Translate

18 octombrie 2013

DE CE AR TREBUI SĂ LUĂM SUPLIMENTE NUTRITIVE DIN CÂND ÎN CÂND


Longevitatea are semnificaţii diferite pentru fiecare dintre noi. Pentru unii, este străduinţa de a preveni declinul legat de înaintarea în vârstă, însă pentru alţii, înseamnă menţinerea unei înfăţişări tinereşti. Pentru bolnavii grav, are cu totul altă semnificaţie: să mai trăiască o zi în care să se bucure de viaţă. Orice semnificaţie ar avea, realizarea acestui deziderat depinde de o varietate de factori. Pe unii factori, cum ar fi predispoziţia genetică pentru anumite boli, nu-i putem controla. Pe alţii, cum ar fi alegerea unui anumit stil de viaţă, îi putem influenţa. 

Luarea de suplimente nutritive asociate cu suplimente cu enzime vegetale ne ajută să promovăm longevitatea prin repararea răului produs de ani întregi de deprinderi nu tocmai sănătoase. În acest fel putem contrabalansa şi riscul genetic. În timp, dacă alcătuirea genetică ne determină numărul şi calitatea anilor pe care îi trăim, stilul de viaţă dictează cât de mare este, în final, influenţa genetică. Pentru ca suplimentele nutritive şi enzimele să îşi poată îndeplini misiunea, trebuie să căutăm bunăstarea şi echilibrul în fiecare aspect al vieţii. Nu putem continua să ne epuizăm creierul şi trupul bazându-ne pe faptul că suplimentele nutritive vor compensa acţiunile noastre. Începând însă să facem alegeri mai sănătoase, nutrienţii din suplimentele nutritive, împreună cu enzimele, ne vor răsplăti prin aceea că vor facilita funcţionarea optimă a organelor şi a sistemelor şi acestea, la rândul lor, ne vor reda vitalitatea de care ar fi normal să ne bucurăm.

Luarea de suplimente nutritive şi enzime nu este o medicaţie sau o metodă de reparare rapidă, ci un mijloc natural de restaurare treptată a vitalităţii noastre înnăscute şi de prevenire a bolilor care ne-ar scurta durata vieţii. Avem capacitatea să facem tot ce dorim, iar dacă dorim să trăim până la o vârstă înaintată, bucurându-ne de o stare bună a sănătăţii, de ce să nu facem ceva în acest sens?  Utilizarea suplimentelor nutritive şi a enzimelor este un pas foarte important în această strategie a noastră de atingere a unei vârste înaintate în condiţii optime de viaţă. Fie că ne place sau nu, toţi îmbătrânim, dar trebuie să înţelegem că vârsta cronologică - numărul de ani pe care i-am trăit pe acest Pămînt - este vag corelată cu vârsta biologică, determinată de indicatorii fiziologici. Uneori, înfăţişarea exterioară dezvăluie vârsta biologică, dar, după cum ştim cu toţii, înfăţişarea poate fi înşelătoare. Multora care au început să facă cure cu suplimente nutritive şi enzime li s-a spus, după o perioadă, că arată mai tineri, şi chiar aşa se şi simţeau. Nu este de mirare: aceste cure ne restabilesc şi menţin energia şi vitalitatea firească, iar asta se vede.

Nu trebuie să acceptăm niciodată că pur şi simplu îmbătrânim şi că trebuie să acceptăm să trăim cu anumite probleme de sănătatate datorate vârstei cronologice. Avem acum la îndemână o mulţime de opţiuni, începând cu enzimoterapia, deoarece declinul datorat vârstei se datorează şi reducerii producţiei de enzime din organism. Organismul începe să producă tot mai puţine enzime digestive în timp, iar cele existente nu-şi mai îndeplinesc rolul în totalitate. Cu fiecare an ce trece, organismul are nevoie de suplimentare enzimatică pentru a evita bolile asociate cu bătrâneţea. 

Deficitul enzimatic e doar unul dintre factorii care pot accelera îmbătrânirea. Alţii sunt: digestia proastă şi absorbţia necorespunzătoare a substanţelor nutritive, lipsa de activitate fizică, stresul excesiv, expunerea repetată la toxine, la radiaţii şi la soare. Aceşti factori cumulaţi îşi pun amprenta asupra diverselor organe şi sisteme, afectându-le funcţionarea şi pregătind terenul pentru îmbătrânirea prematură. 

Cel mai adesea, un organism care îmbătrâneşte prea devreme, dă semnale pentru a-şi alerta posesorul că se află în stare de criză. Cel mai obişnuit semnal este durerea, care poate apărea din motive diverse: inflamaţia, instabilitatea articulaţiilor, irigarea insuficientă cu sânge ori presiunea dintr-un organ sau ţesut înconjurător. Dacă persoana în cauză ar lua măsuri imediat, sau chiar mai înainte de a apărea vreun semnal de acest gen, de prevenire a îmbătrânirii premature, ar putea trăi mai mult timp sănătoasă decât şi-ar fi putut imagina vreodată. Organismul uman neafectat de bolile asociate bătrâneţii ar putea trăi 120 de ani, cel puţin. Din nefericire, medicina convenţională dă mai multă atenţie ameliorării simptomelor prin utilizarea medicamentelor şi a intervenţiilor chirurgicale, în loc să se concetreze asupra reversibilităţii procesului de îmbătrânire şi de degradare a organismului, o strategie potenţial mai eficientă pe termen lung. Astăzi există metode de dare înapoi a ceasului biologic fără a recurge la măsuri drastice sau dubioase. Suplimentele nutritive şi cele cu enzime este una dintre aceste metode. Folosind-o, vârsta cronologică nu va mai conta pentru că ne vom menţine energia, rezistenţa şi vitalitatea la cote maxime astfel încât vârsta biologică chiar va regresa în timp.

Enzimele sunt un fel de proteine produse de corp, dar care se găsesc şi în hrană. Ele acţionează ca nişte catalizatori care fie iniţiază, fie accelerează anumite reacţii chimice deja în curs. Multe enzime acţionează pentru mărunţirea materiei. Enzimele digestive descompun alimentele în componente din ce în ce mai mici. Dar mai presus de orice, corpul face apel la enzime pentru a lupta cu bolile, cu inflamaţia şi cu procesul de îmbătrânire. Enzimele sunt implicate şi în procesul de autovindecare, ajutând corpul să-şi repare ţesuturile după o rană sau o boală.  Deci enzimele luptă cu bătrâneţea pe fronturi multiple. O cauză majoră a îmbătrânirii premature este prezenţa sensibilităţilor alimentare provocate de declinul funcţiei digestive chiar de la vârste tinere, în unele cazuri, acestea afectând descompunerea corespunzătoare a alimentelor şi absorbţia substanţelor nutritive în corp. 

Hrana este esenţială pentru supravieţuire, dar contează mai puţin ce am mâncat cât ce am digerat şi ce am absorbit în corp. Dacă nu putem digera ceea ce mâncăm, nu obţinem substanţele nutritive de care avem nevoie, acest lucru slăbindu-ne cu timpul organismul şi mecanismul de apărare împotriva agenţilor patogeni şi a substanţelor poluante care ne pot invada organismul şi accelera îmbătrânirea. Pentru a agrava şi mai mult situaţia, digestia proastă permite particulelor alimentare să ajungă în sânge, unde declanşează o reacţie imunitară. În timp, sistemul imunitar se întoarce împotriva organismului, provocând inflamare cronică şi alte schimbări nocive care diminuează serios sănătatea şi longevitatea. 

Favorizând buna digestie, enzimoterapia ajută la restabilirea şi menţinerea sănătăţii funcţiei imunitare, protejându-ne de inflamarea cronică şi de bolile care, pe lângă faptul că accelerează îmbătrânirea, ne împiedică să ajungem la o vârstă înaintată.

O altă cale este limitarea numărului de calorii pe zi. În ziua de astăzi, se mănâncă cantităţi de alimente mult peste nevoile normale ale organismului, aceste nevoi chiar scăzând odată cu vârsta. Cu cât mănânci mai puţin, dar de calitate, cu atât vei trăi mai mult. Mai ales grăsimile saturate trebuie limitate cât mai mult posibil. Cele mai obişnuite surse de grăsimi saturate sunt: produsele animale, precum carnea roşie, produsele lactate şi anumite uleiuri tropicale, cum ar fi uleiul de palmier şi de cocotier. Limitarea consumului de grăsimi saturate şi de proteine animale, asociată cu luarea de enzime pentru o digestie corectă, ajută la protejarea împotriva inflamaţiilor care conduc la producerea de radicali liberi şi la stres oxidativ. 

Atenţie: reducerea numărului de calorii nu trebuie în niciun caz să ducă la limitarea sau reducerea vitaminelor şi mineralelor. Chiar şi limitarea caloriilor ingerate cu 20% - 30%, în special cele provenite din grăsimi animale şi carne, cel puţin din două în două zile, prelungeşte viaţa şi reduce riscurile de apariţie a tumorilor. De asemenea, trebuie excluse din alimentaţie, pe cât posibil,  zahărul şi produsele de patiserie şi cofetărie. Eliminarea acestora din alimentaţie şi includerea alimentelor bogate în substanţe nutritive, duce la prelungirea vieţii chiar până la 120 de ani. 

Stomacul nu este prea mare. Când este gol, încap în el cam 2 căni, adică 1/2 litru de alimente solide sau lichide. Dacă mâncăm mai mult, el se dilată, dar în acest caz digestia va fi greoaie, lentă şi chiar incompletă. Faceţi întotdeauna în aşa fel încât să-i daţi doar 2 căni. 

De câtă mâncare aveţi nevoie la un moment dat? Răspunsul stă în mărimea pumnului dumneavoastră. Consumând mai puţin de-atât, înseamnă că nu mâncaţi destul, dar consumând mai  mult, înseamnă că exageraţi.

Stresul, fizic şi emoţional, este un alt factor care accelerează îmbătrânirea. Organismul uman este bine dotat pentru a se feri de stres, dar are limitele lui de suportabilitate. Stresul persistent poate avea drept consecinţă apariţia unei multitudini de probleme de sănătate, inclusiv diabet, hipertensiune arterială şi ulcer. Efectele sunt mai pronunţate în cazul vârstnicilor, care au o toleranţă mai scăzută la stres şi o capacitate mai mică de recuperare în urma lui. La persoanele în vârstă, stresul poate provoca slăbirea funcţiei imunitare, senilitatea şi epuizarea. Digestia, aflată şi ea în declin la bătrâneţe, suferă considerabil, conducând la simptome ca arsurile gastrice şi indigestia. Întâmplător, hormonii care declanşează reacţia de stres, numită şi reacţia de "luptă sau fugi", sunt cei răspunzători şi pentru procesul de îmbătrânire. Aceştia sunt: adrenalina şi cortizonul. Pentru a încetini sau a face reversibilă îmbătrânirea, trebuie să inhibăm cumva secretarea acestor hormoni care, cu timpul, ajung să nu mai funcţioneze corect, lăsând organismul tot mai vulnerabil la efectele stresului.

Vestea bună este că putem repara şi proteja glandele suprarenale împotriva uzării. Cel mai important lucru este să învăţăm să ne păstrăm calmul, să ne reeducăm cu privire la reacţia pe care o avem la evenimentele vieţii astfel încât să evităm declanşarea repetată a reacţiei de stres şi să ne întărim organismele pentru a rezista presiunilor fizice şi psihologice impuse de stres. Aici intervine şi rolul substanţelor nutritive din corp. Organismul are o capacitate remarcabilă de reparare şi revigorare a propriilor ţesuturi şi organe. Când este bine hrănit şi echilibrat, îşi păstrează rezistenţa şi suportă situaţiile de stres, orice i-ar rezerva viaţa. Acesta este un lucru foarte important, deoarece stresul nu poate fi evitat. Chiar dacă am locui într-o peşteră, departe de civilizaţie, stresul tot ar fi declanşat, chiar dacă de teamă, de plictiseală sau lipsuri. Modul personal unic în care percepe şi filtrează fiecare dintre noi evenimentele vieţii ne determină reacţia faţă de ele. Fie că întârzie autobuzul sau avionul, că suntem blocaţi în trafic, confruntaţi cu termenul limită la lucrări, avem de făcut curăţenie după ce am răsturnat oala cu ciorbă, etc., putem să ne lăsăm influenţaţi de factorul de stres mai mult sau mai puţin. Odată declanşată reacţia de stres, corpul nostru mai îmbătrâneşte cu încă puţin. Pentru a rezista la stres, trebuie să ne clădim înţelepciunea şi puterea de a ne detaşa de factorii cotidieni de stres, luând la cunoştinţă despre ei din perspectiva unui observator obiectiv. Această atitudine, de spectator oarecum, foloseşte sănătăţii şi longevităţii şi ne dă un oarecare sentiment de eliberare.

Toxicitatea este un alt factor negativ. Deoarece acumularea de toxine în organism e inerentă, trebuie sa facem periodic cure de detoxifiere şi de eliminare a metalelor grele şi a radiaţiilor. Curele de post sunt binefăcătoare dacă nu înlocuim alimentele de origine animală cu produse zaharoase, zahăr şi carbohidraţi în exces.

Pentru eliminarea metalelor grele şi a toxinelor, eu am folosit cu succes produsul Zeolit si, fie ca l-am luat de la o firma, fie de la alta, mi-a ajutat în toate cazurile. Ideea e ca pe parcusul curei să beţi apă suficientă, pentru că altfel Zeolitul nu poate să-şi facă treaba. Dupa terminarea curei şi chiar pe parcurs, trebuie să luaţi neapărat un complex de suplimente nutritive cu minerale şi vitamine, pentru reumplere.

Puteţi să vă testaţi singuri gradul de toxicitate, precum şi numărul de radicali liberi pe care îi aveţi în corp, prin examinarea pielii. Cu cât este mai puţin elastică, cu atât numărul de radicali liberi din corp este mai mare. Vă puteţi testa elasticitatea pielii prin ridicarea pielii de pe dosul unei mâini cu două degete ale ceileilalte mâini şi dându-i apoi drumul. Dacă se aplatizează imediat, atunci este încă suficient de elastică. De asemenea, şi culoarea pielii este un indiciu.
Insuficienţa activităţii enzimatice poate avea de asemenea drept consecinţă o piele mai rigidă. Dacă pielea e rigidă, atunci sunt la fel şi muşchii, nervii şi vasele sangvine. Enzimele sistemice sau proteolitice desfac legăturile chimice periculoase din organism şi, mai mult decât atât, pot preveni formarea altora. Luate de-a lungul unei perioade mari de timp, aceste enzime ajută la menţinerea elasticităţii şi a funcţiunii ţesutului conjunctiv din tot organismul, încetinind procesul de îmbătrânire la exterior şi la interior.

Enzimele antioxidante sunt importante în neutralizarea şi detoxifierea radicalilor liberi. Organismul îşi fabrică propriul stoc de enzime, dar din cauza stresului sau toxinelor acumulate în corp în cantitate prea mare, putem avea nevoie de suplimentarea lor din afară.

Nu uitaţi să luaţi suplimente nutritive în combinaţie cu enzime, altfel riscaţi ca organismul să nu le absoarbă bine, rezultatul fiind creşterea numărului de radicali liberi şi a gradului de toxicitate. Radicalii liberi sunt inamicii organismului şi poartă, cu siguranţă, o mare parte a vinei pentru starea proastă a sănătăţii şi a gradului de îmbătrânire prematură. Costul acestor suplimente nutritive nu va depăşi costul unor tratamente, intervenţii chirurgicale sau spitalizări în cazul îmbolnărvirilor datorate carenţelor de substanţe nutritive şi enzime, accentuate odată cu înaintarea în vârstă şi devastatoare pentru sistemul imunitar.

Chiar dacă luăm suplimente nutritive şi enzimatice, activitatea fizică nu trebuie nici ea neglijată. O activitate fizică regulată, ajută mult în lupta împotriva îmbătrânirii. Studiile arată că exerciţiile fizice îmbunătăţesc circulaţia, având astfel efecte benefice pentru alimentarea celulelor cu substanţe nutritive şi cu oxigen, accelerând în acelaşi timp eliminarea toxinelor şi a produselor reziduale din corp. Totodată, fortifică sistemul cardiovascular, menţinând sănătatea inimii la cote optime. Pentru rezultate optime, se recomandă activitate aerobică de 30 - 45 de minute pe zi, cel puţin de 3 ori pe săptămână: plimbări în pas vioi, jogging, ciclism sau înot. Mersul pe jos este o activitate aerobică excelentă deoarece vă ţine în formă, fără a presupune riscuri. Foarte important este şi antrenamentul cu greutăţi, care ajută la contracararea procesului de atrofiere a muşchilor şi de încetinire a metabolismului, survenite odată cu vârsta. Experţii recomandă în general, 2-3 şedinţe de antrenament cu greutăţile pe săptămână, alternativ cu activitatea aerobică. E bine să lucraţi cu un antrenor personal, mai ales dacă nu aveţi experienţă în acest domeniu.

Una dintre cele mai interesante descoperiri ale cercetării geriatrice este identificarea unei puternice enzime antiîmbătrânire, prezentă în celulele vii. Această enzimă, numită surtuină, reglează procesul de îmbătrânire în aproape toate organismele vii, inclusiv în bacterii, plante şi oameni. Experţii speră ca, în baza acestei descoperiri, să poată produce în viitorul apropiat medicamente care să prevină bolile bătrâneţii şi să mărească durata de viaţă a omului. Un compus care pare a stimula acţiunea surtuinelor este resveratrolul. Cercetătorii consideră că acesta este răspunzător de capacitatea vinului roşu de a reduce riscul bolii cardiace. Resveratrolul s-a dovedit eficient şi în inhibarea creşterii tuturor tipurilor de tumori din corp.



