Translate

31 iulie 2017

AFRODISIACE LA ÎNDEMÂNA NOASTRĂ ŞI CÂTEVA REŢETE UTILE


AFRODISIACE LA ÎNDEMÂNA NOASTRĂ

Afrodisiacele fac parte din viaţa noastră, fără să ne dăm seama. Le folosim deseori, fără să ştim care sunt adevăratele lor virtuţi. Se impune deci să le utilizăm în mod conştient şi raţional. Unii poate vor să le folosească, iar alţii vor să le evite, având alte opţiuni în viaţă. 

Afrodisiacele fac parte din nenumăratele daruri pe care ni le face natura şi le putem folosi aşa cum dorim şi când dorim. În bucătăriile asiatice, afrodisiacele sunt utilizate zilnic. În Europa, folosirea lor este mai moderată şi de obicei nu e conştientizată, neexistând această cultură.

Vă propunem să descoperiţi proprietăţile magice ale afrodisiacelor pe care le putem găsi în Europa !

Iată unele dintre ele, la îndemâna oricui !

SCORŢIŞOARA 

Se poate procura de pese tot, găsindu-se în toate super-magazinele şi chiar în toate bucătăriile. Pe lângă asta, are un preţ scăzut.

În afară de proprietăţile unanim cunoscute, scorţişoara are şi proprietăţi antiseptice şi facilitează digestia. O găsiţi în magazine sub formă de pudră sau batoane.

Cea mai bună scorţişoară e cea importată din Ceylon.

Dintr-o bucată de coajă de scorţişoară se face un decoct de 15 g scorţişoară fiartă într-un litru de apă şi se bea, de prefarat, după mese.


ŢELINA

Ca şi planta numită schinduf, ţelina conţine cumarină, care este o substanţă afrodisiacă. De aceea, vă recomandăm să puneţi ţelină în toate supele şi ciorbele. 

Se iau ţeline tari, se curăţă şi se taie în formă de beţişoare. Se spală şi se scurg, apoi se toarnă peste ele oţet clocotit. Se adaugă câţiva ardei iuţi (roşii) şi se lasă 24 de ore. După aceea se pun într-un borcan, împreună cu oţetul, se adaugă boabe de muştar măcinate şi câteva linguri de ulei de măsline.



CIUPERCI

Cele mai speciale sunt trufele, singurul inconvenient fiind acela că sunt foarte scumpe. Totuşi, trebuie să ştiţi că trufa este un afrodisiac puternic.

Iată două reţete simple:

Salată de trufe

Se poate prepara din trufe crude, tăiate feliuţe foarte fine, care se amestecă împreună cu ţelină. Se pune oţet după dorinţă.

Trufe fripte în cenuşă

Se înfăşoară trufele în folie de aluminiu. Se ţin cam o oră sub cenuşă (nu sub jăratic).


CORIANDRU

Este o plantă recunoscută pentru calităţile sale afrodisiace. Pe lângă acestea, are proprietăţi digestive.

Este folosită în infuzii (25 g seminţe la 1 litru de apă). Dacă doriţi să-l folosiţi mai simplu, îl puteţi bea ca lichior (există o specialitate bască numită Izzara).

SCHINDUF
 
Schinduful se întâlneşte în special în India şi Pakistan. Îl puteţi găsi foarte uşor la cei ce se ocupă cu ierburile, dar şi sub formă de ceai în farmacii sau plafare. Seminţele de schinduf (Trigonella foenum graecum) se pun la mezeluri, brânză telemea, etc. 

Partea utilizată este sămânţa de schinduf, care va fi pisată şi făcută pudră. Este bogată în fosfor.



GHIMBIR 
(Zingiber officinalis)

E foarte cunoscut pentru virtuţile lui afrodisiace.

Lichior de ghimbir

1 litru de vin alb,
20 g rizomi de ghimbir,
1-2 cuişoare,
1 batonaş de scorţişoară,
1 pahar de vodcă sau palinkă,
150 g zahăr roşcat (sau brun),
1 măr "reinette".

Mai întâi se taie ghimbirul în bucăţele mici. Se taie mărul, fără a-l curăţa de coajă. Se pune totul într-un borcan umplut cu vin alb, vodca şi celelalte ingrediente. Se lasă la macerat timp de o săptămână, apoi se filtrează. Se bea ocazional.



GINSENG 

Este un miracol printre afrodisiace. Adevăratul ginseng (gin-seng) este o plantă sălbatică, recoltată din zonele deşertice. Îşi datorează aceste proprietăţi compoziţie sale, fiind constituită din substanţe asemănătoare cu hormonii sexuali (foliculina). Gin-sengul este un puternic stimulent pentru tot corpul. În combinaţie cu maca, efectul lui este şi mai puternic.

De la gin-seng se foloseşte de obicei rădăcina. În comerţ se găseşte sub formă de comprimate, praf sau tinctură. Doza recomandată: 20 de picături de 3 ori pe zi (tinctura), timp de o lună. Capsulele se iau conform intrucţiunilor de pe cutie. 

Atenţie la doză dacă suferiţi de hipertensiune arterială!


CUIŞOARELE 

Pe lângă proprietăţile afrodisiace, cuişoarele au acţiune antiseptică. Un preparat celebru, pe bază de cuişoare, se numea "drăcuşorii". 

Cuişoarele sunt şi un puternic antiparazitar, mai ales în combinaţie cu pelin şi extract din nucă neagră.



KOLA

Este un remediu excelent, un stimulent al nervilor, cu virtuţi afrodisiace, care nu mai au nevoie să fie demonstrate.

În afară de asta, acţiunea lui tonică îl transformă într-un panaceu pentru toţi sportivii. Combate, la fel de energic, oboseala. Kola conţine cofeină. 

De la plantă se folosesc seminţele din care se poate face o pudră. Doza utilizată: 5 g pe zi.

Dacă aveţi posibilitatea, procuraţi-vă vin de kola sau tinctură de kola.

MENTA

Există un mare număr de varietăţi de mentă: izmă de leac, izmă sălbatică, izmă verde, izmă de apă, etc. Cea pe care trebuie să o alegeţi este specia numită izmă de leac sau izmă bună (Menta piperita), care are proprietăţile cele mai marcante.

Menta are o dublă acţiune: este un calmant al sistemului nervos şi în acelaşi timp un excitant al organelor genitale. Menta este şi un remediu excelent împotriva mirosului gurii şi al tulburărilor digestive. 

Se poate face infuzie de mentă. Există săculeţe gata dozate de mentă, care se găsesc la orice băcănie. Dacă menta este cultivată sau proaspăt culeasă, doza pentru infuzie este de 15 g de plantă la un litru de apă.

Iată un preparat pe bază de mentă:

Lichior de mentă

Se spală şi se usucă doi pumni de mentă proaspătă, apoi se lasă la macerat în alcool (sau vodcă, considerând 500 ml alcool pur, de 96 de grade, ca fiind echivalentul a 1.2 litri de vodcă). Se lasă să se macereze timp de 2 săptămâni, după care se filtrează.

Se adaugă un sirop făcut din 500 g de zahăr fiert într-o cană de apă. Dacă am folosit alcool pur, se mai adaugă apă curată.


MIEREA 

Mulţi recunosc că mierea are virtuţi afrodisiace. Mierea este principalul component din madjoun-ul folosit în Pakistan. Ceea ce rezultă este o dulceaţă foarte excitantă.

Pur şi simplu, în mierea încălzită, se adaugă fructele dorite şi se lasă să fiarbă ca în orice sirop, iar spre sfârşit se adaugă nucşoară şi scorţişoară.


NUCŞOARA

Nucşoara este cel mai bine cunoscută în Thailanda, unde se cultivă foarte mult. Pentru a o folosi, puteţi să radeţi puţină nucşoară în băutura voastră preferată.
Nucşoara este cel mai bun remediu pentru ejaculările precoce.

Idee: faceţi un punci şi puneţi puţină nucşoară în el (1/4 linguriţă la o porţie).


OUĂLE

Toate ouăle sunt recunoscute ca având virtuţi afrodisiace, dar cel mai mare efect îl au ouăle de prepeliţă, în special dacă le beţi crude.

Idee: frecaţi zilnic un gălbenuş de ou cu o lingură de miere sau zahăr şi adăugaţi lapte călduţ. Sorbiţi pe îndelete ca şi gustare între mese.


CEAPA

Datorită proprietăţilor sale afrodisiace (în ciuda mirosului puternic degajat), cultura cepei este interzisă în mânăstirile tibetane. Există, fără îndoială, o incompatibilitate reală între virtuţile acestei plante şi păstrarea castităţii. Cea mai bună de mâncat crudă este ceapa roşie, care are şi cele mai mari virtuţi.

Vă recomandăm să folosiţi ceapă la cât mai multe mâncăruri gătite, dar de preferat înăbuşită, nu  prăjită.

Dacă vreţi să vă detoxifiaţi limfa, mâncaţi câteva zile doar felii de pâine prăjită unse cu unt, pe care aţi pus fire de ceapă verde tocată mărunt (în rest, nimic altceva).

URZICA

Este cel mai bun remediu pentru vindecarea impotenţei.

Se poate lua, în fiecare zi, o linguriţă de urzică, în miere.

De asemenea, se poate bea ceai sub formă de infuzie de urzică. Urzica se consuma şi sub formă de tinctură, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Lichior de urzică

Se lasă la macerat, timp de 15 zile, 50 g de urzică şi rozmarin, într-un litru de alcool (vodcă sau palinkă).



ARDEI IUTE

Această mirodenie este foarte des utilizată în bucătăria asiatică, în special cea thailandeză. 

Sunt mai multe feluri de ardei, cei mai mici fiind cei mai iuţi. Ardeii iuţi au şi proprietatea de a curăţa intestinele.

Se adaugă la mâncăruri când sunt gata preparate, niciodată când sunt în curs de fierbere, pentru ca efectul să fie cel scontat.




ROZMARIN

Pe lângă virtuţile afrodisiace, rozmarinul este un bun fortifiant al inimii, mai ales în caz de slăbiciune cardiacă sau de palpitaţii. De asemenea, îmbunătăţeşte circulaţia cerebrală şi memoria, fiind ce mai bun remediu natural împotriva bolii alzheimer.

Se foloseşte de obicei ca infuzie. Se pun 30 g de rozmarin la un litru de apă şi se bea în mai multe reprize. 

Atenţie, nu măriţi doza pentru că poate avea efecte contrare şi chiar deveni otrăvitor.

Rozmarinul se foloseşte şi la condimentarea unor mâncăruri.



CIMBRU

Cimbrul stimulează inteligenţa, fiind, de asemenea, un bun stimulent fizic şi psihic. Se foloseşte planta în întregime. Poate fi înlocuit cu cimbru sălbatic (cimbrişor).

Cimbrul se foloseşte pentru condimentarea unor mâncăruri.

Ca panaceu, se poate folosi sub formă de infuzie: 15 g de cimbru la un litru de apă.


BRÂNCA URSULUI

Se mai numeşte şi ginsengul românesc. Este totuşi o plantă răspândită în pădurile din Europa. Frunzele sale se aseamănă cu laba ursului. Încă din Antichitate se cunoştea faptul că toţi cei care consumau brânca ursului erau feriţi de boli ale organelor genitale. În scop terapeutic de la plantă se folosesc rădăcinile, seminţele, florile, mugurii şi frunzele. Se găseşte sub formă de tinctură, capsule, tablete, ceaiuri, pulbere.

Se foloseşte ca decoct, fierbând 10 g de plantă la un litru de apă. La infuzie se folosesc 30 g la un litru.



ALTE CÂTEVA AFRODISIACE VEGETALE:
  • Damiana (Turnera aphrodisiaca), originară din Anzi şi din Mexic;
  • Cubede (piper cu coadă), originar din Thailanda;
  • Ciocolata;
  • Lemn marmorat (ricteria), de origine antileză;
  • Bobul (Vicia faba - este o leguminoasa agăţătoare, originară din Asia centrala, în zilele noastre fiind cultivat pe tot globul. În România, cultura bobului s-a redus mult, fiind înlocuită cu cea a fasolei şi a mazării);
  • Fisticul;
  • Turta lupului (nuca vomica);
  • Poroinic (Orchis);
  • Seminţe de pin;
  • Năut;
  • Orez;
  • Lăptuca cu flori galbene (Eruca sativa);
  • Santal;
  • Vanilie;
  • Yohimbe;
  • Ylang-ylang - esenţa unei plante folosită în parfumerie. Toate parfumurile care conţin ylang-ylang au proprietăţi afrodisiace.
Iată cum natura a avut grijă să se asigure de perpetuarea speciei!

Nu e necesar să mâncaţi carne, ficat, crustacee, stridii, raci, testicule gătite, fructe de mare, şerpi, ambră cenuşie şi alte produse din regnul animal pentru a fi în formă bună, fizică şi psihică, ba din contră, acestea în timp vor avea efecte contrare, astupându-vă arterele şi venele cu ateroame şi îngroşându-vă sângele.

Toate produsele descrise aici sunt uşor de găsit, le puteţi cumpăra în cantităţi mici, la preţuri modice, de la orice super-magazin, băcănie, plafar, magazine cu produse naturiste de cartier şi unele chiar la farmacie (ceaiurile şi tincturile).


CÂTEVA REŢETE UTILE


O reţetă de gem cu proprietăţi afrodisiace găsiţi aici:

GEM EXOTIC DE PIERSICI

Alte reţete care vă pot fi utile:


VIN DE SCORŢIŞOARĂ

Într-un litru de vin se lasă la macerat: 20 g scorţişoară, 30 g ginseng și 15 g vanilie. După două săptămâni se filtrează şi se poate servi (ocazional), nu mai mult de 1 pahar o dată.


LICHIOR THAILANDEZ

Într-un litru de vodcă (ţuică sau palinkă), se lasă la macerat, timp de o lună:

40 g scorţişoară, 40 g ghimbir, 10 g nucşoară şi 10 g piper. După aceea se filtrează şi se consumă. Se va bea ocazional, în doze mici !


GHIMBIR ZAHARISIT

(foarte afrodisiac).

Ingrediente: 500 g tuberculi de ghimbir proaspăt, 500 g zahăr, 1 pahar de apă.

Mod de preparare: radeţi tuberculii în formă de lamele mari şi subţiri, în sensul lungimii. Nu curăţaţi coaja. Puneţi zahărul şi apa într-o cratiţă şi fierbeţi-le. Micşoraţi focul, dizolvaţi bine zahărul, apoi încorporaţi lamelele. Lăsaţi la fiert 30 de minute, la foc foarte mic (trebuie să rămână jumătate din apă după fierbere dar, dacă este necesar, se mai adaugă apă). Lăsaţi ghimbirul la răcit, apoi la macerat, timp de 3 zile, tot timpul în lichidul zaharat şi amestecaţi din când în când.

A 4-a zi scoateţi lamelele şi băgaţi-le în altă cratiţă. Puneţi această cratiţă la foc foarte mic şi amestecaţi timp de 30 de minute, până când se îmbibă lamelele cu zahăr şi devin complet uscate. (Dacă focul este destul de mic, întăreşte zahărul, dacă este prea iute, îl topeşte). Iată că acum ştiţi să vă preparaţi acasă lamelele de ghimbir, ce pot constitui un desert sănătos după fiecare masă, înlocuind deserturile mult prea bogate în carbohidraţi.


Găsiţi reţeta făcută aici: GHIMBIR ZAHARISIT


Să vă fie de folos !

î z i a n a 💜




Max's concept.

© Copyright 2017 MAX'S CONCEPT


Niciun comentariu: