Translate

21 octombrie 2015

22 DE REMEDII CU INGREDIENTE DIN CASA

Cât de mult timp și bani iţi petreci, fiind bolnav, cu mersul la doctor și cu luatul  medicamentelor, în încercarea de a ajuta sau vindeca o boală?

Nu te mai grăbi să iei pastile farmaceutice și medicamente care pot determina diferite efecte negative. Încearcă aceste remedii minunate, naturale și la îndemână, ele fiind căi de atac deja dovedite, care ajută la eliminarea durerilor, fără efecte secundare în schimb. Acestea vor oferi, de asemenea, sistemului digestiv, un impuls sănătos!

Coriandrul

Se fierbe o linguriţă de seminţe de coriandru într-o cană de apă clocotită, care vă va ajuta în lupta contra unui nivel ridicat de colesterol.







Muştar pulbere

Pentru a scăpa de congestie, amestecaţi o lingură de praf de muştar cu un litru de apă caldă și apoi înmuiaţi picioarele în apă. Vă rugăm să rețineți că, cataplasmele cu muștar, au fost folosite în mod tradițional pentru a trata tusea, răceala şi gripa.



Cimbrul


Primul ajutor în caz de tuse și dureri în gât este o infuzie de cimbru. Se amestecă o lingură de cimbru uscat cu o cană de apă clocotită. Se strecoară şi se bea. Pentru a ușura balonarea, se amestecă o linguriță de cimbru cu o cană de apă clocotită şi se strecoară înainte de a o bea.




Curcumă (turmeric)

Pentru a scădea temperatura corpului, amestecaţi 1/2 linguriță de curcumă
pulbere cu o cană de lapte cald şi adăugaţi apoi
o linguriță de miere.






Chimion (cumin)

Se fierbe o cană de apă cu o linguriţă de chimen și se lasă să se infuzeze pentru câteva secunde. Se răcește și se bea, cu înghiţituri mici, pentru a calma simptomele răcelii.





Sarea

Sarea este un remediu eficient pentru durere şi acţionează ca un puternic dezinfectant. Se prepară o soluție de sare și apă și se freacă zona cu muşcătura de
insectă sau, după caz, clătiți gura cu apă cu sare de mai multe ori pe zi, pentru a dezinfecta gura și gâtul.





Menta

Pentru tratamentul durerilor abdominale şi a crampelor, se prepară o infuzie din o jumătate de linguriţă de frunze de mentă uscate la o cană de apă clocotită. Se strecoară înainte de a bea.



Seminţe de ţelină

Pentru a scăpa de retenţia de lichide, se prepară o infuzie diuretică prin zdrobirea a o jumătate de linguriță de semințe de țelină, care se vor pune într-o ceaşcă de apă
clocotită, apoi se vor lăsa să se înmoaie timp de 20 de minute.

Această infuzie poate fi utilizată și pentru a grăbi sosirea unui ciclu menstrual întârziat. De asemenea, ajută la tratarea hipertensiunii arteriale și a anxietăţii.



Ienibahar (Jamaica piper, piper, piper mirt sau Pimenta)


Pentru a scăpa de dureri musculare, măcinaţi enibahar sub formă de pulbere,
apoi adăugaţi puțină apă pentru a obține o pastă mai groasă ca textură.
Aplicaţi pe o bandă din cârpă curată și puneţi-o pe zona dureroasă.




Piperul roșu



Pentru dezinflamarea sinusurilor, se presară puţin ardei roşu pe produsele alimentare sau se face gargară cu apă pentru a calma o durere în gât. În plus, piperul cayenne suprimă pofta de mâncare şi accelerează metabolismul. Presăraţi un pic pe periuţa de dinţi sau adăugați-l la o cană de apă și faceţi gargară, sau doar vă clătiţi gura, pentru a preveni bolile gingiilor, pentru  accelerarea vindecării gingivitei și tratarea durerilor de dinţi. Puteți pregăti, de asemenea, o soluție din o linguriţă de piper cu o cană de apă și să o aplicaţi pe zona afectată.



Piperul negru măcinat

Pentru a opri sângerarea, se presară o cantitate generoasă de piper negru peste tăietură, care va neutraliza sângerarea şi durerea.




Cuișoare

Mestecă o rădăcină sau un cățel, pentru a elimina respiraţia urât mirositoare sau pentru a trata durerile dentare. Se pune pe dinte şi se ţine acolo până când durerea dispare. Puteți, de asemenea, mesteca 3-4 căţei sau rădăcini pentru a calma greața sau o durere în gât.


Scorțişoara

Pentru a ridica nivelul colesterolului bun în corpul tău, amestecă 1/2 de
linguriţă de scorţişoară într-o ceaşcă de cafea sau ceai.
Pentru tratarea durerii articulare, ar trebui să încercați 1/2 de linguriţă de scorţişoară amestecată cu o  linguriţă de miere.


Scorţişoara poate fi, de asemenea, folosită pentru a atenua crampele menstruale. Trebuie doar să adăugați un pic de scorţişoară la cafea și ceai sau să o presăraţi pe alimente.




Seminţele de chimen

Mestecarea chimenului ajută la ameliorarea gazelor. 

O infuzie poate fi, de asemenea, preparată prin înmuierea unei linguriţe de chimen într-o cană de apă clocotită. Se strecoară înainte de a bea.





Pudră de usturoi

Praful de usturoi este un exterminator natural de țânțari. Faceți
o pastă din praf de usturoi și apă, care poate fi aplicată la punctele unde aveţi
puls (calde), în spatele genunchilor, gleznelor, o picătură sau două pe
obraji, pe faţă şi gât.
Asigură-te că e aplicată departe de ochii tăi.



Seminţele de fenicul


Mestecarea de semințe de fenicul poate atenua respiraţia urât mirositoare şi calma crampele stomacale. O infuzie poate fi preparată prin înmuierea unei lingurițe de semințe de fenicul într-o cană de apă clocotită. Strecuraţi înainte de a bea. Spargeţi semințele un pic înainte de infuzare. Acest lucru vă ajuta pentru a trata şi gazele.




Semiţele de mărar

Încercați să înghițiţi o linguriță de semințe de mărar pentru a opri sughiţul. În plus, mestecarea de semințe din această plantă va reduce respiraţia urât mirositoare.





Ghimbirul


Pentru oprirea stărilor de greaţă, se prepară o infuzie din 1/2 de linguriță de ghimbir la o cană de apă fierbinte. Se strecoară înainte de a bea. Alternativ, mestecarea de ghimbir proaspăt poate fi cu atât mai eficientă.
Pentru a reduce durerile de cap, faceţi o pastă prin amestecarea ghimbirului cu apă și ungeţi zona dureroasă. Pentru ameliorarea tusei și arsurilor la stomac, se amestecă o jumătate de linguriţă de ghimbir cu o linguriţă de miere.



Foile de dafin

Pentru a trata mătreaţa, înmuiaţi un pumn de frunze de dafin într-un litru de apă - se aduce la fierbere și apoi se ia de pe foc. Acoperiți apa timp de 20 minute până se răcește lichidul. Se toarnă pe păr şi se lasă să stea timp de 45 - 60 de minute. La sfârşit, clătiți bine părul.




Cardamomul

Pentru a ajuta digestia, se prepară o infuzie din o linguriță de cardamom cu o cană de apă clocotită. După infuzare, beţi înainte de fiecare masă.

  



Anasonul

Pentru congestie rezultată din alergii, răceli sau gripă, precum și ca ajutor pentru stomac deranjat și pentru gaze, se prepară un ceai prin înmuierea unei lingurițe de semințe de anason într-o ceaşcă de apă clocotită. Se strecoară înainte de a bea. În plus, mestecarea de seminţe de anason este eficientă pentru tratarea respiraţiei urât mirositoare.



Busuiocul
Pentru calmarea tusei, se prepară o infuzie de frunze de busuioc uscate: o linguriță la o cană de apă fierbinte. Strecurați apoi frunzele și adăugați miere.





S E R E N A

© Copyright 2015 MAX'S CONCEPT


Niciun comentariu: