Translate

22 ianuarie 2015

YOGA NUTRITIEI E BENEFICA SI LA INDEMANA ORICUI


Este evident că, în lumea întreagă, problema hranei este pe primul loc. Toţi oamenii încearcă să rezolve în primul rând această problemă, lucrează zilnic pentru asta, chiar luptă pentru ea - multe războaie, revoluţii şi revolte şi-au avut originile tocmai în hrana de zi cu zi, mai exact în lipsa ei. 

Dar această atitudine nu e decât un instinct pe care oamenii îl au în comun cu animalele. Puţini au înţeles importanţa spirituală a procesului de hrănire, de aceea majoritatea oamenilor nu ştiu încă cum să se hrănească. Observaţi-i la o masă: ei mestecă hrana în mod mecanic, inconştient, înghit fără să o mestece, îşi vântură în cap şi în inimă gânduri şi sentimente haotice, uneori chiar se ceartă sau se contrazic între ei în timpul mesei. Astfel ei îşi dereglează funcţionarea propriului organism: niciun proces nu se mai desfăşoară corect, nici digestia, nici secreţiile, nici eliminarea toxinelor. De mii de ani oamenii se îmbolnăvesc fără să ştie că răul provine din felul lor de a se hrăni. 

Dar cum ar trebui să se hrănească ca să nu se îmbolnăvească?

În primul rând, să mănânce în liniște.

Din punct de vedere spiritual, masa se începe printr-un moment de reculegere, când te conectezi mental la Creator, și chiar dacă nu (presupunând că ești ateu), faci o pauză și contempli vizual masa, preparatele diverse, iar apoi, continuând să nu vorbeşti, începi să mănânci în linişte ca să-ţi oferi cele mai bune condiţii pentru a primi elementele pregătite în laboratoarele naturii. Liniştea din timpul mesei nu trebuie privită ca un obicei coborât dintr-o mânăstire. Înţeleptul, când gustă prima înghiţitură, o mestecă până-i dispare din gură chiar înainte de a o fi înghiţit. Momentul cel mai important al unui proces sau al unei acţiuni este începutul ei, el fiind acela care dă semnalul pentru declanşarea tuturor forţelor şi mecanismelor, iar aceste forţe odată declanşate nu se opresc din drum, ele merg până la capăt. Dacă începi masa într-o stare armonioasă încă de la prima înghiţitură, tot restul mesei va decurge în armonie.

Mâncați calmi, alungând alte gânduri și mestecați totul bine!

Trebuie să mâncăm cu calm şi să mestecăm bine, pentru favorizarea digestiei, dar şi pentru un alt motiv: acela că,  gura, care este primul organ care primeşte hrana, este laboratorul cel mai important, dar şi cel mai spiritualizat. Gura joacă pe un plan mai subtil rolul unui adevărat stomac: ea absoarbe particulele eterice ale hranei, energiile cele mai fine şi mai puternice, iar materialele cele mai primitive sunt trimise apoi în stomac. Gura conţine aparate extrem de perfecţionate, glande situate pe limbă şi sub limbă, care au ca sarcină să capteze particulele eterice ale hranei. Nu trebuie să vă miraţi când auziţi de elementele eterice din hrană. De exemplu, un fruct e constituit din materii solide, lichide, gazoase și eterice. Materialele solide şi lichide ale fructului le cunoaşteţi bine. Parfumurile, mirosurile, aparţin domeniului aerului. Cât despre latura eterică, care este legată de culorile fructului şi mai ales de viaţa sa, aceasta este un domeniu ignorat şi complet neglijat, dar care este totuşi de cea mai mare importanţă, deoarece omul îşi hrăneşte corpurile sale subtile datorită particulelor eterice ale alimentelor. 



Omul nu posedă numai un corp fizic ci şi alte corpuri subtile, sediile funcţiilor sale psihice şi spirituale: corpul eteric, astral, mental, cauzal, budic, atmic. Se pune deci problema modului în care să-şi alimenteze aceste corpuri subtile care, din cauza neştiinţei omului, rămân adesea fără hrană. Omul ştie aproape tot ceea ce poate oferi corpului său fizic (aproape, deoarece majoritatea oamenilor consumă carne, ceea ce e dăunător pentru sănătatea lor fizică şi psihică), dar el nu ştie să-şi alimenteze celelalte corpuri: corpul eteric (sau corpul vital), corpul astral (sediul sentimentelor şi al emoţiilor), corpul mental (sediul intelectului) şi cu atât mai puţin celelalte corpuri superioare.

Faceți pauză din când în când și respirați!

Masticaţia priveşte numai corpul fizic. Pentru corpul eteric trebuie să adăugăm respiraţia. La fel cum aerul întreţine flacăra (ştiţi că trebuie să suflaţi asupra focului ca să îl reaprindeţi),aşa şi respiraţiile profunde din timpul mesei vor produce o combustie mai bună. Digestia este o combustie la fel ca şi respiraţia şi judecata; numai gradul de căldură şi puritatea materiei diferă de la un proces la celălalt. Deci, mâncând, trebuie să vă opriţi din când în când şi să respiraţi profund, astfel ca această combustie să permită corpului eteric să extragă hrana din particulele cele mai subtile. 

Corpul eteric este purtătorul vitalităţii, al memoriei şi sensibilităţii, şi veţi beneficia astfel de o bună dezvoltare a sa. Corpul astral se hrăneşte cu sentimente, cu emoţii, cu elemente care sunt alcătuite dintr-o materie mult mai fină decât particulele eterice. Oprindu-vă câteva momente cu iubire şi recunoştinţă asupra alimentelor, veţi pregăti corpul astral să extragă din ele particule mai preţioase decât particulele eterice. Când corpul astral a absorbit aceste elemente, el are toate posibilităţile să trezească sentimente de un nivel extrem de înalt: iubirea întregii lumi, senzaţia de fericire, de pace, de trăire în armonie cu natura.

Din nefericire, oamenii sunt pe cale să piardă din ce în ce mai mult aceste senzaţii: ei nu mai simt această protecţie, această bunăvoinţă, această iubire, această prietenie a obiectelor, a copacilor, a munţilor, a stelelor. Ei sunt temători, tulburaţi, şi chiar când sunt la ei acasă, în siguranţă, chiar şi în timpul somnului, ei au impresia că sunt ameninţaţi. Aceasta este doar o impresie subiectivă, deoarece nu sunt atât de ameninţaţi, dar în interiorul lor ceva se destramă şi ei nu se mai simt protejaţi de Mama Natură deoarece corpul lor astral nu şi-a primit hrana. Hrăniţi-vă corpul astral şi veţi trăi o senzaţie de binefacere de nedescris, care vă va determina să vă exprimaţi cu generozitate şi bunăvoinţă. Dacă aveţi de rezolvat probleme importante, veţi şti să vă arătaţi deschişi, înţelegători şi să faceţi concesii.

Un Iniţiat se concentrează asupra hranei pentru a-şi hrăni corpul său mental, el închide chiar ochii ca să se concentreze mai bine. Hrana reprezintă pentru el o manifestare a Divinităţii, iar el se străduieşte să o studieze sub toate aspectele: de unde vine, ce conţine, care sunt calităţile care-i corespund, ce entităţi invizibile s-au ocupat de ea, căci fiinţele invizibile lucrează asupra fiecărui copac şi asupra fiecărei plante. Cu spiritul absorbit în aceste reflectări, el extrage din hrană elemente superioare acelora care se găsesc în planul astral. Şi astfel apare în cazul lui claritatea şi înţelegerea profundă a vieţii şi a lumii. După o masă luată în asemenea condiţii, el pleacă cu o înţelegere atât de luminoasă a evenimentelor, încât este gata să înfăptuiască cele mai mari lucrări cu ajutorul gândului.

Cei mai mulţi oameni îşi închipuie că e suficient să citească, să studieze ca să-şi dezvolte capacităţile intelectuale. Nu, studiul, reflexia, sunt activităţi indispensabile, dar insuficiente; corpul mental trebuie să fie şi el hrănit în timpul meselor ca să devină rezistent la eforturi prelungite.

Corpurile astral şi mental sunt suporturile, unul al sentimentului, celălalt al gândului, iar aceste două corpuri au nevoie să primească o hrană adecvată pentru ca omul să-şi poată asuma responsabilităţile sale în domeniul afectiv şi intelectual

În afara corpurilor eteric, astral şi mental, omul posedă alte  corpuri cu o esenţă mult mai spiritualizată - corpurile: cauzal, budic şi atmic, sediile judecăţii, ale sufletului şi spiritului, care trebuie la rândul lor hrănite. Le puteţi hrăni lăsându-vă străbătuţi de un sentiment de recunoştinţă în faţa Creatorului. Acest sentiment de recunoştinţă, pe care oamenii îl pierd din ce în ce mai mult, vă va deschide porţile celeste prin care veţi primi cele mai mari binecuvântări.  În acel moment totul vi se va descoperi şi veţi vedea, veţi simţi, veţi trăi! 

Transmiteți-i un gând de mulțumire și recunoștință Mamei Pământ și Tatălui Divin!

Recunoştinţa este capabilă să transforme materia grosieră în lumină, în bucurie, şi trebuie să învăţăm să o folosim. Dacă veţi reuşi să vă alimentaţi cele trei corpuri superioare, particulele subtile pe care le-aţi captat astfel vor fi distribuite peste tot, în creier, în plexul solar, în toate organele. Veţi începe să realizaţi că aveţi alte nevoi, alte bucurii, de o natură superioară, şi astfel vi se vor deschide cele mai mari posibilităţi.

După ce aţi terminat de mâncat, nu trebuie să începeţi imediat vreo discuţie sau să depuneţi vreun efort fizic, dar nici nu este bine să vă întindeţi în pat sau pe vreun scaun sau fotoliu o oră, două. Când aţi terminat de mâncat, rămâneţi liniştiţi un moment făcând câteva respiraţii profunde care vă vor permite o bună repartiţie a energiilor în organism. Vă veţi simţi atunci extrem de bine dispuşi, capabili să depuneţi orice fel de efort.

Nu este suficient să începeţi masa într-o formă convenabilă, trebuie să o şi încheiaţi în cel mai bun chip posibil ca să oferiţi un impuls eficient diferitelor activităţi care vă aşteaptă. Nu uitaţi că fiecare activitate îşi are propriul început, iar acest început reprezintă un moment esenţial.

Unii îşi imaginează că trebuie să mâncăm mult pentru a fi sănătoşi şi puternici. Nu este adevărat, dimpotrivă: mâncând mult, obosim organismul, îl împiedicăm şi îi blocăm procesele digestive, ceea ce antreneză eforturi inutile pe care apoi este imposibil să le eliminăm. Iată cum apar tot felul de boli din cauza acestei idei greşite, că trebuie să mâncăm mult ca să fim sănătoşi. În realitate, foamea este aceea care vă prelungeşte viaţa. Dacă vă ridicaţi de la masă fără să fi făcut abuz, refuzând chiar câteva înghiţituri, veţi purta încă în voi dorinţa de perfecţiune, iar corpul eteric va primi impulsuri ca să caute în regiunile superioare elemente ce vor umple golul lăsat de alimente. 



Stă scris în Evanghelii: "Sunteţi temple ale Dumnezeului Viu". Nu trebuie deci să murdăriţi aceste temple sau să introduceţi în ele elemente impure. 

Dacă oamenii ar şti în ce ateliere celeste au fost ei zămisliţi, ar fi mult mai atenţi la hrana pe care o folosesc la construirea templului în care Dumnezeu ar putea veni să locuiască. Din păcate, consumând carne, majoritatea lor seamănă mai degrabă a cimitire pline de cadavre decât a temple.

Fiecare creatură, animală sau umană, este pusă să aleagă o anumită hrană şi această alegere este întotdeauna plină de semnificaţie. Dacă vreţi să ştiţi care sunt rezultatele unei alimentaţii cu carne, mergeţi la grădina zoologică, priviţi animalele carnivore şi vă veţi lămuri imediat. Animalele carnivore sunt animale de temut care răspândesc în jurul lor un miros foarte puternic, în timp ce erbivorele au în general emanaţii  mult mai slabe. Hrana pe care o absorb nu le face nici violente, nici agresive, în timp ce animalele carnivore devin iritabile în prezenţa cărnii. La fel, oamenii care mănâncă carne sunt împinşi mult mai mult spre o activitate brutală şi distructivă.

Diferenţa dintre hrana cu carne şi cea vegetariană constă în cantitatea de raze solare pe care acestea le conţin. Fructele şi legumele sunt atât de impregnate de lumina solară încât putem spune că ele sunt o condensare a luminii. Când mâncăm un fruct sau o legumă, absorbim, în mod direct, lumină solară care lasă foarte puţine resturi în noi. Carnea este mult mai săracă în lumină solară pentru că ea putrezeşte rapid. Ori, tot ceea ce putrezeşte rapid e nociv pentru sănătate.

Carnea mai este nocivă şi din alt motiv. Atunci când animalele sunt duse la abator, ele presimt pericolul, ştiu ce le aşteaptă şi starea de frică le înnebuneşte. Această frică provoacă o dereglare în funcţionarea glandelor lor care încep să secrete o otravă. Nimic nu poate să elimine această otravă; ea pătrunde în organismul omului care mănâncă carne, ceea ce nu este favorabil nici pentru sănătatea, nici pentru longevitatea sa. Veţi spune: "Da, dar carnea este delicioasă!". Poate, dar voi nu vă gândiţi decât la satisfacţiile voastre. Nu contează decât plăcerea de moment, chiar dacă trebuie să o plătiţi cu viaţa numeroaselor animale şi chiar cu distrugerea voastră. 

În plus, trebuie să ştiţi că tot ceea ce absorbim ca hrană se transformă în interiorul nostru într-o antenă care captează unde bine determinate. Astfel, carnea ne leagă de lumea astrală. În regiunile inferioare ale lumii astrale mişună fiinţe care se devorează între ele ca fiarele, şi astfel, mâncând carne, suntem zilnic în contact cu frica, cruzimea şi simţămintele animalelor. Acela care mănâncă carne întreţine în corpul său o legătură invizibilă cu lumea animală şi ar fi înspăimântat dacă şi-ar vedea energiile proprii şi culorile aurei. În sfârşit, atunci când ai luat viaţa unui animal, te-ai încărcat cu o mare responsabilitate. 

Aici este vorba despre încălcarea legii: " Să nu ucizi". De altfel, în Facerea, înainte de izgonire, Dumnezeu i-a dăruit omului hrana sa. El îi spune simplu:"Iată, îţi dăruiesc toate ierburile care au seminţe şi toţi pomii care au fructe cu sâmburi: aceasta va fi hrana ta".  

Atunci când ucidem animalele ca să le mâncăm, nu le luăm numai viaţa, ci şi posibilitatea de a evolua, posibilitatea pe care natura le-a dăruit-o în această existenţă. De aceea, în invizibil, fiecare om este însoţit de toate sufletele animalelor pe care le-a mâncat. Aceste suflete îi cer despăgubiri spunându-i: "Ne-ai lipsit de posibilitatea de a evolua şi de a ne instrui, deci, de acum înainte, tu vei fi acela care te vei ocupa de educaţia noastră". Animalele au un suflet şi acela care le-a mâncat carnea este obligat să suporte în el prezenţa sufletului acestora. Această prezenţă se manifestă prin stări ce aparţin lumii animale. De aceea, dacă el doreşte să-şi dezvolte fiinţa superioară, va întâmpina greutăţi, celulele animale nu vor asculta de dorinţele exprimate de el, deoarece ele au o dorinţă proprie orientată împotriva omului.

Aceasta explică multe manifestări ale oamenilor, manifestări care aparţin în realitate regnului animal şi nu celui uman.

Hrana absorbită intră în sângele nostru şi de acolo atrage entităţile care îi corespund.

Stă scris în Evanghelii: "Acolo unde se află cadavre, acolo se adună vulturii". Acest lucru este adevărat pentru cele trei lumi: fizică, astrală, mentală. Deci, dacă vreţi să fiţi sănătoşi în toate cele trei planuri, nu atrageţi vulturii cu ajutorul cadavrelor. Cerul nu se manifestă prin intermediul indivizilor care se lasă invadaţi de impurităţi fizice, astrale, mentale. Carnea reprezintă violenţa în plan fizic, senzualitatea în planul astral şi egoismul în planul mental.

În aparenţă, războiul dintre oameni se datorează unor probleme economice, politice, dar în realitate el este consecinţa tuturor masacrelor înfăptuite asupra animalelor. Legea justiţiei e implacabilă: ea îi obligă pe oameni să plătească, vărsând tot atâta sânge cât au făcut ei să curgă omorând animalele. Milioane de litri de sânge risipiţi pe Pământ strigă Cerului răzbunare! Evaporarea acestui sânge atrage nu numai microbii, dar şi miliarde de larve şi entităţi inferioare ale lumii invizibile.  

Nu degeaba e scris in Biblie:"Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte".
Dacă oamenilor nu le convine să aplice această lege, Dumnezeu o aplică în felul Lui. Doar nu au scris prostii în Biblie. Cât sânge curge de la animalele ucise şi mâncate de oameni, atâta sânge va curge din oameni drept plată.  

Pentru un om ucis al cărui criminal nu a fost găsit ca să îşi ia pedeapsa, Dumnezeu i-a sfătuit pe cei ce-L  urmează să ia juninca cea mai frumoasă din cea mai apropiată localitate şi să o sacrifice în locul criminalului care ar fi trebuit pedepsit. Pentru că în ochii Lui curge aceeaşi viaţă în sângele oamenilor ca şi în cel al animalelor, şi aceeaşi energie a sufletului în toate fiinţele, chiar dacă animalele sunt, în felul lor, incomplete faţă de oameni pentru că nu pot vorbi, din care cauză le credem și fără rațiune. În plan subtil, oamenii sunt legaţi foarte mult de energia animalelor vii, chiar dacă acum nu vă puteţi imagina cum se întâmplă asta. Deci iată, plata pentru sângele vărsat nu e iertată, ea trebuie dată într-un fel sau altul, pentru echilibrul Naturii.

Pe lângă războaiele distrugătoare de pe planetă, iată că omul începe să fie aproape vânat pentru organele sale, pentru a fi transplantate în corpurile altor oameni cu bani şi care nu vor să moară. Şi asta e tot o formă de plată pentru sângele vărsat al animalelor şi iată că nici medicina umană nu slujeşte doar binele în lume, pentru că acest fel de medicină, deşi pretinde că face bine în planul fizic, în plan energetic face foarte mult rău.

Prima poruncă este "Să nu ucizi", adică să nu curmi viaţa dată de Creator, indiferent cărei fiinţe care trăieşte pe Pământ. Acest tip de energie este foarte limitată în Univers, ea nu trebuie irosită în van. De aceea oamenii chiar plătesc, indiferent dacă ştiu sau nu despre ce e vorba, totul fiind scris şi înregistrat în Cartea Mare a Naturii. Ei pot plăti chiar în grupuri mari, la nivel de popor sau grup de popoare, nu doar la nivel de individ. 

Noi omorâm animalele, dar natura este un organism, şi ucigând animalele, noi nu facem decât să dereglăm anumite glande ale acestui organism: în acel moment funcţiile i se modifică, apare un dezechilibru şi nu trebuie să ne mirăm dacă după un timp războiul izbucneşte în lumea oamenilor.

Da, milioane de animale au fost masacrate pentru a fi mâncate fără să se cunoască faptul că, în lumea invizibilă, ele erau legate de oameni, iar aceştia trebuie să moară împreună cu ele. Când omorâm animale nu facem altceva decât să masacrăm oameni. Toţi spun că pacea trebuie să domnească în lume, că războaiele trebuie să înceteze... 


Dar războaiele vor continua atât timp cât vom continua să omorâm animalele, pentru că, omorându-le, ne distrugem de fapt pe noi înşine.
Este adevărat că, la un moment dat, se spune în Biblie că este voie să se mănânce şi carne de la anumite animale, dar să nu uităm că asta a fost după Potopul lui Noe, când nu mai era nici urmă de plante sau copaci şi nici posibilitatea de a le cultiva nu a mai fost timp de câţiva ani buni. Această derogare de a mânca și carne a fost dată pe termen scurt pentru a salva specia  umană.

Trebuie să înţelegeţi un lucru simplu, la care poate nu v-aţi gândit până acum: celulele animale au propriul lor ADN, care nu este anihilat prin prepararea cărnii. Acel ADN străin introdus în corpul vostru perturbă programul propriilor voastre celule, scris în ADN-ul vostru. Nu este de mirare că astfel apar celule care se dezlănţuie crescând haotic şi producându-vă cancere, tumori, chiste şi alte boli ciudate care vă provoacă multă suferinţă. Deşi au fost invocaţi mulţi alţi factori de îmbolnăvire, o să vedeţi singuri că toţi acei factori nu mai au aproape nicio influenţă asupra sănătăţii voastre după ce aţi renunţat la consumul de carne sub orice formă.

Conform tradiţiei, înainte de alungarea sa, Adam avea o înfăţişare luminoasă şi toate animalele îl iubeau, îl respectau, îl ascultau. După alungarea sa, Adam şi-a pierdut acea înfăţişare iar animalele s-au transformat în duşmanii săi. Există o motivaţie pentru care animalele şi-au pierdut încrederea în om, că păsările zboară când acesta se apropie, iar toate creaturile îl consideră duşman: el a căzut din înălţimile spirituale unde se afla.  

Ascultaţi plânsul animalelor. Vaca plânge încontinuu. Zoroastru (Zarathustra) şi-a consacrat întreaga viaţă salvării  animalelor şi transformării omului, ajungând să întemeieze o adevărată religie. Deşi în tinereţe era numit Zarathustra - omorâtorul de cămile, întreaga lui viaţă s-a schimbat total din momentul în care a auzit plânsul vacii. Unul dintre cei mai mari iluminați ai lumii - Budha - a murit în urma consumului de carne, chiar a doua zi dupa ce a mâncat carne de porc, iar Mohamed a murit a doua zi dupa ce a mâncat carne de capră. Odată ce ei au atins un nivel de energie de vibraţie foarte înaltă, atunci când primeau din astral revelaţii, au devenit incompatibili cu această energie de vibraţii foarte joase, malefică, şi astfel s-a ajuns la moartea lor subită. 

Iată că, deși au înțeles multe lucruri, au înțeles puțin sau deloc această parte din marea Carte a Naturii legată de nutriție. 

Dumnezeu a creat temple în care să depoziteze şi să trimită necontenit energia inteligentă şi acestea sunt corpurile tuturor fiinţelor de pe planetă.Toate aceste corpuri au rolul de a spiritualiza şi transforma acea parte a materiei care nu are viaţă. Animalele au rolul de a alimenta planeta, natura şi a ne transmite nouă energie vitală, corpurile lor fiind canale prin care energia curge liber, fără blocaje. Ele sunt adevărate baterii, acumulatori şi alimentatori aici pe pământ şi de aceea, din punct de vedere energetic, în plan subtil, suntem extrem de legaţi de ele.

Animalele sunt entități care s-au reîncarnat pentru noi, ca să ne ajute în diferite moduri. Oamenii primitivi au studiat animalele ca să învețe cum să trăiască pe pământ și cum să se hrănească. Iar acum ne învață cum trebuie să iubim. Ei da, animalele de companie pot face asta.

Acum cred că veţi înţelege mai bine acele pasaje din Biblie care fac referire la legătura dintre animale şi oameni.

Este foarte important ca omul să îşi găsească frumuseţea primordială supunându-se din nou legilor iubirii şi înţelepciunii, iar atunci el se va împăca cu toate regnurile creaţiei, acest lucru va reprezenta venirea Împărăţiei Domnului pe Pământ.


SEMNIFICAŢIA BINECUVÂNTĂRII (CONSACRĂRII) HRANEI

În vremurile noastre, cele mai multe alimente sunt otrăvite cu tot felul de substanţe chimice, nu mai găsim nimic pur sau proaspăt; fructele, legumele, sunt cultivate cu îngrăşăminte nocive şi peştii sunt pescuiţi în mări sau râuri poluate. În curând nu se va mai putea trăi pe Pământ. Majoritatea oamenilor se distrează văzând că ceilalţi pot muri otrăviţi şi sunt mulţumiţi că fac afaceri şi câştigă bani!

Depinde foarte mult de noi ca hrana să fie acceptată de organism şi rugăciunile, binecuvântările dinaintea mesei servesc tocmai la buna pregătire şi asimilare a hranei, ba chiar la transformarea ei din punct de vedere energetic.

Cât priveşte hrana vegetală, Dumnezeu a impregnat-o deja cu viaţă prin servitorii lui: soarele, vântul, stelele, pământul, apa. Dar şi rugăciunile, cuvintele şi gesturile (de exemplu semnul crucii) făcute în timpul preparării şi servirii mâncării învelesc hrana cu emanaţii şi fluide care o pregătesc să intre în armonie cu aceia care o vor consuma. Ei îşi formează astfel, în corpurile lor subtile, o deprindere ce le va permite să primească întreaga bogăţie conţinută de acea hrană.

Această problemă a binecuvântării hranei nu este prea bine înţeleasă şi nici chiar preoţii nu ştiu de ce trebuie să binecuvânteze vinul şi anafura.  

Binecuvântarea are ca scop îmblânzirea hranei. Trebuie să înţelegeţi că hrana îşi are propria sa viaţă, propria sa energie, iar vibraţiile sale nu sunt întotdeauna în acord cu ale noastre. Trebuie să o magnetizăm, să-i dăruim câteva particule din noi înşine, pentru a-i reorienta mişcările şi a ne-o face prietenă.
Putem surâde alimentelor, aşa cum procedăm cu un animal pe care dorim să îl îmblânzim. Animalele, plantele, fiinţele, au nevoie să simtă iubirea pentru a se îmblânzi. La fel se întâmplă şi cu hrana şi chiar cu medicamentele. Pentru ca un medicament să fie într-adevăr acceptat de organism şi pentru a acţiona eficient asupra lui, trebuie să lucraţi asupra materiei sale eterice. Chiar şi o piatră poate vibra cu prietenie sau cu ură în mâinile voastre. Dacă ştiţi cum să o atrageţi de partea voastră, ea vă va proteja, vindeca. Regăsim această lege în toate domeniile existenţei.

Similar, când vă instalaţi într-o cameră nouă sau locuinţă nouă, la început vă simţiţi inconfortabil, locul vi se pare străin, poate chiar vă repugnă. Dar după un timp, vă simţiţi acasă şi sunteţi fericiţi ori de câte ori vă întoarceţi în acel loc, pentru că el a început să vibreze cu viaţa voastră.

La fel se întâmplă şi într-un cuplu. După ce un bărbat şi o femeie convieţuiesc o perioadă împreună, dacă reuşesc să îşi sincronizeze vibraţiile sufleteşti, atunci cuplu va dezvolta o energie tot mai mare şi o aură proprie, curată, luminoasă, ce îi va ţine împreună pe veşnicie şi care le va permite să evolueze împreună spiritual până la cel mai înalt nivel. Pentru asta însă condiţia este fidelitatea, loialitatea şi sentimentele sincere, pentru că orice altă energie străină adusă de unul dintre partenerii cuplului va produce o fisură în aura şi câmpul energetic comun. Pe măsură ce vor creşte numărul de găuri din aura cuplului, cei doi parteneri vor deveni tot mai desincronizaţi şi deci se vor simţi tot mai străni unul faţă de altul. Ei pot menţine relaţia de dragul unor aparenţe, dar acel cuplu nu va mai avea şanse să evolueze spiritual şi nici ca relaţia lor să le mai aducă veo satisfacţie sau împlinire. Ca o observaţie, nu degeaba, femeile care au avut relaţii cu mulţi bărbaţi înainte să procreeze, au făcut copii cu dizabilităţi, sau bolnăvicioşi, sau neadaptabili, sau care au trăit puţin,ş.a.m.d., pentru că o astfel de femeie a preluat multe energii sau coarde energetice în aura sa de la mai mulţi parteneri şi a transmis copilului o energie impură. Botezul copilului are darul de a înlătura în totalitate, sau măcar parţial, aceste energii preluate până la naşterea sa.

Trebuie să ştii că de la fiecare relaţie rămâi în aura ta cu o coardă energetică de care, bineînţeles,  poţi scăpa, trecând printr-o perioadă de post, rugăciune şi chiar abstinenţă şi abia apoi ar trebui să îţi cauţi un alt partener sau parteneră cu care să poţi vibra la unison. 

Iată că, din punct de vedere energetic, aproape toate conceptele biblice pot fi explicate foarte simplu. 

Cu atât mai mult cele legate de hrana noastră.

De ce atunci oamenii nu cred că trebuie făcut ceva şi cu hrana? De pildă să stai aproape de hrana pe care vrei să o mănânci mai multe minute în şir, consacrând-o divinităţii prin recunoştinţă, mirosind-o, bucurându-vă de culorile şi de textura ei, privind-o cu iubire, vorbindu-i în gând, şi abia apoi să treceţi la prima înghiţitură. 

Practic faceţi o mică meditaţie înainte şi în timpul mesei. Dacă între timp luaţi şi legătura, mentală desigur, cu Cerul, aceasta se va putea numi cu adevărat Yoga nutriţiei.

De ce este indicată Yoga nutriţiei?

În primul rând pentru că hrana, înainte să ajungă în farfuria voastră, a zăcut prin tot felul de locuri şi a preluat de peste tot o gamă întreagă de energii. Chiar şi în timpul preparării ei a preluat din energia bucătarului. De aceea hrana nu rezonează cu voi, vă este străină. 

Dacă nu iubiţi un aliment, este mai bine să nu îl mâncaţi, fiindcă el se va transforma în organismul vostru într-un duşman. Să nu mâncaţi niciodată ceea ce nu vă place!

Luaţi un fruct, ţineţi-l cu respect, priviţi-l cu iubire: el va deveni prietenul vostru, va vibra cu totul altfel. Este ca o floare care se desprinde şi vă dăruieşte parfumul ei.

Marii Iniţiaţi savurează cu ochii închişi fiecare îmbucătură, mestecând-o îndelung, în linişte, până se topeşte de tot în gură şi alunecă singură pe gât. Între timp se gândesc cu recunoştinţă la cei ce au contribuit la producerea ei şi la Cer, căruia îi consacră întreaga transformare energetică a hranei asimilate.

E chiar mai bine dacă, atunci când iei un fruct în mână, îi vorbeşti cu amabilitate, chiar şi numai în gând, mulţumindu-i că a crescut şi s-a dezvoltat pentru a te hrăni pe tine pentru că, atunci când îl vei mânca, el va începe deja să lucreze pentru tine.  

Deci iată cât de mult contează ce fel de hrană consumăm şi ce fel de energii absorbim prin acea hrană.

Învăţaţi să treziţi toate puterile care sunt adormite în voi de veacuri de inerţie şi de stagnări. Concentraţi-vă, meditaţi, rugaţi-vă, faceţi exerciţii. Trebuie să aveţi întotdeauna dorinţa de a adăuga ceva în plus vieţii, de a evolua spre ceva mai pur şi mai subtil.

Însă orice efort aţi face în această direcţie, nu uitaţi că un pas important este să renunţaţi la consumul de carne şi produse de carne, să spuneţi nu uciderii altor fiinţe cărora tot Dumnezeu le-a dat viaţă conform planurilor ştiute numai de El şi să începeţi să respectaţi cele 10 mari porunci, şi prin asta, însăşi Creaţia. 

Numai aşa veţi putea evolua spre fiinţele de lumină pure și inteligente din astral, spre spiritele înalte ale Cerului din care, prin aceste transformări, și voi veți putea face parte și, odată ce aţi ajuns acolo, acolo veți rămâne şi  nimic nu vă va mai putea trage în jos, în lumea spiritelor joase, grosiere, întunecate.


           î z i a n a 💜 


Articol inspirat din "Yoga nutriţiei" - Omraam Mikhael Aivanhov.

Iată ce vede Dumnezeu de sus! Din cauza asta El nici nu ne mai poate privi, şi-a întors complet faţa de la noi. În aceste condiţii, degeaba mai aşteptăm ajutorul şi minunile Lui.



Ar fi necesar câte un moment de reculegere, seara şi dimineaţa, pentru cele peste 150 de miliarde de animale ucise de oameni în fiecare an pe acest pământ. Legea atracţiei universale funcţionează şi la acest capitol, să nu uitaţi niciodată asta !


© Copyright 2015 
Max's concept

Niciun comentariu: