Pentru piele/păr
63. Iaurtul degresat – bacteriile conţinute de acesta îmbunătăţesc aspectul pielii; în plus, are o concentraţie ridicată de vitamina A.
64. Grâul – conţine acizi graşi, calciu şi dioxid de siliciu care sunt extraordinar de sănătoase pentru păr, piele şi unghii.
65. Orzul – înfrumuseţează şi revitalizează datorită substanţelor bioactive.
66. Cimbrul – redă strălucirea pielii şi curăţă organismul.
67. Hreanul – prin conţinutul de substanţe active, regenerează părul, pielea şi unghiile.
67. Hreanul – prin conţinutul de substanţe active, regenerează părul, pielea şi unghiile.
68. Muştarul - reglează fluxul sanguin la nivelul pielii.
Pentru oase
69. Migdalele – conţin magneziu şi ajută oasele să rămână sănătoase.
70. Spanacul – datorită fierului şi calciului pe care îl conţine, face oasele mai rezistente şi ajută la funcţionarea muşchilor.
71. Meiul – întăreşte dinţii, oasele şi stimulează creşterea copiilor.
72. Secara – este benefică pentru dinţi, oase şi muşchi, fiind o sursă ideală de oligoelemente precum vitaminele B, potasiu, magneziu, mangan, fier şi zinc.
73. Brânza – întăreşte oasele, fiind o sursă bună de calciu.
Pentru stomac/intestin
74. Tinctura de fenicul – protejează mucoasele intestinale.
75. Păstârnacul – stimulează digestia.
76. Mango – apără mucoasa intestinală datorită vitaminei A şi a antioxidanţilor.
77. Arpacaşul – aduce în organism necesarul de fibre, fosfor şi magneziu, pentru o digestie sănătoasă.
78. Mărarul – ameliorează indigestia.
79. Soia – are proprietăţi anticancerigene.
80. Nucile – conţin o formă purificată de Omega 3 şi de aceea ajută la reudcerea riscului de cancer al intestinelor.
Pentru ficat
81. Anghinarea – conţine proteine regenerative, iar acidul folic şi antioxidanţii previn bolile hepatice.
82. Sucul de ridiche – stimulează secreţia bilei.
83. Conopida – contribuie la îmbunătăţirea activităţii ficatului.
84. Drojdia de bere – este o importantă sursă de vitamina B şi detoxifică ficatul.
85. Năsturelul (Nasturtium Officinale) – este folosit pentru producerea muştarului şi a uleiurilor ce sunt benefice pentru metabolismul bilei şi al ficatului.
86. Păpădia – ajută la buna funcţionare a ficatului şi reduce colesterolul.
87. Laptele – apără ficatul de afecţiuni frecvente.
88. Menta – uleiurile esenţiale de mentă stimulează secreţia biliară şi calmează crampele.
89. Carnea de iepure – degresează ficatul.
90. Carnea de vită sau mânzat – conţine fier, proteine şi vitamina B.
82. Sucul de ridiche – stimulează secreţia bilei.
83. Conopida – contribuie la îmbunătăţirea activităţii ficatului.
84. Drojdia de bere – este o importantă sursă de vitamina B şi detoxifică ficatul.
85. Năsturelul (Nasturtium Officinale) – este folosit pentru producerea muştarului şi a uleiurilor ce sunt benefice pentru metabolismul bilei şi al ficatului.
86. Păpădia – ajută la buna funcţionare a ficatului şi reduce colesterolul.
87. Laptele – apără ficatul de afecţiuni frecvente.
88. Menta – uleiurile esenţiale de mentă stimulează secreţia biliară şi calmează crampele.
89. Carnea de iepure – degresează ficatul.
90. Carnea de vită sau mânzat – conţine fier, proteine şi vitamina B.
Pentru rinichi
91. Sfecla roşie – stimulează arderile celulare.
92. Vişinele – conţin potasiu, substanţă pe care rinichii “luptă” să o elimine din sânge atunci când este în exces.
93. Castravetele – conţine multă apă şi deci stimulează activitatea rinichilor.
94. Ţelina – protejează rinichii de viruşi.
95. Varza roşie – proteinele şi aminoacizii pe care aceasta îi conţine acţionează ca un filtru pentru rinichi.
96. Gulia – vitamina C din ea protejează celulele renale, iar fierul şi fosforul energizează.
97. Ridichea neagră – este un antibiotic natural.
98. Varza murată – detoxifică organismul.
99. Hrişca – este folosită ca produs dietetic în cazul bolilor de rinichi şi în diabet.
100. Pătrunjelul – deţine combinaţia ideală de minerale pentru a curăţa rinichii.
Să vă fie de folos !
Sursa: Internet
94. Ţelina – protejează rinichii de viruşi.
95. Varza roşie – proteinele şi aminoacizii pe care aceasta îi conţine acţionează ca un filtru pentru rinichi.
96. Gulia – vitamina C din ea protejează celulele renale, iar fierul şi fosforul energizează.
97. Ridichea neagră – este un antibiotic natural.
98. Varza murată – detoxifică organismul.
99. Hrişca – este folosită ca produs dietetic în cazul bolilor de rinichi şi în diabet.
100. Pătrunjelul – deţine combinaţia ideală de minerale pentru a curăţa rinichii.
Să vă fie de folos !
S î n z i a n a 💜
Sursa: Internet
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aici puteți posta mesajele cu impresii și sugestii pentru blogul nostru