericolul a trecut, aceşti hormoni sunt expulzaţi din celule şi eliminaţi din sânge de către ficat şi rinichi. Dacă acest proces nu ar avea loc, corpul ar rămâne într-o stare de tensiune permanentă şi ar ceda repede în faţa hipertensiunii. Acesta e doar un exemplu de substanţă secretată de organism şi benefică doar temporar.
Avem nevoie de metode de eliminare a unor astfel de substanţe, de "resetare" a organismului. Din fericire, propriile noastre organe fac acest lucru în mod automat.
Dacă organismul nostru are capacitatea de a se detoxifica în mod natural şi automat, atunci de ce au apărut în ultimii ani atât de multe programe speciale de detoxificare, care susţin că optimizează, maximizează sau stimulează procesul de detoxificare?
Mediul în care trăim şi alimentele pe care le consumăm au devenit mai toxice? Cu siguranţă că da. Multe dintre substanţele chimice folosite în prezent lipseau cu desăvârşire în urmă cu un secol. Toate aceste substanţe duc la apariţia unor probleme de sănătate şi se găsesc frecvent în organismele adulţilor din ţările dezvoltate.
Iată câteva dintre cele mai periculoase substanţe folosite în zilele noastre:
Un grup de compuşi derivaţi ai acidului ftalic, compuşi folosiţi pentru fabricarea produselor de uz casnic.
Surse: plastifianţi, parfumuri, tuburi de fixativ, lubrifianţi, finisaje din lemn, odorizante de maşină.
Riscuri: cancer; ftalaţii împiedică dezvoltarea organelor de reproducere ale feţilor de gen masculin.
BIFENILII POLICLORURAŢI
Un grup de compuşi folosiţi la fabricarea multor produse de uz industrial, precum materialele plastice sau cele izolante.
Surse: peşte, sol, apă potabilă, aerul din interior.
Riscuri: slăbirea funcţiei sistemului imunitar, precum şi a celui reproducător, cancer, dezvoltare neurologică defectuoasă la copii.
FORMALDEHIDA
Un gaz incolor folosit în principal la fabricarea substanţelor dezinfectante şi conservante.
Surse: covoare, materiale plastice, produse din hârtie, şampoane, produse de toaletă.
Riscuri: cancer.
INSECTICIDE DIN FAMILIA ESTERILOR ORGANOFOSFORICI, ERBICIDELE DIN FAMILIA TRIAZINELOR ŞI NITRAŢII
Pesticide obişnuite.
Surse: sistemul de distribuire a apei.
Riscuri: afectează sistemul nervos, imunitar şi endocrin.
DIOXINELE
Compuşi toxici, care se găsesc de obicei în deşeurile industriale rezultate în urma fabricării pesticidelor (de exemplu).
Surse: produse lactate, carne, peşte, crustacee.
Riscuri: slăbirea funcţiei sistemului imunitar, endocrin, nervos, precum şi a funcţiilor de reproducere.
METALELE GRELE
Metale cu o densitate de cel puţin cinci ori mai mare decât cea a apei: mercur, cupru, arseniu, plumb, cadmiu, fier şi mangan.
Surse: peşte, ape contaminate, sol, plombe prost fixate, rujuri (care conţin plumb), recipiente din plastic.
Riscuri: dureri de cap, stări de oboseală, anemii, ameţeli, constipaţie, tremur nervos al corpului, cancer.
Toxinele menţionate nu sunt singurele substanţe care ne otrăvesc organismul. Oamenii de ştiinţă descoperă încontinuu noi substanţe toxice, fapt pentru care cercetătorii din mai noul domeniu al biomonitorizării încearcă să analizeze gradul de contaminare al unui organism expus la substanţele toxice din mediul înconjurător cu ajutorul testelor de sânge, urină şi ţesut. Chiar dacă nivelul toxinelor din organism e mic, acumularea şi/sau efectele pe termen lung ale acestora îi îngrijorează pe oamenii de ştiinţă.
În timpul procesului de intoxicare a organismului, fiecare om trece prin şapte etape, căpătând pe parcursul acestora mai multe boli cu diferite grade de periculozitate.
Iată cele 7 etape, pe scurt:
ETAPA I
Primul semn:
O persoană sănătoasă la exterior începe să simtă doar o oboseală generală, aceasta semnalând începutul intoxicării canalelor nervoase care în final va duce la apariţia spondilozei cervicale.
ETAPA II
Apariţia stărilor de oboseală este frecvent însoţită de apariţia durerilor de cap şi de articulaţii. În afara existenţei unor patologii, aceasta poate semnala faptul că persoana face abuz de dulciuri, zahăr şi produse zaharoase iar organismul este suprasaturat cu acest gen de alimente.
ETAPA III
Apariţia unor reacţii alergice diverse sunt rezultatul tendinţei normale a unui organism foarte intoxicat de a se debarasa de murdărie, de toxine. Stimulatori pot deveni cei mai diverşi alergeni: polenul de la plante, lâna de la animale, unele produse alimentare sau preparate medicamentoase, fulgii, praful din locuinţă... Odată ce intoxicaţia organismului va depăşi limitele admise, poate să apară şi o tuse care ulterior se poate agrava şi degenera în astm, eliminare de mucozităţi, modificări ale pielii, etc.
Femeile pot avea disfuncţii ginecologice sub formă de eliminari vaginale de diferite tipuri.
Tot în această etapă, caracteristic este şi enurezisul la copii, caz în care doctorii ar trebui să acorde o atenţie deosebită alimentaţiei copilului.
ETAPA IV
Apar manifestări ale patologiilor sub formă de chisturi, fibroame, papiloame, polipi, adenoame, tumori, lipoame.
O creştere de ţesut pe corp semnalează apariţia polipilor într-o oarecare parte a intestinului. Astfel, o creştere de ţesut pe pleoapă arată creşterea polipilor în unghiul drept al colonului ascendent. Creşterea de ţesut subţioară şi pe piept denotă existenţa unor polipi gastrici.
ETAPA V
Apar patologii legate de formarea ţesutului conjunctiv al organelor interne. Acestea se manifestă prin reumatism şi poliartrite, în timpul cărora acidul uric, care este produsul asimilării dereglate a proteinei, se acumulează în articulaţii şi muşchi.
ETAPA VI
Acestei etape de intoxicare îi sunt caracteristice depunerile resturilor biochimice pe căile nervoase, astfel încât transmiterea semnalelor prin ele devine imposibilă, din care cauză apar parezele, paraliziile, boala Parkinson şi altele.
ETAPA VII
Această ultimă etapă de intoxicare e caracterizată prin patologii ireversibile legate de degradarea celulelor, cu alte cuvinte cancer.
"Cancerul este răzbunarea naturii pentru alimentaţia incorectă."
Cancerul este starea în care apărarea antitumorală, care este asigurată de activitatea fermentativa a intestinului gros, este egală cu zero, iar celulele patologice se formează şi cresc fără oprelişte.
Se vorbeşte peste tot despre necesitatea dezintoxicării organismului, presupunându-se ca noi toţi am acumulat toxine în corp prin simplul fapt că trăim într-un mediu neprietenos ... Prin urmare, interesul pentru diferite programe de detoxificare a organismului a crescut. Deşi există studii care demonstrează că un mediu toxic dăunează oamenilor şi animalelor, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre cele cu privire la beneficiile unui program de detoxificare asupra organismului. Există foarte puţine studii pe termen lung în acest scop şi nimeni nu ştie încă în mod sigur cât de eficiente sunt astfel de programe. Prin urmare, fereşte-te de orice program care îţi oferă garanţia unei detoxificări optime sau totale.
Dar poate aţi auzit şi că prea multe dezintoxicări, prea dese şi prea drastice pot face chiar mai mult rău şi uneori pot duce la deces.
Cum funcţionează o cură de detoxificare?
Timp de 3 zile la rând dar nu mai mult, se bea o fiertură din foi de dafin (15 g la o porţie) şi o rădăcină mare de pătrunjel (tot pentru o porţie). Se pun la fiert în 2 litri de apă şi se lasă pe foc până totul scade la jumătate. Lasă să stea în vasul în care a fiert de seara până dimineaţa. Dimineaţa o strecori şi o bei pe parcursul întregii zile, cu înghiţituri mici.
Detoxifică limfa, curăţă rinichii, precum şi oasele şi articulaţiile de sărurile depuse.
Dacă sunteţi prea intoxicat, puteţi să aveţi vome începând cu a doua zi sau chiar prima dar e de bine, nu trebuie să vă alarmaţi. De asemenea, din cauza sărurilor şi toxinelor eliminate, urina îşi poate schimba culoarea în roşu, până la brun. Îşi va reveni la normal după încetarea curei. În timpul celor 3 zile de cură dieta trebuie să fie una de cruţare.
FORMULA DE DETOXIFICARE A COLONULUI
Puteţi cumpăra toate ingredientele de la magazinele de produse naturiste, le amestecaţi într-un bol, după ce le râşniţi, le puneţi în cutii curate şi aveţi tratamentul pentru o lună sau chiar mai mult.
Ingrediente şi cantităţi:
Produse pe care le-am folosit în curele de detoxificare, cu rezultate foarte bune:
Dar poate aţi auzit şi că prea multe dezintoxicări, prea dese şi prea drastice pot face chiar mai mult rău şi uneori pot duce la deces.
Totuşi, dacă reduci nivelul de substanţe chimice sintetice din organism, probabil că starea ta de sănătate se va îmbunătăţi.
Dacă vrei să te detoxifici, ai o grămadă de opţiuni. Cea mai folosită metodă de detoxificare este şi cea mai puţin costisitoare: POSTUL.
Dacă vrei să te detoxifici, ai o grămadă de opţiuni. Cea mai folosită metodă de detoxificare este şi cea mai puţin costisitoare: POSTUL.
Cum funcţionează o cură de detoxificare?
O cură de detoxificare are două efecte : în primul rând, renunţând la anumite alimente nu ne mai încărcăm organismul cu substanţe dăunătoare şi, în al doilea rând, îi oferim substanţe nutritive care grăbesc eliminarea toxinelor şi încurajează procesul de înnoire a celulelor. Reîntinerirea celulelor ne face trupul mai sănătos şi astfel ne simţim şi arătăm mai tineri. Pe lângă pierderea kilogramelor în exces, efectele pot fi: o piele mai curată, păr sănătos, unghii rezistente şi mult mai multă energie. Detoxificarea are de asemenea un efect calmant asupra minţii, mai ales în combinaţie cu o tehnică de relaxare cum ar fi lectura, yoga sau meditaţia.
Detoxificarea nu trebuie să însemne doar o cură alimentară. Există tratamente externe care pot acţiona împreună cu o cură de detoxificare, astfel crescând efectele acesteia. Astfel de tratamente includ exfolierea, hidroterapia şi masajul manual pentru drenarea limfatică.
Dar atenţie !
Detoxificarea nu trebuie considerată un înlocuitor al tratamentului medical profesionist! Pentru orice problemă legată de sănătate, consultaţi medicul ! Informaţiile de pe acest blog sunt considerate corecte având ca sursă de inspiraţie manuale scrise de profesionişti în domeniu şi din experienţa mea personală, totuşi cazurile nu pot fi generalizate şi tratamentele, inclusiv cele de detoxificare, trebuiesc particularizate.
În cazul oamenilor sănătoşi, ele pot constitui metode de prevenţie a îmbolnăvirii organismului şi pot fi urmate de cei dornici şi adepţi convinşi ai acestor principii de viaţă sănătoasă, fiecare pe propria lui răspundere şi după cum simte că îi face bine sau nu o cură urmată.
Dar dacă o cură începută vă face să vă simţiţi rău sau vă agravează problemele, trebuie întreruptă de îndată.
Nu riscaţi pe principiul: "aşa trebuie să fie, mai întai răul şi apoi vine binele".
Detoxificarea nu trebuie considerată un înlocuitor al tratamentului medical profesionist! Pentru orice problemă legată de sănătate, consultaţi medicul ! Informaţiile de pe acest blog sunt considerate corecte având ca sursă de inspiraţie manuale scrise de profesionişti în domeniu şi din experienţa mea personală, totuşi cazurile nu pot fi generalizate şi tratamentele, inclusiv cele de detoxificare, trebuiesc particularizate.
În cazul oamenilor sănătoşi, ele pot constitui metode de prevenţie a îmbolnăvirii organismului şi pot fi urmate de cei dornici şi adepţi convinşi ai acestor principii de viaţă sănătoasă, fiecare pe propria lui răspundere şi după cum simte că îi face bine sau nu o cură urmată.
Dar dacă o cură începută vă face să vă simţiţi rău sau vă agravează problemele, trebuie întreruptă de îndată.
Nu riscaţi pe principiul: "aşa trebuie să fie, mai întai răul şi apoi vine binele".
NU faceţi cura de detoxificare (valabil şi pentru postul din motive religioase) dacă:
- sunteţi subponderal
- sunteţi gravidă sau alăptaţi
- suferiţi de anemie
- aveţi diabet de tip I (insulinodependent)
- sunteţi sub tratament medical
- aveţi insuficienţă renală
- suferiţi de o afecţiune gravă a ficatului.
Un program de detoxificare este ideal dacă în ultimul timp aţi făcut excese şi vă simţiţi obosiţi, bolnavi şi balonaţi.
Nu încercaţi un program de detoxificare mai lung, deoarece puteţi să renunţaţi la el prea devreme datorită senzaţiei de foame. Încercaţi mai bine un program de durata unui sfârșit de săptămână sau chiar unul de o zi şi concentraţi-vă asupra consumului de sucuri naturale care grăbesc procesul de detoxificare şi ajută digestia şi sistemul imunitar.
Detoxificarea de o zi poate fi repetată în fiecare săptămână şi nu e necesar să dureze mai mult de 24 de ore.
Detoxificarea de o zi poate fi repetată în fiecare săptămână şi nu e necesar să dureze mai mult de 24 de ore.
Deoarece o mare parte din valoarea nutritivă a alimentelor este pierdută prin gătire şi procesare, produsele proaspete, cu conţinutul lor mare de vitamine şi minerale se află la baza oricărui plan de detoxificare. Sunt de preferat produsele organice proaspete, pentru a nu înlocui toxinele eliminate cu reziduuri de pesticide.
Un program mai lung de detoxificare implică mai mulţi paşi, pornind de la cei în care se consumă doar lichide, adăugând apoi fructe şi legume proaspete, legume gătite şi orez brun, cereale şi iaurt proaspăt şi, în final, peşte.
Orice perioadă în care aţi consumat doar lichide trebuie urmată de una de acomodare treptată cu hrana solidă pentru a nu supraîncărca sistemul digestiv, pierzând astfel tot ce aţi realizat şi simţindu-vă rău.
În timpul procesului de detoxificare, efecte secundare ca: oboseală, dureri musculare, stare de spirit schimbătoare, dureri de cap şi probleme de piele sunt inevitabile, putând deveni acute pe măsură ce toxinele sunt eliminate.
Nu întrerupeţi cura - într-un timp relativ scurt vă veţi simţi încărcaţi de energie şi întineriţi, şi veţi avea o piele, un păr şi unghii mai sănătoase şi mai frumoase.
Orice perioadă în care aţi consumat doar lichide trebuie urmată de una de acomodare treptată cu hrana solidă pentru a nu supraîncărca sistemul digestiv, pierzând astfel tot ce aţi realizat şi simţindu-vă rău.
În timpul procesului de detoxificare, efecte secundare ca: oboseală, dureri musculare, stare de spirit schimbătoare, dureri de cap şi probleme de piele sunt inevitabile, putând deveni acute pe măsură ce toxinele sunt eliminate.
Nu întrerupeţi cura - într-un timp relativ scurt vă veţi simţi încărcaţi de energie şi întineriţi, şi veţi avea o piele, un păr şi unghii mai sănătoase şi mai frumoase.
După detoxificare:
Odată eliminate substanţele nocive pentru organism - mai ales cofeina, nicotina, alcoolul, medicamentele luate fără reţetă, (despre cele prescrise discutaţi cu medicul curant) şi carbohidraţii procesaţi - vă veţi simţi mai uşori şi mai puţin balonaţi. Continuaţi să aveţi un comportament sănătos, minimizând consumul acestor substanţe sau chiar renunţând cu totul la ele şi înlocuindu-le cu alternative sănătoase.
Multe persoane care nu au încredere în programele de detoxificare, îşi protejează organismul împotriva acumulării de toxine prin consumul de alimente sănătoase şi evitarea produselor toxice. De obicei aceasta presupune consumul de alimente organice (fără pesticide şi care nu au fost modificate genetic), evitarea zonelor poluate şi mutarea în zone cu aer curat. De asemenea, ţin post de mai multe ori pe an.
Pe piaţă au apărut o mulţime de produse cu rol de detoxificare, de la Colon Cleanse, Colonix, Toxinout sau Intestinal Drawing Formula, până la kituri complexe de detoxificare şi programe şi protocoale diverse promovate de firme de renume sau cunoscute doar pe plan local.
Totuşi, alege cu atenţie produsele de detoxificare pe care le găseşti de cumpărat în comerţ, online sau prin reţele de distribuţie de tip MLM. Dacă aceste programe miraculoase de detoxificare a organismului îţi privează organismul de substanţe vitale, afectându-ţi sănătatea, mai bine renunţă.
Documentează-te bine înainte de a urma un astfel de regim. Dacă ai deja nişte boli diagnosticate şi aflate sub tratament curent, consultă-ţi mai întâi medicul. Este valabil şi în cazul postului, care nu este indicat în unele afecţiuni, după cum am arătat mai sus.
Pe piaţă au apărut o mulţime de produse cu rol de detoxificare, de la Colon Cleanse, Colonix, Toxinout sau Intestinal Drawing Formula, până la kituri complexe de detoxificare şi programe şi protocoale diverse promovate de firme de renume sau cunoscute doar pe plan local.
Totuşi, alege cu atenţie produsele de detoxificare pe care le găseşti de cumpărat în comerţ, online sau prin reţele de distribuţie de tip MLM. Dacă aceste programe miraculoase de detoxificare a organismului îţi privează organismul de substanţe vitale, afectându-ţi sănătatea, mai bine renunţă.
Documentează-te bine înainte de a urma un astfel de regim. Dacă ai deja nişte boli diagnosticate şi aflate sub tratament curent, consultă-ţi mai întâi medicul. Este valabil şi în cazul postului, care nu este indicat în unele afecţiuni, după cum am arătat mai sus.
Iată câteva exemple de metode de detoxificare promovate:
- program de detoxificare ce presupune consumul exclusiv de sucuri naturale care contribuie la reducerea numărului de toxine din materiile grase şi reziduale acumulate în colon. Din păcate, dacă nu consumi alimente solide, va trebui să foloseşti laxativ. Ceaiurile speciale, apa sărată şi clismele sunt doar câteva dintre metodele excelente de golire şi irigare a colonului.
- Programe de detoxificare pe bază de lichide cum ar fi Master Cleanse, program care constă în consumul pe o perioadă limitată a unei limonade din suc de lămâie, sirop de arţar, piper cayenne şi apă. Se presupune că această limonadă asigură organismului toţi nutrienţii de care acesta are nevoie pentru a funcţiona la parametri optimi, însă mulţi specialişti nu sunt de acord cu acest lucru, temându-se că lipsa de proteine, vitamine şi minerale poate fi dăunătoare organismului.
- eliminarea toxinelor din corp prin supunerea acestuia la temperaturi înalte. Şedinţele de saună sau Bikram Yoga (şedinţe de Yoga care au loc într-o cameră încălzită) sunt tehnici împământenite de stimulare a eliminării toxinelor prin inducerea transpiraţiei şi îmbunătăţirea circulaţiei. Doctorul şi naturopatologul Sat Dharam Kaur, care practică medicina la Centrul de Vindecare Trillium din Ontario, susţine că 100 de ore petrecute în astfel de saune îndepărtează prin transpiraţie 80% din toxinele acumulate în organismul unei persoane adulte.
- băile minerale sau homeopatice - sunt folosite adeseori ca metode de îndepărtare a toxinelor acumulate în piele.
- Clismele cu cafea pentru curăţarea intestinului gros fac parte dintr-o cunoscută terapie pentru curăţarea organismului de toxine şi vindecarea cancerului - terapia Gerson.
Timp de 3 zile la rând dar nu mai mult, se bea o fiertură din foi de dafin (15 g la o porţie) şi o rădăcină mare de pătrunjel (tot pentru o porţie). Se pun la fiert în 2 litri de apă şi se lasă pe foc până totul scade la jumătate. Lasă să stea în vasul în care a fiert de seara până dimineaţa. Dimineaţa o strecori şi o bei pe parcursul întregii zile, cu înghiţituri mici.
Detoxifică limfa, curăţă rinichii, precum şi oasele şi articulaţiile de sărurile depuse.
Dacă sunteţi prea intoxicat, puteţi să aveţi vome începând cu a doua zi sau chiar prima dar e de bine, nu trebuie să vă alarmaţi. De asemenea, din cauza sărurilor şi toxinelor eliminate, urina îşi poate schimba culoarea în roşu, până la brun. Îşi va reveni la normal după încetarea curei. În timpul celor 3 zile de cură dieta trebuie să fie una de cruţare.
FORMULA DE DETOXIFICARE A COLONULUI
Puteţi cumpăra toate ingredientele de la magazinele de produse naturiste, le amestecaţi într-un bol, după ce le râşniţi, le puneţi în cutii curate şi aveţi tratamentul pentru o lună sau chiar mai mult.
Ingrediente şi cantităţi:
- seminţe de in 500 grame
- tărâţe de psyllium 300 grame
- chimen 70 grame
- pătrunjel frunze (uscat) 20 grame
- oregano boabe 20 grame
- coriandru boabe 20 grame
- argilă 20 grame.
Dar oare pentru sănătate şi o viaţă bună contează numai ce intră pe gură şi ce rezultă după?
Nu, nicidecum, asta e doar o latură, deşi importantă, a vieţii noastre. Pe lângă ingurgitare/expulzare de alimente şi lichide, contează mult şi respiraţia/expiraţia, dar şi starea de optimism/pesimism.
În această postare însă dezbatem problema eliminării blocajelor de ordin material din corpul nostru prin detoxificare. Nu, nicidecum, asta e doar o latură, deşi importantă, a vieţii noastre. Pe lângă ingurgitare/expulzare de alimente şi lichide, contează mult şi respiraţia/expiraţia, dar şi starea de optimism/pesimism.
Produse pe care le-am folosit în curele de detoxificare, cu rezultate foarte bune:
- Thisilyn Mineral Cleanse Kit (Secom)
- Zeolith
- Detoxiplant
- Detoxisuplu
- Aloe Ferox
- Aloe gel
- clorofilă (foarte puternică)
- ceaiuri (de păpădie, urzică, soc, coada şoricelului, mătase de porumb, busuioc, năpraznic, etc.)
- apă purificată alcalinizată
- ceaiuri tibetane
- plasturi detoxifianţi pentru tălpile picioarelor,
- nucă neagră (tinctură sau capsule).
- Să vă fie cu folos !
S î n z i a n a 💜
PROGRAM DE DETOXIFIERE DE O ZI.DIFERITE RETETE NATURISTE DE CURATARE INTERNA
CUM SE POATE AJUNGE LA ACIDIFICAREA ORGANISMULUI
DEBARASEAZA-TE DE TOATE GRESELILE DIN DIETA TA
© Copyright 2015
Max's concept
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aici puteți posta mesajele cu impresii și sugestii pentru blogul nostru