Dacă vă atrage această idee, a unei vieţi lungi şi a unei sănătăţi înfloritoare, vă sugerăm unul sau mai multe complexe enzimatice care să sprijine structurile şi procesele cele mai vulnerabile la bătrâneţe.

Puteţi alege un produs care conţine numai ingredientele principale, sau suplimente individuale pentru fiecare dintre ingrediente.
  • O capsulă de supliment antioxidant o dată pe zi, fie cu o oră înainte, fie la două ore după o masă.  Antioxidanţii ajută la neutralizarea radicalilor liberi, precum şi la repararea distrugerilor provocate de aceştia. Amestecul antioxidant care conţine: extract de sâmburi de struguri, extract de rădăcină de curcuma, extract de frunze de ceai verde, extract de afine, extract de frunze de ginkgo biloba, extract de păducel, extract de seminţe de scaiete, extract de păducel, luteină, licopen, acid alfa-lipoic, coenzima Q10 (100 până la 300 mg), este un complex benefic la vârstele înaintate. Antioxidanţii sunt importanţi pentru repararea şi prevenirea vătămării produse celulelor de către radicalii liberi, cei care se produc din plin odată cu vârsta înaintată şi creşterea nivelului de uzură a organismului.

  • Enzime digestive: 30000 până la 100000 HUT protează, 200 până la 1500 LU de lipază, celulază şi bromelaină şi 1500 până la 2000 FTU de natokinază (natokinaza nu se ia în asociere cu anticoagulante cum ar fi warfarina, coumadinul, si altele, aşa încât trebuie să consultaţi doctorul dacă urmaţi un astfel de tatament).

  • Extract din frunze şi flori de păducel - 200 până la 500 mg. Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi are proprietăţi diuretice, benefice în reglarea tensiunii arteriale.

  • Concentrat de usturoi - 60 până la 300 mg. Reduce riscul bolii cardiace prin inhibarea îngroşării arterelor şi reducerea aderenţei plachetelor sangvine, micşorând astfel şansele ca acestea să se ataşeze una de alta şi de pereţii vaselor sangvine.

  • Vitamina E ca succinat sau d-alfa tocoferol - 50 până la 100 UI. Contribuie la prevenirea atacului de cord şi a atacului cerebral, prin diminuarea efectelor dăunătoare ale colesterolului LDL şi prevenirea formării cheagurilor de sânge. De asemenea, poate inhiba procesul inflamator, care pare să contribuie la dezvoltarea bolii cardiace.

  • Coenzima Q10  - 25 până la 50 mg. Serveşte, în primul rând, drept catalizator în descompunerea hranei în scopul transformării ei în energie. CoQ10 abundă mai ales în celulele inimii, ajutând-o să bată în ritmul ei normal de peste 100.000 de ori pe zi. Ca antioxidant, ajută la neutralizarea radicalilor liberi.

  • Extract de sâmburi de struguri - 20 până la 40 mg. Protejează împotriva tulburărilor vasculare.

  • Acidul alfa-linoleic - 30 până la 50 mg. Este o sursă importantă de acizi graşi omega-3, benefici pentru organism.

  • Vitamina B6 - 6 până la 12 mg. Vitamina B12 - 175 până la 250 micrograme. Acid folic - 25 până la 50 micrograme. Acest trio de vitamine B reduce riscul bolii cardiace.

  • Potasiu - 50 până la 100 mg. Contribuie la reducerea tensiunii arteriale.

  • Acetil-L-carnitină - 50 până la 100 mg. Fortifică inima şi e benefică în cazurile de insuficienţă cardiacă. Favorizează recuperarea după atacul de cord.

  • Extract de frunze de gingko-biloba - 200 până la 360 mg. Conţine o serie de compuşi activi, bioflavonoizi şi terpenoizi, care ajută memoria şi concentrarea.

  • Extract din frunze de damiana - 160 până la 320 mg. Dincolo de reputaţia solidă de afrodiziac, damiana este excelentă pentru fortificarea sistemului nervos şi endocrin.

  • Citrat de zinc - 28 până la 54 mg. Îmbunătăţeşte fertilitatea masculină. Ajută la sănătatea prostatei. Întăreşte sistemul imunitar.

  • Extract de muira puama - 375 până la 750 mg. Coaja şi rădăcina arborelui muira puama, originar din Brazilia, sunt un remediu popular pentru disfuncţii sexuale.

  • Extract din coajă de Pygeum africanum - 45 până la 100 mg. E un bun tratament naturist pentru lărgirea prostatei.

  • Extract din coajă de yohimbe - 140 până la 280 mg. Benefic în tratarea disfuncţiei erectile. Este nerecomandat în caz de hipertensiune arterială.

  • Amestec de bioflavonoizi citrici, care conţin hesperidină, rutină, quercetină - 100 până la 300 mg. Flavonoizii citrici sunt antioxidanţi puternici care reduc riscul dezvoltării bolilor cardiace şi protejează împotriva problemelor de vedere legate de vârstă, de felul cataractei şi al degenerării maculare. De asemenea, aceştia pot minimiza simptomele febrei fânului şi ale astmului şi combat infecţiile virale.

  • Amestec de acizi graşi esenţiali, care conţin seminţe de şofran, in şi coacăze negre - 100 până la 300 mg. Acizii graşi esenţiali reduc nivelul colesterolului şi al trigliceridelor. Sunt importanţi pentru producerea de celule noi, repararea celulelor existente şi transmiterea impulsurilor nervoase. 
Toate suplimentele nutritive trebuie asociate cu enzime vegetale, pentru o bună absorbţie şi un efect maxim. Precizez că este foarte important să luăm enzime vegetale şi nu chimice, pentru că acestea din urmă nu au acelaşi efect. Enzimele vegetale pot fi luate în cure de câte 4 luni, urmate de 1-2 luni de pauză.

Beţi alcool cu moderaţie! Alcoolul are multe calorii şi dacă este consumat în exces, poate afecta aproape orice organ al corpului. Asta înseamnă un pahar de alcool pe zi pentru femei şi două pahare pentru bărbaţi şi niciodată mai mult de-atât. În concluzie, nu suntem deloc obligaţi să îmbătrânim. Putem înainta în vârstă în sensul cronologic, dar putem încetini procesul biologic, aşa încât să ne menţinem tinereţea. 

Fără bolile şi debilitatea pe care le asociem, în general, cu bătrâneţea, putem trăi în prezent, bucurându-ne de fiecare moment. Descoperim cine suntem cu adevărat şi motivele pentru care ne aflăm pe acest Pământ. 

Dacă îi dăm corpului nostru tot ceea ce are nevoie, el va funcţiona aşa cum trebuie, se va vindeca singur şi chiar se va regenera. Corpul este conceput perfect pentru a funcţiona perfect. El este înzestrat cu o înţelepciune infinită şi cu resurse imense care pot, în condiţii adecvate, să învingă orice boală, să prelungească viaţa şi să realizeze adevărate miracole. Puterea care l-a creat este şi puterea care îl poate vindeca oricând
Bazându-ne pe dovezile copleşitoare în favoarea lor, suplimentarea cu multivitamine şi multiminerale - în special cele care conţin nutrienţi antioxidanţi - poate fi unul din cele mai bune obiceiuri pentru autovindecare pe care le putem adopta. Aceste suplimente asigură antioxidanţii necesari atunci când regimul alimentar nu reuşeşte. Doar că e foarte important să luaţi suplimente nutritive de calitate, de la firme profesioniste recunoscute. Acestea sunt vândute doar de profesionişti.

Trebuie să începeţi să credeţi în capacitatea voastră înnăscută de vindecare, să daţi corpului substanţele nutritive potrivite, să-i asiguraţi corpului instrumentele autovindecării, să înlăturaţi toate obstacolele şi interferenţele care ar putea încetini procesul şi corpul se va vindeca singur. 

Cel mai mare miracol de pe pământ este corpul omenesc. Este mai  puternic şi mai înţelept decât vă daţi seama. Îmbunătăţirea capacităţii sale de vindecare este la îndemâna
tuturor. A venit vremea să vă eliberaţi puterile de autovindecare.
 

Deveniţi fără vârstă!

Legat de acest subiect citiţi şi:  


SFATURILE DR. OVIDIU BOJOR - foarte interesante !



î z i a n a 💜

Sursa: Dr. Ellen W. Cutler, Dr. Jeremy E. Kaslow. Micromiracole

© Copyright 2015 

Max's concept

Niciun comentariu: